Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde bal ormanı kurulumu kapsamında 1000 fidan toprakla buluşturuldu.
Bor ilçesindeki Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde, üniversite ve Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Bal Ormanı Kurulumu-Ormanlardan Bal Akacak" etkinliğinde konuşan Vali Yardımcısı Ahmet Arık, bal ormanının hayırlı olmasını diledi.

Eskiden orman denilince akla sadece çam ağacının geldiğini belirten Arık, "Son yıllarda Tarım ve Orman Bakanlığı ile diğer kurumlar, canlılar için faydalı olabilecek değişik orman türleri kuruyor. Bu değişim ve dönüşüm, ülkemizin farklı bölgelerinde toprak yapısı ve iklim şartlarına göre çok değişik ağaçları, bitkileri toprakla buluşturmayı ve ormanın sadece çam ağacından ibaret olmadığını daha iyi anlatıyor." ifadelerini kullandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ise proje kapsamında 180 dekarlık alanda bal ormanı kuracakları anlattı.
Ormanda iğde, mahlep, ceviz, alıç, badem, ahlat, yalancı akasya ile lavanta gibi ağaç ve bitkilerin olacağını, ormanın 2027 yılına kadar tamamlanmasının planlandığını dile getiren Uslu, "Ayrıca 30 dekarlık alanda da özellikle Niğde'ye özgü üzümlerin bulunduğu bağ ve yetişen üzümlerin koleksiyonunu kuracağız. Ayrıca çiftçi eğitim koordinatörlüğünü kurduk. Çiftçilerimiz burada ücretsiz bir şekilde eğitim alacak." dedi.

Orman İşletme Müdürü Harun Akdoğan ise son yıllarda arıcılığın ormancılık için öneminin anlaşılmasıyla bal ormanı sayısının arttığını kaydetti.
Konuşmaların ardından 1000 fidan toprakla buluştu. (AA)
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
BOR’DA DEHŞET: EŞİNİ BIÇAKLADI, KENDİNİ YARALADI
SADECE 30 SANİYEDE YAŞAM SÜRESİNE DAİR İPUCU: TENİS TOPU TESTİ
ÇOÇUĞUNUZDA ALERJİ VAR MI?
BAKAN FİDAN’DAN KORKUTAN AÇIKLAMA DAHA BÜYÜK BİR SAVAŞA DOĞRU GİDİYORUZ
NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN TARAFTARA DAVET: PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK MAÇTA TRİBÜNLERİ DOLDURALIM
Niğde’de kadın kooperatifleriyle çörek otu ekimi tamamlandı
4 GÜN ÖNCE HABER YAPMIŞTIK! BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ
ÇAMARDI’YA PORTATİF AĞIL! İMZALAR ATILDI
HAFTA SONU PLAN YAPACAKLAR DİKKAT!
DİKKAT! GECE TRANSFERİNDE ZORUNLU
Atasanayi’de yağmur suyu hattı çalışması sürüyor
İŞKUR üzerinden Niğde’de 10 kişilik işçi alımı yapılacak
ÜNİVERSİTELERDE YENİ MODEL DÜŞEBİLİR!
Evlenmenin maliyeti 2 milyon TL’yi aştı: Bir yılda büyük artış
Motorine gece yarısı büyük zam: Pompa fiyatları sert yükselecek
KAYISI VE ZERDALİDE REKOR YETERLİLİK
NİĞDE’DE UYDU TAKİBİYLE TARIMDA DENETİM!
ÇOCUĞUNU SUÇTAN UZAK TUTAMAYAN AİLELERE HAPİS CEZASI GÜNDEMDE
NİĞDE’YE HAFIZLIK YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK
NİĞDE’DE BASIN AÇIKLAMASI: “ZALİMLERE LANET, MAZLUMLARA DESTEK”
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dikkat çeken mesaj: “Türkiye kaya gibi ayakta”
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






