Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatifleri ve bağlı market zincirleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Adem, Tarım Kredi Kooperatiflerinin asli görevlerinden saparak, çiftçinin üretim için kullanacağı kaynakları market zincirlerine aktarmaya yöneldiğini belirtti.
Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş.’nin sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurduğunu ve bu sermaye artırımının 2 milyar liralık nakit kaynağının, çiftçi ortaklarından sağlanan kaynaklarla karşılanacağını ifade eden Adem, “Bu kaynağın tamamı çiftçinin üretim için ihtiyaç duyduğu sermaye olmasına rağmen, çiftçinin çıkarlarına hizmet etmek yerine marketlerin tabela değişimi, personel kıyafetleri ve iç dizaynına harcanacak. Çiftçinin alın teriyle oluşturulmuş kaynakların bu şekilde amaç dışı kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir” dedi.
Adem, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, çiftçiye doğrudan katkı sağlamak yerine, sermaye artırımı için kaynaklarını harcadığını vurgulayarak, “Tarım Kredi Marketlerin asli amacı çiftçinin çıkarlarına hizmet etmekti; ancak bugün gelinen noktada bu kuruluş, çiftçiden topladığı kaynakları israf ederek, üreticiye hizmet misyonundan tamamen uzaklaşmıştır” diye konuştu.
CHP’li Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin kuruluş amacına dönmesini, çiftçinin ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmasını ve kaynaklarını çiftçiye doğrudan katkı sağlayacak şekilde kullanmasını gerektiğini belirterek, “Çiftçinin hakkı olan bu kaynakların yanlış ve israf dolu kullanımı, tarımsal üretime ciddi zarar vermektedir” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN NİĞDE GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI SEÇİLEN LÜTFİ DEMİRSOY’A TEBRİK ZİYARETİ
OTOMOBİLE BIÇAK GİBİ SAPLANDI!
HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN AZALDI
MEHMET ÂKİF ERSOY’UN TORUNU SELMA ERSOY ARGON BUGÜN NİĞDE’DE
Niğde’de 120 hemşire adayı üniforma giydi
GÜRER: “ÇALIŞARAK YOKSULLAŞILIYOR”
NİĞDE’DE POMPADA SON DURUM!
ÜNLÜLER UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA!
BOR’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: BİNLERCE ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “SAVAŞIN BEDELİNİ TÜM DÜNYA ÖDÜYOR”
NİĞDE’DE 40 KİŞİLİK TYP ALIMI YAPILACAK
NİĞDE PAZARINDA ZAM ŞAMPİYONU BİBER OLDU
NİĞDE’DE TEHLİKELİ KOVALAMACA: PLAKAYI ELİYLE KAPATTI, TARLADA YAKALANDI
NİĞDE’DE ÇALINTI ARAÇ ALARMI: PETROL İSTASYONUNDA ORTAYA ÇIKTI
ELEKTRİĞE BU HAFTA İÇİ ZAM BEKLENİYOR
SUUDİ ARABİSTAN’DAN UMRECİLERE ÜLKEYİ TERK EDİN!
BOR’DA ÇİFTÇİYE SAHADA EĞİTİM: ÜRETİCİYLE BİREBİR BULUŞMA
DEFNE, ÇAM BALI VE KEKİKTE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ
MSB duyurdu: Kazada 1 asker şehit oldu!
NAKLİYECİLER KONTAK MI KAPATIYOR?
NİĞDE ESNAFINA FİNANSMAN DESTEĞİ: NESOB İLE TEB ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
3 LİG 2. GRUP’TA PLAY-OFF İÇİN KRİTİK MAÇLAR
NİĞDE’DE 1 HAFTADA 276 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI
OKULLARDA SANAL KUMARA KARŞI DERS!
Gürer: “Borç Yapılandırmasında İşler Bozuk”
Uzkurt’tan Niğde’ye taşkın koruma yatırımı müjdesi
Niğde’de bugün vefat edenler!
LGS başvuruları başladı: Son tarih 10 Nisan
Niğde–Bor Arası Halk Otobüsü Fiyatlarına Zam!
Niğde’nin gururu para taekwondocular milli takım yolunda
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli








