Tarih: 28.04.2023 12:24

Çelik: Topyekûn üretim seferberliği başlatılmalıdır

Facebook Twitter Linked-in

Çelik; “Ül­ke­miz bu­lun­du­ğu coğ­raf­ya iti­ba­rıy­la bin­ler­ce yıl­dır bit­ki­sel ve hay­van­sal üre­ti­min ya­pıl­dı­ğı eşsiz bir geç­miş ve po­tan­si­ye­le sa­hip­tir. Do­la­yı­sıy­la kal­kın­ma­nın temel un­su­ru ta­rım­dır. Bu ne­den­le aci­len top­ye­kûn üre­tim se­fer­ber­li­ği baş­la­tıl­ma­lı­dır” dedi.
Genel Baş­kan Çelik, üre­ten ülke ko­nu­mun­dan hızla tü­ke­ten ülke ko­nu­mu­na ge­lin­di­ği­ne dik­kat çe­ke­rek “Üre­tim­den vaz­geç­tik, tü­ke­ti­ci bir top­lum olduk. Üret­me­den tü­ke­ten top­lum­la­rın tem­bel­li­ğe iyice alı­şır du­ru­ma gel­me­si­nin ge­lecek için te­la­fi­si ol­ma­yan so­nuç­la­rı ola­cak­tır. Onun için üret­mek­ten başka bir ça­re­miz yok­tur. Do­la­yı­sıy­la ta­rı­mın milli ge­li­re ve is­tih­da­ma kat­kı­sı ar­tı­rıl­ma­lı, çift­çi­le­ri­miz ve ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­miz daha fazla des­tek­len­me­li, tek bir karış top­ra­ğı­mız boş bı­ra­kıl­ma­ma­lı daha da önem­li­si kır­sal ke­sim­ler­den kent­le­re göç mut­lak su­ret­te ön­len­me­li­dir.” dedi.
Genç nü­fu­sun kır­sa­la dö­nü­şü­nün sağ­lan­ma­sı için çaba gös­te­ril­me­si ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Çelik, “ Genç Çift­çi Hibe Pro­je­si ve bunun gibi al­ter­na­tif yeni pro­je­ler­le genç­le­ri­mi­zin kır­sal­da tu­tul­ma­sı veya kent­ler­de as­ga­ri üc­ret­le de olsa iş pe­şin­de ko­şa­rak ha­ya­ta tu­tun­ma­ya ça­lı­şan genç­le­ri­mi­zin kır­sa­la dö­nü­şü­nü sağ­la­ya­cak pro­je­le­rin uy­gu­lan­ma­sı üre­tim se­fer­ber­li­ği­nin ilk adım­la­rın­dan bi­ri­si ol­ma­lı­dır. Genç nü­fu­sun ya­nın­da ta­rım­dan kop­muş in­san­la­rı­mı­zı da ye­ni­den üre­ti­me yön­len­dir­mek için kap­sam­lı bir teş­vik ve des­tek mo­de­li­ne ge­çil­me­li­dir. Des­tek mo­de­li­nin ba­şın­da ise üre­ti­ci­le­ri­mi­zin sos­yal gü­ven­lik prim­le­ri­nin Dev­le­ti­miz ta­ra­fın­dan kar­şı­la­nır ol­ma­sı­dır. 

Do­la­yı­sıy­la kır­sa­lı ayağa kal­dır­mak su­re­tiy­le is­te­ni­len dü­zey­de üre­tim ger­çek­leş­ti­ri­le­cek­tir.” İfa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Genel Baş­kan Çelik, ül­ke­miz nü­fu­su­nun bes­len­me­si ve gıda gü­ven­ce­si­nin sağ­lan­ma­sı­nın ancak ta­rım­sal üre­ti­min ar­tı­rıl­ma­sıy­la müm­kün ola­ca­ğı­na işa­ret ede­rek “Üre­te­mez­sek tü­ke­te­me­yiz. Üre­te­me­me­nin so­nu­cu açlık ve kıt­lık­tır. Do­la­yı­sıy­la üre­ti­min sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ği­ni devam et­tir­mek için tüm im­kân­lar se­fer­ber edil­me­li­dir. Yaz­lık ekim dö­ne­mi­ne gir­di­ği­miz şu sı­ra­lar­da çift­çi­le­ri­mi­zin tar­la­la­rı­nı en kısa sü­re­de ek­me­le­ri, âtıl ola­rak bek­le­yen ara­zi­le­ri de­ğer­len­dir­me­le­ri için tohum, gübre, ilaç, mazot gibi çe­şit­li tarım gir­di­ler­de de büyük in­di­rim­le­re gi­di­le­rek üre­ti­me yön­len­di­ril­me­si sağ­lan­ma­lı­dır. 

Ay­rı­ca ye­tiş­ti­ri­ci­le­ri­mi­zin de ağı­lın­da­ki ahı­rın­da­ki hay­van­la­rı­nı elden çı­kar­ma­la­rı ön­len­me­li­dir. Üre­tim yo­lun­da engel gibi gö­rü­len ka­pı­lar so­nu­na kadar açık tu­tul­ma­lı­dır.” dedi.
TÜDKİYEB Genel Baş­ka­nı Nihat Çelik açık­la­ma­sı­nı “Milli ve güçlü eko­no­mi için üre­tim, üre­tim, üre­tim. Başka bir yol yok” söz­le­riy­le ta­mam­la­dı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —