BAŞKAN ÖZDEMİR, ‘USTALIK DÖNEMİ’ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

“DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”

Tarih: 28.03.2024 14:00
BAŞKAN ÖZDEMİR, ‘USTALIK DÖNEMİ’ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 50 yılda yapılabilecek yatırımları 5 yılda Niğde’ye kazandırdıklarını belirterek, “Daha yapacak çok işimiz var. Ustalık dönemimizde de güzel Niğde’mizi daha güçlü ve sorunsuz bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

NİĞDE’YE DEĞER KATAN DEVASA PROJELERİN MİMARINDAN SEÇMENE ÖNEMLİ MESAJ

Niğde’ye değer katan devasa projelerin mimarı olan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yerel seçimlere 2 gün kala yaptığı açıklamada, seçmene önemli mesajlar verdi.

 

NİĞDE’MİZE BÜYÜK BİR SEVDA İLE BAĞLIYIZ

Göreve geldikleri 2019 yılından bu yana Niğde’ye kazandırdıkları yatırımlar ve yeni dönemde hayata geçirecekleri projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu şehirde doğduk, bu şehirde büyüdük. Neredeyse ömrümüzün her anını geçirdiğimiz ve büyük bir sevda ile bağlı olduğumuz Niğde’mize hizmet yolunda 5 yılı geride bıraktık. Göreve gelirken boş vaatlerde bulunmadık. Verdiğimiz sözlerin tamamına yakınını yerine getirdiğimiz gibi vaat etmediğimiz çok önemli projeleri de Niğde’mize kazandırdık. Tecrübeli ekip arkadaşlarımızla bundan sonra da Niğde’mizi Anadolu’nun parlayan yıldızı haline getirecek büyük projelerimizi hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

BÜTÇEMİZİ 7 KAT ARTTIRDIK 

5 yıl önce göreve gelir gelmez, mali disiplini sağlayacak adımlar attıklarını anımsatan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu süre içinde hem hizmet ürettik hem borç ödedik. Bütçemizi 5 yılda 7 katına çıkararak, imkanlarını en iyi kullanan ve bütçesini en iyi yöneten belediyeler arasında ilk sıralara yerleştik” dedi.

 

ŞEFFAFLIKTAN TAVİZ VERMEDİK 

Göreve geldiklerinde en çok önem verdikleri konuların başına şeffaf belediyecilik uygulamasını aldıklarını anımsatan Başkan Özdemir, belediye meclis toplantıları ve ihalelerin, belediyeye ait iletişim araçları ve sosyal medya uygulamalarında canlı olarak yayınlanmaya devam ettiğine dikkati çekti. 

 

PROJELERİMİZ, TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ PROJELERİ ARASINDA YER ALDI 

Sadece Niğde’nin değil, Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan “Kale ve Çevresi Koruma ve Yenileme Projesi” ve “Eski Sanayi Sitesi Dönüşüm ve Gelişim Projesi” gibi önemli projeleri başlattıklarını hatırlatan Özdemiryıllardır çözülemeyen Akkaya Barajı’ndaki çevre kirliliğini Modern İleri Biyolojik Arıtma Tesisini hayata geçirerek sonlandırdıklarını belirtti. 

 

ÜST GEÇİTLER, ALT GEÇİTLER, YENİ BULVARLAR, YENİ CADDELER…

Yıllardır konuşulan ancak bir türlü yapılamayan üstgeçitleri Niğde’ye kazandıklarını kaydeden Başkan Özdemir, bu süre içinde 3 üst geçit ve 1 altgeçidi 2 yıl gibi kısa sürede vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade etti.

2019 yılından bu yana altyapı ve üst yapı çalışmalarında Niğde’ye çağ atlattıklarını belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yeni bulvarlar ve caddelerle kentin çehresini değiştirdiklerini vurguladı. 

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK; TASARRUF PAYLAŞIMLI SCADA SİSTEMİ

Türkiye’de ilk kez uygulanan tasarruftan paylaşım modelli Scada Sistemi hem su tasarrufunu sağladıklarını hem de belediyenin kasasına gelir elde ettiklerini söyleyen Başkan Özdemir, vatandaşa sağlıklı ve kaliteli içme suyu hizmeti sunuyor olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını anlattı. 

 

SAY SAY BİTMEZ…

Niğde’ye 2 yıl içinde 4 kütüphane kazandırdıklarını, tarihi Sokullu Mehmet Paşa Bedestenini Niğde’nin Kent Müzesi olarak dizayn ettiklerini hatırlatan Başkan Özdemir, Yeni Köy Terminali, Yaş Sebze ve Meyve Hali, Yeni Galericiler Sitesi, Bucakçayır Kokoreç Satış Noktası, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi, Tıbbı Atık ve Sterilizasyon Tesisi, Yeni Mezarlıklar, Millet Bahçeleri, Tarihi yapıların restorasyonu, Nikah Salonu ve Gençlik Merkezi, Trafik Eğitim Pisti, Cadde ve Sokakların Cephe İyileştirmeleri, Araç filosuna kazandırılan araçlar, Yeni Kültür Merkezi, Spor Merkezleri, Kadın ve Aile Danışma Merkezi, Kadın Emek Pazarı, Hayvan Barınağının modernizasyonu, Akıllı Şehir ve Akıllı İmar Uygulamaları, Akıllı Vezne Ödeme Noktaları, Horanta Yaşam Merkezi, Tabal Gastronomi Evi, Modern Ekmek Tesisi, Çağrı Merkezi, Bisiklet ve Yürüyüş Yolları, Yeni Spor Sahaları, Sosyal Destek Projesine yönelik hizmetler, Yeni Otoparklar, Yeşil Alanlar, Akıllı Kavşak Düzenlemeleri, Yol ve Kaldırım Çalışmaları gibi projeleri de birinci dönemde hayata geçirdiklerini anımsattı.

 

USTALIK DÖNEMİ BAŞLIYOR

1 Nisan’dan sonra kendisi açısından ustalık döneminin başlayacağına da dikkat çeken Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yeni dönemde daha çok hizmeti Niğdelilerle buluşturacaklarını, daha büyük projeleri Niğde’ye kazandıracaklarını ifade etti. 

 

YENİ DÖNEM PROJELERİ…

Niğde’yi Anadolu’nun parlayan yıldızı haline getireceklerini kaydeden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, "Kale ve Çevresi Yenileme ve Koruma", "Dışarı Cami Otopark ve Peyzaj", “Paşakapı Katlı Otoparkı”, “İmam Hatip Katlı Otoparkı”, “Sırali Camii Katlı Otoparkı”, “Hastane Katlı Otoparkı” "Efendibey Sosyal Konut" ve "Nar Sosyal Konut", “Eski Sanayi Sitesi Dönüşüm ve Gelişim Projesi”, “Bor Yolu Üst Geçidi”, “Kampüs Yolu Üst Geçici” , “Demiryolu Altgeçidi” gibi çok sayıda projeyi hayata geçireceklerini, trafik sorununun çözümünde önemli bir etken olmasını düşündükleri Tek Yön Düzenlemesini de yeni dönemde hayata geçireceklerini anlattı.

Başkan Özdemir, Proje Kitapçığında yer alan yeni dönem projelerinden bazılarını da şu şekilde sıraladı:

 “Huzur Evi Projesi”, “Engelsiz Yaşam Merkezi”, “Hastane Yakınlarına Misafirhane”, “Akkaya Sahil Yolu”, Gebere Barajı Karavan ve Kamp Çadır Alanı”, “Go-Kart ve Dağ Kızağı”, Selçuk, Sarıköprü ve Şahsüleyman mahalleleri ile İnönü ve Şehitler Mahallesine Yaşam Merkezleri, “Özbelde, Nar, Efendibey ve İlhanlı Yaşam Merkezi”, “Akmedrese Sesli Kütüphane”, “Hüdavent Hatun Anne Çocuk Kütüphanesi”, “Gençlik Köyü Tenis Kortu ve Kaykay Pisti”, “Buz Pateni”, “Binicilik Okulu”, “Taziye Evleri”, “Yöresel Halk Pazarı”, “Tarım Köyü”, “Mezbaha Tesisi”, “Güneş Enerji Santrali”, “2. Organize Sanayi Bölgesi”, “Bor Yoluna Paralel Bulvar”, “Bilim Merkezi”, “E-Spor Merkezi”, “Sahipsiz Hayvan Yaşam Köyü”, “Bilgi Evi Etüt Merkezi”, “İkinci Bahar Kahvesi”, Güzel Sanatlar Akademisi”, “Hayvancılık Tesis Alanı”, “Fuar Merkezi”, “Mutfak Sanatları Merkezi”, “Kreş ve Gündüz Bakım Evi”…

 

100 YILIN PROJELERİ…

100 Yılın Projesi olarak adlandırılan Kale ve Sanayi Sitesi Projelerinin Niğde’nin kaderini değiştireceğini anlatan Başkan Özdemir, bu iki projenin de yeni dönemin ilk yıllarında tamamlanacağını belirtti. Başkan Özdemir, böylesine önemli iki proje tamamlandığında Niğde’nin kabuğunu kıracağına dikkati çekerek, “Niğde’mizi turizmde hak ettiği noktaya taşıyacak olan bu proje ile kentimizin çehresi değişecek” ifadelerini kullandı. 

 

İŞSİZLİK DİYE BİR SORUN KALMAYACAK

Büyük oranda hisseleri Niğde Belediyesine ait olan ve altyapı çalışmaları devam eden Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde yakın zamanda yatırımcıların faaliyete geçeceğini açıklayan Başkan Özdemir, “Burada çok sayıda firma fabrika kuracak. En az 10 bin kişi istihdam edilecek. Diğer organize sanayi bölgelerindeki yatırımlar da tamamlandığında, Niğde’de işsizlik diye bir sorun kalmayacak” şeklinde konuştu. 

 

NİĞDE’Yİ YİNE VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bu projelerin hayata geçirilmesi için 31 Mart seçimlerinde vatandaşlardan da destek istedi. 

2024-2029 döneminde Niğde’yi Türkiye Yüzyılının en önemli aktörleri arasına yerleştireceklerini belirten Başkan Özdemir, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm hemşehrilerimizle birlikte yöneteceğimiz kentimizin geleceğini birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu. 

Başkan Özdemir yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve değerli hemşehrilerimizin teveccühleriyle bir kez daha Niğde’mizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi için yola çıkıyoruz. Yeniden bu güzel şehre, değerli hemşehrilerimize hizmet etme imkanı bulduğumuz için Rabbimize hamdolsun. Niğde’ye 5 yıl içinde çok önemli yatırımlar kazandırdık. Ancak daha yapacak çok işimiz var. Niğde’mizi bölgesinin en çok hizmet alan şehri yapmak için yeni dönem için de kolları sıvadık. 

Gönül Belediyeciliğimizin mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bizleri destekleyen, yeniden bu güzel şehrimize hizmet etme imkanını sunan herkese şükranlarımı arz ediyorum. 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde, tüm hemşehrilerimizin desteğini bekliyor, seçimlerin bir demokrasi şöleni içerisinde geçmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : GİZEM ÇAPRAK

Silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Niğde'de sağlık çalışanları konser verdi

Vali Çelik, gölet yatırımlarını inceledi

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER (27 NİSAN 2024 CUMARTESİ)

"Narkoçelik-14" operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı

Türkiye'yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

Merkez Bankası rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi

Kişi başı gelir liginde de küme düştük

Zamlar katlanarak geliyor: Lokantalarda KDV oranı arttı

Erzincan'da korkutan deprem!

ESRA EROL “ÇOCUK GELİN” SKANDALINI ORTAYA ÇIKARDI!

Erdoğan: İsrail’le ticareti kestik, kesiyoruz

Özgür Özel'den siyasi partilere çağrı: Baba evinin kapısı ardına kadar açık

Otomobilin çarptığı çocuk ağır yaralandı

Başkent Niğde Vakfı’ndan Eğitime katkı

Gürer: “Emeklinin yüzü bayramda olsun gülsün”

Kredi Kartı Kullanmak Kâbusa Dönüyor! Faize Zam Geldi

Niğde’de patates ekimine başlandı

Devrilen kamyonetin sürücüsü öldü

Küçük Kız, Tüfekle Oynarken Kendini Vurdu!

Silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Niğde'de sağlık çalışanları konser verdi

Vali Çelik, gölet yatırımlarını inceledi

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER (27 NİSAN 2024 CUMARTESİ)

"Narkoçelik-14" operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı

Türkiye'yi yine kavurucu bir yaz bekliyor

Merkez Bankası rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi

Kişi başı gelir liginde de küme düştük

Zamlar katlanarak geliyor: Lokantalarda KDV oranı arttı

Erzincan'da korkutan deprem!

ESRA EROL “ÇOCUK GELİN” SKANDALINI ORTAYA ÇIKARDI!

Erdoğan: İsrail’le ticareti kestik, kesiyoruz

Özgür Özel'den siyasi partilere çağrı: Baba evinin kapısı ardına kadar açık

Otomobilin çarptığı çocuk ağır yaralandı

Başkent Niğde Vakfı’ndan Eğitime katkı

Gürer: “Emeklinin yüzü bayramda olsun gülsün”

Kredi Kartı Kullanmak Kâbusa Dönüyor! Faize Zam Geldi

Niğde’de patates ekimine başlandı

Devrilen kamyonetin sürücüsü öldü

Küçük Kız, Tüfekle Oynarken Kendini Vurdu!

Martta kurulan şirket sayısı azaldı! Bir ilde hiç şirket kurulmadı

Evine gittiği arkadaşının köpeği tarafından ısırılan çocuk yaralandı

Esra Erol'da skandal: ''Kaçırıldı'' dediği kızını 100 bin TL'ye satmış

Kaçak balık avlayan 4 kişi suçüstü yakalandı

Başkan Özdemir: Sadece Niğde’nin değil, Türkiye’nin en önemli projelerini hayata geçiriyoruz

Niğde’ye çamur yağacak!

Dikkat! O hastalık yeniden geliyor

Niğde’de halktan halka kitap kampanyası

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuğa ihracat yasağı geliyor

Niğde’de üniversite öğrencilerden köy okuluna ziyaret

Yükleniyor

  • Cumartesi 24.5 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 24.5 ° / 11.2 ° false
  • Pazartesi 23.4 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16