41 yaşındaki H.C. isimli kadın, evde gizlice doğurduğu bebeğini çöpe attığını söyleyince polis alarma geçti. Kadının beyanı üzerine mahalledeki çöp konteynerleri ve çöp istasyonlarında arama yapılmasına rağmen bebeğe ulaşılamadı.
Olay, İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre üç çocuk annesi H.C., hamileliğini ailesinden ve çevresinden gizledi. 14 Ekim’de rahatsızlanınca gittiği Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan muayenede doğum yaptığı anlaşıldı.
Hastane yönetiminin durumu polise bildirmesiyle olay derinleştirildi. H.C., sorgusunda bebeği banyoda tek başına doğurduğunu, bir gün sonra öldüğünü fark edince poşete koyup çöpe attığını iddia etti.
Dijital Gaste kaynağında yer alan bilgiye göre, H.C.’nin hastane kontrollerinde doğum yaptığı belirlendikten sonra polis ekipleri harekete geçti. Kadının çelişkili ifadeleri üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri mahalledeki çöp konteynerleri, çöp toplama merkezleri ve transfer istasyonlarında geniş çaplı arama yaptı. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen bebeğe dair herhangi bir bulguya ulaşılamadı.
Evde yapılan incelemede doğuma ait kan izleri tespit edildi. Kadın, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, kadının beyanlarındaki çelişkiler nedeniyle DNA ve kriminal inceleme başlatıldı.
Foto Kaynak : Dijital Gaste