CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Yenilebilir Enerji Kaynakları Alanı (YEKA) ilan edilen Bor ilçesindeki Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde, GES kurulum işlemlerinin devam ettiğini ve 2024 yılının ilk çeyreğinde elektrik üretimine başlanacağını açıkladı.
GÜRER, ENERJİ İHTİTAS ENDÜSTRİ BÖLGESİNİN AKIBETİNİ SORDU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Bor ilçesinde 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen Enerji İhtisas Endüstri Bölgesinde halen bir faaliyet olmamasını, ilgili Bakanlığa soru yönelterek, Meclis gündemine taşıdı.
Gürer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2024 yılına ait bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında, söz olarak, Bakan Mehmet Fatih Kacır’a şu soruyu yöneltti:“2015 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Niğde’nin Bor ilçesinde “enerji ihtisas endüstri bölgesi” olarak ilan edilen bir yer var. Aradan sekiz yıl geçti, Berat Albayrak’ın Bakanlığı döneminde ihalenin yapılacağı yönünde yanıt gelmişti; şu ana kadar bu konuda bir çalışma olmuyor. Çalışma olacak mı, olmayacak mı, ne olacak? Burada bu konuyu da kesin açıklığa kavuşturursanız memnun oluruz. ”
2015’TE ENERJİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorusuna yazılı yatın verdi.
Bakan Bayraktar, Niğde Valiliği’nin talebiyle Bakanlığımızca başlatılan süreç sonucunda 2.539 ha büyüklüğündeki Niğde-Bor Enerji Endüstri Bölgesi 19/11/2015 tarihinde ilan edilmiştir” hatırlatmasında bulundu.
2018’DE YEKA KURULDU
29/09/2018 tarihinde 2.539 ha’lık alanın tamamının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA) olarak ilan edildiğini hatırlatan Bakan Mehmet Fatih Kacır, 2021 yılında yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca bölge için 300 MW bağlantı kapasitesinin belirlendiğini kaydetti.
3 YATIRIMCI İÇİN YER TAHSİSİ YAPILDI
Yapılan ihale kapsamında 3 yatırımcıya 100’er M W enerji üretmek üzere Bakanlıklarınca, 2022 yılında 200’er ha yer tahsisi yapıldığını belirten Bakan Kacır, “Bu yatırımcıların GES kurulum işlemleri devam etmektedir. Bu yatırımcıların da en geç 2024 yılı ilk çeyreğinde GES kurulumlarını tamamlayarak elektrik üretimine başlamaları beklenmektedir” açıklamasında bulundu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Valiliğince 2015'te hazırlanan ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığınca kabul edilen proje kapsamında, bin 500 megavat gücünde güneş enerji santralinin kurulacağı Bor ilçesine bağlı Emen-Badak-Seslikaya köyleri arasındaki 2 bin 539 hektarlık alan, Bakanlar Kurulu kararıyla Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmişti Geçen sürede yatırım gerçekleşmedi. Bu kere Yenilenebilir Enerji Kaynakları ( YEKA) üzerinden çalışmaların devam ettiği açıklandı. Süreci takip etmeye devam edeceğiz.” dedi.
Sürücüler Dikkat: Denetim Noktaları Artık Önceden Görülebilecek
Çardaklı Gençlerden 18 Mart’a Yakışan Hareket
BAYRAMDA NİĞDE’DE 3429 PERSONEL GÖREV ALACAK!
18 Mektupla Şehitlere Vefa
Niğde’de Şehitler İçin Anlamlı Tören
Niğde-Ankara Otoyolunda Korkutan Kaza
Niğde’de Gıda Denetimleri Artırıldı
Niğde Emniyeti’nden narkotik bilgilendirme atağı
Niğde Belediyespor hazırlıklarını sürdürüyor, hedef play-off hattı
Niğde’de narkotik operasyonu: 4 tutuklama
Memura bayram ikramiyesi çağrısı!
BU DESTEĞE İHTİYACINIZ VARSA NİĞDE’DE ÜCRETSİZ!
Niğde’de Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlenecek
Çanakkale Geçilmez!
Gürer: “Nerede o eski bayramlar! Neşe dolu mutlu anlar”
Niğde-Ankara Otoyolu’nda kaçak sigara operasyonu
Niğde’de elektrik trafosu patladı
Niğde-Kayseri yolunda can pazarı: Uygulama noktasına giren araç sürücüsü hayatını kaybetti
NİĞDE’DE GÖNÜLLÜ MAKASLAR SEVİNDİRDİ!
Çanakkale Ruhu Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor
Bayramda Yağışlı Hava Etkili Olacak: Niğde ve Türkiye Genelinde Kapalı Gökyüzü
Erdoğan: “Kur’an Bülbülleri Gönül Bahçemizi Yeşertiyor”
Hedefimiz 14 bin kilometre olan demiryolu ağımızı 2028 yılında 17 bin 300 kilometrelere çıkarmak"
Niğde’de 70 Kişilik Temizlik Personeli Alımı İçin Kura Çekildi
Türkiye’de Covid-19’da İlk Can Kaybının Üzerinden 6 Yıl Geçti
Konut fiyatlarında artış sürüyor, reel düşüş dikkat çekiyor
MURTAZA KÖYÜ’NDE ÖĞRENCİLERLE İFTAR BULUŞMASI
Bayram öncesi baklava fiyatları cep yakıyor
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı
Ramazan Sonrası Kilo Dengesine Dikkat!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








