Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatifleri ve bağlı market zincirleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Adem, Tarım Kredi Kooperatiflerinin asli görevlerinden saparak, çiftçinin üretim için kullanacağı kaynakları market zincirlerine aktarmaya yöneldiğini belirtti.
Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş.’nin sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurduğunu ve bu sermaye artırımının 2 milyar liralık nakit kaynağının, çiftçi ortaklarından sağlanan kaynaklarla karşılanacağını ifade eden Adem, “Bu kaynağın tamamı çiftçinin üretim için ihtiyaç duyduğu sermaye olmasına rağmen, çiftçinin çıkarlarına hizmet etmek yerine marketlerin tabela değişimi, personel kıyafetleri ve iç dizaynına harcanacak. Çiftçinin alın teriyle oluşturulmuş kaynakların bu şekilde amaç dışı kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir” dedi.
Adem, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, çiftçiye doğrudan katkı sağlamak yerine, sermaye artırımı için kaynaklarını harcadığını vurgulayarak, “Tarım Kredi Marketlerin asli amacı çiftçinin çıkarlarına hizmet etmekti; ancak bugün gelinen noktada bu kuruluş, çiftçiden topladığı kaynakları israf ederek, üreticiye hizmet misyonundan tamamen uzaklaşmıştır” diye konuştu.
CHP’li Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin kuruluş amacına dönmesini, çiftçinin ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmasını ve kaynaklarını çiftçiye doğrudan katkı sağlayacak şekilde kullanmasını gerektiğini belirterek, “Çiftçinin hakkı olan bu kaynakların yanlış ve israf dolu kullanımı, tarımsal üretime ciddi zarar vermektedir” ifadelerini kullandı.
Ünlü yapımcı 16. kattan düşerek hayatını kaybetti
Altın piyasasında makas rekoru: Satışlar durma noktasına geldi
Niğdeli sporcu Türkiye Open’da milli formayla mücadele edecek
Dün gece uyuyamadınız mı?
Aladağlar’da Yaban Hayatı Büyüledi
Sazlıca’nın Genç Süvarisi: Halil Vural’ın At Sevgisi Yaşam Tarzına Dönüştü
Niğde’de Bayramda Doğaya Destek!
Dipsiz Kanyon Baharla Birlikte Canlandı!
Niğde’de Çiçekler Açtı
Niğde İlk Uygulanacak İller Arasında
Hakan Eği’den esnafa “bereketli hafta” mesajı
NÖHÜ’de Hemşirelik Bölümü Üniforma Giyme Töreni düzenlenecek
NİĞDE’DE TMY’Lİ 4 KAMU İŞÇİSİ ALINACAK!
NİĞDE’DE SİBER DOLANDIRICILIK OPERASYONU 7 GÖZALTI!
Altın çakıldı!
Enerji piyasalarında alarm zilleri!
ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK ÇİLESİ: 4 YILDA 75 BİN ABONENİN ŞALTERİ İNDİ!
Sağlık çalışanlarına bayram ziyareti: “Fedakârca görev yapan emekçilerin yanındayız”
Trafik Kilit Tampon Tampona!
Orman Haftası’nda Anlamlı Vurgu: “Niğde’yi Yeşillendirmek Geleceğe Yatırımdır”
Katar’da Helikopter Kazası: 3 Türk Askeri Personel Şehit Oldu
Bor’da Kaza: Murat Özcan Hayatını Kaybetti
Bayram Dönüşü Uyarısı: “Kemerinizi Takın, Hayata Tutunun”
ATM’lerde Yeni Dönem Başlıyor! Bayram Sonrası Her Şey Değişecek
Farklılık değil, farkındalık: 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü
Nevruz, binlerce yıllık geleneğiyle baharın müjdecisi
Altında 1983’ten bu yana en sert düşüş!
Vergide yeni dönem: “e-İzah” geliyor
MAHALLE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ 3 ÖLÜ 22 YARALI!
Altunhisar’da feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazartesi 9.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 9.5 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








