https://www.hamlegazetesi.com/

Cevdet Yılmaz 'enflasyon' için tarih verdi: Tek haneye dönmeyi hedefliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TİSK'in düzenlediği “Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, cumhuriyet değerlerine vurgu yaparak açıklamalarda bulundu.

Tarih: 28.10.2023 14:46 Güncelleme: 06.06.2024 22:24
Cevdet Yılmaz
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TİSK'in düzenlediği “Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, cumhuriyet değerlerine vurgu yaparak açıklamalarda bulundu. “Cumhuriyet demek, fırsat eşitliği demek” diyen Yılmaz, “Ben de Bingöllü bir kardeşiniz olarak işte bu cumhuriyet değerleriyle bu makamdayım” şeklinde konuştu. Öte yandan Yılmaz, büyümeyi sürdürerek 2026 yılında enflasyonda tek haneye dönmeyi hedeflediklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Divan Kuruçeşme'de düzenlenen "Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi"ne katıldı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol’un ev sahipliğindeki programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, TİSK yöneticileri ve bağlı işveren sendikaların temsilcileri de katıldı.
Yılmaz, “Siyasi ve politika belirsizliklerinin ortadan kalktığı, öngörülebilirliğin arttığı bir döneme girmiş durumdayız. Politika dokümanlarındaki temel önceliklerimiz; afetlerin yaralarını sarmak ve ülkemizi yeni risklere hazırlamak, fiyat istikrarını sağlamak, büyümeyi ve istihdamı devam ettirmek, sosyal refahı korumak. Bu dört temel öncelikle hareket edeceğiz” dedi.
'CUMHURİYET, FIRSAT EŞİTLİĞİ DEMEK'
Yılmaz, ekonomide belirsizliğin en alt düzeyde olması gerektiğini belirterek, belirsizliğin olduğu yerde ekonomik gelişmelerin büyük darbe yediğini söyledi. Cumhuriyetin 100. yılını yarın şanla ve şerefle kutlayacaklarını ifade eden Yılmaz, Cumhuriyeti kuran kadroların, önce İzmir İktisat Kongresi'ni topladıklarını anımsatarak, “Burada Mustafa Kemal Atatürk hiçbir zaman unutmamamız gereken şu tespiti yaptı; Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferle taçlandırılmadıkları sürece eksik kalırlar. Bir ülkenin tam bağımsız olması için, saygın konumunu tam olarak pekiştirmesi için mutlaka ekonomik olarak da gelişmesi gerekiyor” diye konuştu. Yılmaz, “Cumhuriyetimizi hep birlikte kutlayacağız ama sadece bir gün kutlamakla kalmayalım, Cumhuriyetimizin bu ideallerine sahip çıkalım. Cumhuriyet, hepimizin ortak değeri. Kendi hayatımdan da şunu söyleyebilirim; Cumhuriyet aynı zamanda fırsat eşitliği demek. Herkesi kapsamak demek” dedi.
'KENTSEL DÖNÜŞÜM YAKINDA MECLİS'TE'
Depremin yaralarını sarmak için bu yıl bütçede 762 milyar lira kaynak ayırdıklarını bildiren Yılmaz, gelecek yıl bu rakamın 1 trilyon 28 milyar liraya, ortada vadede ise 3 trilyon liranın üzerine çıkacağını iddia etti.
Marmara Bölgesi başta olmak üzere afet risklerini azaltıcı harcamaların da planlandığını ifade eden Yılmaz, afet risklerinin azaltılmasının büyük bir dönüşüm gerektirdiğini, bu konudaki çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Kararıyla Kentsel Dönüşüm Başkanlığı oluşturulduğunu anımsatan Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun da yakın zamanda Meclis'te yasalaşacağını bildirdi.
Yılmaz, fiyat istikrarı konusunda çok yönlü politikalarla hareket ettiklerini bildirerek, Merkez Bankasının güncellenmiş para politikaları ile etkin bir şekilde görevini yaparken, maliye politikalarıyla da buna destek olduklarını dile getirdi.
'2026 YILINDA ENFLASYONDA TEK HANEYE DÜŞMEYİ HEDEFLİYORUZ'
Yapısal reformlarla da tahkim edilmiş şekilde fiyat istikrarını ve makro ekonomik istikrarı güçlendirmeye dönük politikalarının devam edeceğini söyleyen Yılmaz, "2026'da tek haneli rakamları hedefliyoruz. Gelecek yıldan itibaren bir düşüş seyri var. Gelecek yılın ortalarından itibaren enflasyondaki yıllık düşüşleri, politikalarımızın sonuçlarını görmüş olacağız. Aylık bazda daha önceden bu etkiler görülecek. Yıllık bazda da gelecek yılın ortalarından itibaren daha net bir şekilde dezenflasyonist süreci görmüş olacağız. 2026 ile de tek haneli rakamlara ulaşmayı düşünüyoruz" dedi.
‘İHRACAT 255 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ’
Yılmaz, 2020-2022 döneminde dünyanın yüzde 7 büyüdüğünü ama söz konusu üç yıl içerisinde Türkiye'nin büyümesinin yüzde 20 civarında olduğunu belirterek, bu süreçte Türkiye'de istihdamın 6 milyondan fazla arttığını, ihracatın 255 milyar dolara yükseldiğini söyledi.
AKKOL: GENÇLERİN VE KADINLARIN İSTİHDAMINA İHTİYAÇ VAR
Orta Vadeli Programı’n da, 12. Kalkınma Planı’nın da üretimin, istihdamın ve yatırımın teşvik edilmesiyle ilgili yapısal reformları içerdiğini söyleyen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, “Hem dünyadaki hem de ülkemizdeki makro ekonomik koşullar, şirketlerimizin finansmana ulaşımını zorlaştırıyor. Ucuz finansmana, ihracatı, üretimi, istihdamı destekleyen finansmana her zamankinden daha çok ihtiyacımız var” dedi. Akkol öncelik verilmesi gereken diğer konunun gençler, kadınlar ve istihdam olduğunu belirterek şöyle devam etti: “3'üncü konu işveren maliyetleri ve yeni nesil teşvik. 4’üncü konu serbest ticaret anlaşmaları. 5’inci konu deprem ve sanayinin dönüşümü. Sanayinin dönüşümü için TİSK olarak katkı sağlamaya hazırız.”

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

TÜRKİYE’DE BİR HAFTADA 576 ORMAN YANGINI ÇIKTI

GENÇ ŞAMPİYON BAŞARISINI REKTÖR USLU İLE PAYLAŞTI

NİĞDE’NİN İKİ ÖNEMLİ İSMİ MECLİS’TE BULUŞTU

YEŞİL VATANI KORURKEN ŞEHİT DÜŞTÜ

TERS YÖN FACİASI 3 CAN GİTTİ!

NİĞDE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAZİYE ZİYARETİ

KÖPEĞİNİ İPLE BAĞLAYIP OTOMOBİLİNİ ÇEKTİRDİ, CEZA YAĞDI!

BATTANİYEYE SARILI ERKEK CESEDİ BULUNDU! 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

YEŞİLBURÇ LAVANTA BAHÇESİ’NDE GELECEK PLANLAMASI

Son bir haftada 3 PKK'lı terörist teslim oldu

ÇÖPLÜKTE BAŞLAYIP ORMANLIK ALANA SIÇRAYAN YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

AÇIK ALANDA ÇALIŞANLAR DİKKAT!

NİĞDE’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

NİĞDE’DE HAVA ŞARTLARI SERTLEŞİYOR! FIRTINA İÇİN SAAT VERİLDİ

BU AŞURE TARİFİ HAFIZALARA KAZINACAK! (VİDEO HABER)

NİĞDE'DE KOP DESTEKLİ SERA PROJESİYLE ÜRETİM BAŞLADI

NİĞDE İL GENEL MECLİSİ TEMMUZ AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİĞDE’NİN HER KÖŞESİNDE SOSYAL DESTEK

NİĞDE’DE MOTORLU KURYELER KURALSIZLIKLARIYLA TEPKİ ÇEKİYOR

AKIN GÖNEN, NİĞDE TV’DE TÜRKİYE’NİN YÖNETİMSEL SORUNLARINA IŞIK TUTTU

TÜRKİYE’DE BİR HAFTADA 576 ORMAN YANGINI ÇIKTI

GENÇ ŞAMPİYON BAŞARISINI REKTÖR USLU İLE PAYLAŞTI

NİĞDE’NİN İKİ ÖNEMLİ İSMİ MECLİS’TE BULUŞTU

YEŞİL VATANI KORURKEN ŞEHİT DÜŞTÜ

TERS YÖN FACİASI 3 CAN GİTTİ!

NİĞDE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAZİYE ZİYARETİ

KÖPEĞİNİ İPLE BAĞLAYIP OTOMOBİLİNİ ÇEKTİRDİ, CEZA YAĞDI!

BATTANİYEYE SARILI ERKEK CESEDİ BULUNDU! 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

YEŞİLBURÇ LAVANTA BAHÇESİ’NDE GELECEK PLANLAMASI

Son bir haftada 3 PKK'lı terörist teslim oldu

ÇÖPLÜKTE BAŞLAYIP ORMANLIK ALANA SIÇRAYAN YANGINA MÜDAHALE EDİLİYOR

AÇIK ALANDA ÇALIŞANLAR DİKKAT!

NİĞDE’DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE MASAYA YATIRILDI

NİĞDE’DE HAVA ŞARTLARI SERTLEŞİYOR! FIRTINA İÇİN SAAT VERİLDİ

BU AŞURE TARİFİ HAFIZALARA KAZINACAK! (VİDEO HABER)

NİĞDE'DE KOP DESTEKLİ SERA PROJESİYLE ÜRETİM BAŞLADI

NİĞDE İL GENEL MECLİSİ TEMMUZ AYI İKİNCİ BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİĞDE’NİN HER KÖŞESİNDE SOSYAL DESTEK

NİĞDE’DE MOTORLU KURYELER KURALSIZLIKLARIYLA TEPKİ ÇEKİYOR

AKIN GÖNEN, NİĞDE TV’DE TÜRKİYE’NİN YÖNETİMSEL SORUNLARINA IŞIK TUTTU

Zamlı memur maaşları belli oldu!

YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU

Enflasyon, haziranda aylık bazda yüzde 1,37, yıllık bazda yüzde 35,05 oldu

MEMUR VE EMEKLİLERE TEMMUZ ZAMMI NETLEŞTİ

19 İLİN KATILDIĞI GÜVENLİK ZİRVESİ NİĞDE’DEN TAKİP EDİLDİ

BUGÜN SON GÜN! BAŞVURULAR E-POSTA İLE ALINACAK

NİĞDE’DE UYUM SÜRECİ CEZAEVİNDEN İŞ HAYATINA

NİĞDE ISINIYOR SICAKLIKLAR ARTIYOR

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

DÜŞEN UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Yükleniyor

  • Cuma 21.4 ° / 5.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.1 ° / 5.1 ° Güneşli
  • Pazar 27.3 ° / 8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2