MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İsrail'in yasaklı olan fosfor bombası kullandığının kanıtları olduğunu söyleyen Bahçeli, Gazze'de toplu katliam yapıldığını ifade etti. İnsan hakları savunucularına seslenen MHP lideri, "Şakşakçılar nereye sindiniz? Müslüman Türk milleti oraya giderse olacakları hesap eden bir akıl sahibi karşımıza çıkacak mıdır?" şeklinde konuştu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin gündeminde 7 Ekim'de başlayan İsrail-Filistin çatışmaları vardı. Gazze'de toplu katliam yapıldığını ifade eden Bahçeli, İslam ve Türk dünyasının Gazze'nin yanında olduğunu vurguladı. İsrail'in yasaklı bomba kullandığının kanıtları olduğunu söyleyen Bahçeli, insan hakları savunucularına, "Şakşakçılar, neredesiniz?" diye seslendi.
Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz hafta kendisine yönelttiği 'tezkere' sorularına yanıt veren Bahçeli, kendisini ciddiye almadığını söyleyerek, "Bugün görüşülecek Suriye ve Irak tezkeresine ne diyeceksin onu açıkla. Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketlere karşı mısın destek misin. Tedbirin alınmasından yana mısın değil misin?" ifadelerini kullandı.
Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde: "Değerli arkadaşlarım, saygıdeğer misafirleri, basınımızın değerli temsilcileri, bu haftaki toplantımıza başlarken hepinizi hürmetle selamlıyorum. Toplantımızı takip eden tüm vatandaşlarımıza yürekten selamlarımı iletiyorum.
MHP, nice fırtınaya direnerek yükselmiş aşılmaz bir surdur. Milletimizin varlık ve irade nurudur. MHP mekteptir, metanettir. Melun heveslerin karşısında duran settir. Ne zaferlerle şımardık ne de yenilgilerle yılgınlığa kapıldık.
Geçmişini bilmeyen birinin, kendisini tanımayan toplumun ırmak akıntısına kapılmış kurumuş dal parçası gibi olduğunu iyi biliyoruz.
Her an yenilenerek her dem taze kalarak kontrolsüz tabloya ihtiyatlı yaklaşarak mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz. MHP'nin gündemini tayin eden, koordinatlarını belirleyen sadece Türk milletidir. Bunun dışında ne varsa bize uzaktır. Milletimizden alacağımız desteği milletimize hizmet olarak göstermekteyiz. MHP ile Cumhur İttifakı'nın siyaseti bu temel üzerinden ilerlemekte.

‘BİZ SİYASETİ YAPTIK MI ADAM GİBİ YAPARIZ’
Önümüzde iki siyasi olay vardır. Biri 17 Mart 2024'te gerçekleşecek kurultayımız diğeri de 31 Mart 2024 seçimidir. 9 Ağustos'ta başlayan kongre sürecimiz büyük kurultayımızla taçlanacaktır. İlçe ve il kongrelerimiz yüksek katılımla tezahür etmiştir.
Biz siyaseti yaptık mı adam gibi yaparız, şevkle, omuz omuza yaparız. Birbirimizin kefili ve beraberi oluruz. Dava arkadaşlarında kader de, kefen de paylaşılır. Başkaları gibi siyasi ihtirasların peşinde koşmadık koşmayız.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, takdirlerimi sunuyorum. Seçilen il ve ilçe başkanlarımı özellikle kutluyor, başarılar diliyorum. Biz siyaseti aşk ile, omuz omuza yaparız. Dava arkadaşlarında kader de paylaşılır keder de paylaşılır. Bizim mücadelemizde mertlik vardır; saygı ve sevgi esastır. Başkaları gibi ihtiraslar peşinde koşmadık. 2024'e doğru diyar diyar Anadolu teması ile inançla bezenmiş hazırlık içindeyiz. Toplantılarımıza da geçtiğimiz hafta sonu başladık.
‘TÜRK MUCİZESİNE BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ’
26 Kasım'a kadar ilave 9 ayrı istişare toplantısı ile çalışmalarımızı Türkiye'nin tamamına yaygınlaştıracağız. Siyasi değerlendirmelerimizi özveri ile paylaşacağız. Sıkılı yumruklar varsa onları açacağız. Kafasında soru işareti olan varsa onları aydınlatacağız. Geçtiğimiz seçimlerin muazzez sonucunu mahalli seçimlerle perçinleyip Türkiye'nin ihya projesine koyulacağız. Yeni bir Türk mucizesine birlikte imza atacağız.
Atılacak adımları önceden düşünmenin, kapasiteler açısından analiz etmenin adı stratejik bakıştır. Bize göre çalışmanın, hizmetin sonu yoktur. Daha güzeline, daha fazlasına ulaşmanın bahanesi hiç olamayacaktır. Çağın gerisinde kalmak, insandan kopmak hayatın ve hadiselerin çekim merkezinden uzaklaşmak demektir.
‘İNSAN HAKLARI NEREYE GİTTİNİZ?’
Kudüs ağlıyor, Gazze ağlıyor. Samimi Müslümanlar feryat figan ediyor. Mescid-i Aksa bu sebeple hüzünlü, Kudüs İslam'dır ve Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Kudüs gitti demekle gitmez, düştü demekle düşmez. Sanmasınlar sadece Kudüs, Gazze İslam'dır. Buraların taşı, dağı, kurdu, toprağı İslam'dır, koruyucusu Allah'tır.
Bebeklerin ağzında emzik değil yara izi, süt değil kan lekesi vardır. Sanıyorum hepiniz ya gazetelerde ya da televizyonlarda görmüşsünüzdür. Ağır yaralanan anne ve hareketsiz yatan yavrunun görüntüleri herkesi dağlamıştır.
Yemin ederim ki dünyanın bütün toprakları bir tek insanın kanını akıtmaya değmez. Cinayete ses çıkarmaya caninin suç ortağıdır. Ablukaya alınan adeta toplama kampına dönen Gazze'de gasp edilen topraklardan başka bir şey kalmamıştır. İnsanların gözü önünde toplu katliam yapılmıştır.
Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayan, insan hakları neredesiniz? Gazze'nin çığlıklarına kulak tıkayanlara 'insan' demek mümkün müdür. Şakşakçılar nereye sindiniz?
İnsan hakları doğuştan kazanılan haklardır. İnsan hakları evrenseldir, bütün insanlar eşittir. Alçaklığın olimpiyat şampiyonasının yanan meşalesini bunlardan daha iyi kimse tutamaz. İsrail'in 24 saat içinde kuzeyden güneye geçiş çağrısı yürekleri yıkan bir dramdır.
‘MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ ORAYA GİDERSE OLACAKLARI HESAP EDEBİLİYOR MUSUNUZ?’
Şehir karanlıktadır. İçecek, yiyecek, ilaç gibi temel insanı ihtiyaçlarının karşılanması imkansızdır. Bu zillete ve zulme nereye kadar tahammül edilecektir? Müslüman Türk milleti oraya giderse olacakları hesap eden bir akıl sahibi karşımıza çıkacak mıdır?
Gazze'ye insanı yardımlar kesilmemelidir. İsrail'in sivilleri katletmesine karşı çıktığımız gibi Hamas'ın da sivilleri katletmesine karşı çıkıyoruz. Filistinli kardeşlerimiz çaresiz değildir. Türk milleti dualarıyla yanındadır. Bugün Kudüs nöbeti manen bizdedir.
KILIÇDAROĞLU'NA 'TEZKERE' YANITI
CHP genel başkanı geçen haftaki grup toplantısında bize sorular yöneltmiş. Ciddiye almadım, sorular iyi hazırlanmamış. Bugün görüşülecek Suriye ve Irak tezkeresine ne diyeceksin onu açıkla. Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketlere karşı mısın destek misin. Tedbirin alınmasından yana mısın değil misin? Ülkemize yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek, göç gibi milli güvenliğin idame etmesinin yanında mısın değil misin?
Kılıçdaroğlu, milli güvenliğimizin idame ettirilmesinin yanında mısın değil misin? Sen de iyi biliyorsun ki Türkiye’ye gayrı meşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur, şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır, çiğnenmesi gerekecek bir bedenimiz vardır onlar da vatana millete bin defa feda olsun.
‘HDP VE DEVAMINDAKİ PARTİLER DERHAL KAPATILMALI’
Anayasa Mahkemesi’nden davacı olacağız. HDP’nin kapatma davasının açılmasını takiben YSP adıyla seçimlere girmesi Türk adaletiyle alay etmektir. AYM başkanı ve üyeleri direkt size soruyorum olan biten rezaletleri ne zaman görmeyi aklınızdan geçiriyorsunuz? Gecikmiş adalet adalet değildir bu gerçeği bilmiyor musunuz? AYM’nin Kandil’le köprü kurması teröristleri arkalaması hukuk onuruyla, demokrasiyle kesinlikle bağdaşmayacaktır. Yapılması gereken açık ve bellidir. HDP ve devamında kurulan hangi parti varsa derhal kapatılmalı..
LGS başvuruları başladı: Son tarih 10 Nisan
Niğde–Bor Arası Halk Otobüsü Fiyatlarına Zam!
Niğde’nin gururu para taekwondocular milli takım yolunda
Ünlü yapımcı 16. kattan düşerek hayatını kaybetti
Altın piyasasında makas rekoru: Satışlar durma noktasına geldi
Niğdeli sporcu Türkiye Open’da milli formayla mücadele edecek
Dün gece uyuyamadınız mı?
Aladağlar’da Yaban Hayatı Büyüledi
Sazlıca’nın Genç Süvarisi: Halil Vural’ın At Sevgisi Yaşam Tarzına Dönüştü
Niğde’de Bayramda Doğaya Destek!
Dipsiz Kanyon Baharla Birlikte Canlandı!
Niğde’de Çiçekler Açtı
Niğde İlk Uygulanacak İller Arasında
Hakan Eği’den esnafa “bereketli hafta” mesajı
NÖHÜ’de Hemşirelik Bölümü Üniforma Giyme Töreni düzenlenecek
NİĞDE’DE TMY’Lİ 4 KAMU İŞÇİSİ ALINACAK!
NİĞDE’DE SİBER DOLANDIRICILIK OPERASYONU 7 GÖZALTI!
Altın çakıldı!
Enerji piyasalarında alarm zilleri!
ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK ÇİLESİ: 4 YILDA 75 BİN ABONENİN ŞALTERİ İNDİ!
Sağlık çalışanlarına bayram ziyareti: “Fedakârca görev yapan emekçilerin yanındayız”
Trafik Kilit Tampon Tampona!
Orman Haftası’nda Anlamlı Vurgu: “Niğde’yi Yeşillendirmek Geleceğe Yatırımdır”
Katar’da Helikopter Kazası: 3 Türk Askeri Personel Şehit Oldu
Bor’da Kaza: Murat Özcan Hayatını Kaybetti
Bayram Dönüşü Uyarısı: “Kemerinizi Takın, Hayata Tutunun”
ATM’lerde Yeni Dönem Başlıyor! Bayram Sonrası Her Şey Değişecek
Farklılık değil, farkındalık: 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü
Nevruz, binlerce yıllık geleneğiyle baharın müjdecisi
Altında 1983’ten bu yana en sert düşüş!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazartesi 9.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 9.5 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








