https://www.hamlegazetesi.com/

Bakan Yerlikaya acı haberi verdi: Can kaybı 9'a yükseldi

Bakan Yerlikaya acı haberi verdi: Can kaybı 9

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sel ve olumsuz hava şartları nedeniyle toplam 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu yurt genelinde yaşanan aşırı yağış ve fırtınaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, sel felaketi nedeniyle 9 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satır başları:
İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan ve Zonguldak açıklarında batan Türk bayraklı kuru yük gemisinde bulunan 12 Türk mürettebattan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. Gece saatlerinde kamuoyu ile paylaştığımız gibi limanda bağlı Kamerun bayraklı gemi halatının kopması sonucu sürüklenerek karaya oturmuştur. Gemi mürettebatı itfaiye tarafından kurtarılmıştır.
“Havanın müsaade ettiği ölçekte arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor”
Batan Türk gemisindeki 11 kayıp mürettebat ile ilgili arama kurtarma ekipleri hava koşullarının düzelmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine sabah erken saatlerde başlamıştır. 797 arama kurtarma faaliyetlerinde görevli arkadaşımız var. 295 araç, 2 uçak, bir helikopter devriye botlarımızla birlikte yoğun bir şekilde havanın müsaade ettiği ölçekte arama kurtarma çalışmalarımız sürüyor.
Zonguldak Karadeniz Ereğli'de maalesef 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Batmanda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti ve bir vatandaşımız da Diyarbakır Hani'de sele kapılarak hayatını kaybetti. Bulunan bir mürettebatımızla beraber şu anda fırtına sel ve aşırı yağışlardan dolayı 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzülerek ifade etmek istiyorum.

“57 okulumuzun çatısı uçtu”
Turuncu uyarı verilen illerden sadece 16'sında 2009 ihbar yapıldı. Bu ihbarlara ulaşan bütün turuncu uyarı yapılan illerdeki görevli sayımız 7 bin 52 bunun 323'ü AFAD personeli olmak üzere tüm illerde valiliklerin koordinasyonunda gayretler gösterildi. Maalesef 57 okulumuzun çatısı uçtu. Bunlarla ilgili ve diğer harcamalarla ilgili ilk etapta AFAD'dan 50 milyon lira kaynak gönderdik.
43 işyeri ve evin çatısının uçtuğu bilgisi var. Zarar tespitleri yapılmaya başlandı. Su baskınlarından etkilenen evler, işyerleri ile ilgili zarar tespitleri ile ilgili valimiz talimatı ile defterdarlık yine ekili dikili araziler ve ahırlarla ilgili yani hayvan mevcudumuzla ilgili gelen ihbarlarla ilgili zarar tespitlerimiz yapılıyor. Yarın akşama kadar bu zarar tespitleri bitirir, kesin hale getirir en geç cuma, cumartesi günü bu ödemeleri yani destek ödemelerini de AFAD olarak vatandaşlarımıza yapıyor olacağız.

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Çin'de 10.000 Drone ile Muhteşem Gösteri Düzenlendi

Red Bull atletlerinden Jaan Roose, İstanbul’da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüyerek geçti.

Niğde Belediyesi’nden Örnek Temizlik Çalışması

Şehit Aileleri Derneği’nden “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” Projesi Tanıtımı

Kaldırıma çarpan motosikletli yaralandı

Otobanda dinlenme tesisinde tır alev alev yandı

Niğde'de bayram namazı kılındı

Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Gürer: Yem fiyatlarındaki artış, et fiyatlarını doğrudan etkiliyor

e-Devlet'ten kira sözleşmesi hizmeti emlakçıların da kullanımına açıldı

Türkiye'nin uzay vizyonu ve uydu teknolojisi serüveni

Niğde’de Öğrencilere Yönelik Siber Zorbalık Eğitimi

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK

Türk mitolojisinden esinlenilerek hazırlanan dijital oyun dünyaya açılacak

Bayraktar "Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk"

NİĞDE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDEN BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ KURSU FIRSATI

AKSUNGUR'dan milli motorla irtifa rekoru

Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A yarın hizmete alınacak

Trafikteki elektrikli otomobil sayısı bir yılda 2 katına çıktı

Niğde’de orman yangınlarına karşı farkındalık için örnek buluşma

NİĞDE PATATESİ İÇİN SÜREKLİ ALIM MODELİNDE KRİTİK GELİŞME (VİDEO HABER)

e-Devlet'ten kira sözleşmesi hizmeti emlakçıların da kullanımına açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'nin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var"

NİĞDELİLER DİKKAT! KUVVETLİ FIRTINA GELİYOR

MEDAŞ’TAN KESİNTİ UYARISI

NİĞDE’DE GÜZELLİK İÇİN KUYRUK OLUŞTU!

NİĞDE’DE OKUMA YAZMA KURSLARIYLA YENİ BİR BAŞLANGIÇ

NİĞDE BELEDİYESİNDEN STİL SATIŞLARINA YENİ DÜZENLEME

Terör Örgütü PKK, Fesih Kongresini Topladı!

Çin Tuzu Tehlikesi Meclis Gündeminde “Çocuklar Korunsun, Halk Bilgilendirilsin”

ALTUNHİSAR’DA KIRSAL KALKINMA HAMLESİ

AMELİYATHANE HEMŞİRELİĞİ EĞİTİMİNDE SERTİFİKA TÖRENİ

DÖVİZ PİYASASINDA YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDİYOR

ALTIN PİYASASINDA HAFİF YÜKSELİŞ

NİĞDE’DE “ORMAN BENİM” DİYENLER BİR ARAYA GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kalkınma Yolu Projesi hem Irak'ın hem de tüm bölgemizin istikrarına katkı sağlayacak"

NİĞDE’DE GÜNEŞ YERİNİ YAĞMURA BIRAKIYOR

Gürer “Bahçeli kasabası PTT acentesi istiyor”

BAŞKAN EMRAH ÖZDEMİR’DEN ANNELER GÜNÜ’NDE ANLAMLI MESAJ

NİĞDE’DE TİYATROSEVERLERİ KAHKAHA DOLU BİR GECE BEKLİYOR

NİĞDE’DE MİNİKLERDEN DEV DERS

“ELÇİ ELMALI ÇİKOLATA” ARTIK TESCİLLİ BİR MARKA

NİĞDE’DE ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'NDE AYLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

NİĞDE’DE KARAYOLLARI TRAFİK HAFTASI’NDA DÖRT İLÇEDE TRAFİK BİLİNCİ AŞILANDI

NİĞDE’DE 803 KİŞİYE EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME YAPILDI

GÜMÜŞLER BELEDİYESİ’NDEN DON AFETİNDEN ETKİLENEN ÇİFTÇİLERE DESTEK

NİĞDE'DE RANDEVU YOĞUNLUĞUNA AİLE HEKİMLİĞİNDEN ÇÖZÜM

NİĞDE’DE “BİR KURAL BİR ÖMÜR” PROJESİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

Yükleniyor