Çiftlik ilçesi meslek yüksek okulu istiyor

Çiftlik ilçesi meslek yüksek okulu istiyor

Çiftlik ilçesi temsilcileri ilçeye teknik bilimlerin yer alacağı meslek yüksek okulu açılması için taleplerini Niğde Valisi Cahit Çelik ve NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya ilettiler.

Niğde Dernekler Federasyonu (NİĞDEF) temsilcileri, iş insanları, belediye temsilcileri ve siyasi partilerin temsilcileri Çiftlik ilçesine teknik birimlerin yer alacağı Meslek Yüksek Okulu açılması için Niğde Valisi Cahit Çelik’i ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu makamlarında ziyaret ederek taleplerini iletti. Heyet temsilcileri görüşmelerden olumlu yanıtlar aldıklarını belirtti.
Marmara NİĞDEF Başkan Vekili  ve Makine Yüksek Mühendisi Nisani Başekin, AK Parti Çiftlik İlçe Başkanı Ramazan Tekin, MHP Çiftik İlçe Başkanı Murat Çankaya, Divarlı Belediye Başkan Vekili Mustafa Aktay, önceki dönem Azatlı Belediye Başkanı Reşat Bolat, Azatlı Mahalle Muhtarı Mustafa Dinçsoy ve işadamları Bünyamin Aslan ve Tuncay Özcan’dan oluşan heyet Çiftlik İlçesine Meslek Yüksek Okulu açılması talebi için Niğde Valisi Cahit Çelik ve NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’yu makamlarında ziyaret etti.
Talepleri ile ilgili olarak Niğde Valisi Cahit Çelik ve NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile gerçekleştirilen görüşmenin çok olumlu geçtiği, Rektör Uslu projeye olumlu bakarken, bu talebin güçlü bir irade sayesinde gerçekleşeceğine inandığını belirttiğine değinildi. Niğde Valisi Cahit Çelik’in ise önümüzde en yakın zamanda bölgeye gelerek yerinde inceleme gerçekleştireceği öğrenildi.

 


Konu hakkında gazetemize açıklamada bulunan gazetemize açıklama yapan Marmara NİĞDEF Başkan Vekili Makine Yüksek Mühendisi Nisani Başekin; “İlçede Makina, Elektrik, mobilya, inşaat gibi alanlarda 2 yıllık Teknik Meslek Yüksekokulu yapılması talebini dile getirdik. Çitlik ilçe merkezi olmak üzere yaşayan yaklaşık 30 bin nüfus ile Niğde’de 2’nci büyük ilçe konumundadır. Yaşayan kadar göç etmiş nüfus ilçe dışında ikamet etmektedir. 
Bunların büyük çoğunluğu İnşaat Mekanik tesisatı ve türevi işlerle uğraşıyor. Özellikle Çardak, Ovalıbağ, Mahmutlu gibi köylerde nüfusun büyük çoğunluğu ülke ve yurt dışında tesisat mesleğini icra etmektedir. Bölgeden çok kaliteli meslek erbabı ustalar yetişmektedir. Bu bölgelerde geneli tesisat ustası oluyor, üniversite okuyanlar Makina Mühendisi ya da teknisyen oluyor. Son zamanlarda herkesin okumaya meyilli olduğundan dolayı lisans eğitimi alamayanlar İki yıllık tekniker ya da teknisyen olan gençler çok rahatlıkla iş bulabiliyor.
Eğitim almak için hızla göç veren bölgede ki göçün önüne geçmek için yerlerinde Meslek Yüksekokuluna gidecek gençler hem mesleğinde uzmanlaşacak hem de toprağını terk etmeyecektir. Ülkemizde en büyük sıkıntılardan birisi olan gençlerin meslek sahibi olması için büyük katkı sağlayacaktır. 
İlk etapta yatırım gerektirmeden mevcutta okulu ve yurdu hazır olan meslek yüksekokulu yetkililerimizin onayını bekliyor. Yani kamunun bütçesine dokunmadan kamuya ciddi katma değer sağlayacak bir eğitim projesidir.
Ayrıca son yıllarda meslek sahibi gençler azalıyor algısını bölge gençlerinin değiştireceğine inanıyoruz. Teknik işlerle uğraşan kaliteli meslek sahibi hemşerilerimizle marka bir ilçe dolayısıyla Niğde markasının özgül ağırlığını artırmak istiyoruz.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Çin'de 10.000 Drone ile Muhteşem Gösteri Düzenlendi

Red Bull atletlerinden Jaan Roose, İstanbul’da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüyerek geçti.

Niğde Belediyesi’nden Örnek Temizlik Çalışması

Şehit Aileleri Derneği’nden “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” Projesi Tanıtımı

Kaldırıma çarpan motosikletli yaralandı

Otobanda dinlenme tesisinde tır alev alev yandı

Niğde'de bayram namazı kılındı

Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Gürer: Yem fiyatlarındaki artış, et fiyatlarını doğrudan etkiliyor

Türk mitolojisinden esinlenilerek hazırlanan dijital oyun dünyaya açılacak

Bayraktar "Yeni bir dünyanın kapılarını aralamış olduk"

NİĞDE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDEN BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ KURSU FIRSATI

AKSUNGUR'dan milli motorla irtifa rekoru

Türkiye'nin yerli ve milli uydusu Türksat 6A yarın hizmete alınacak

Trafikteki elektrikli otomobil sayısı bir yılda 2 katına çıktı

Türkiye'de İHA pilotu sayısı 1,6 milyona yaklaştı

Türkiye'nin "Fedaileri" göreve başladı

Türk savunma sanayisi ürünleri, Hırvatistan'daki fuarda görücüye çıktı

Siber suçlara yönelik 27 ilde düzenlenen operasyonlarda 237 şüpheli yakalandı

Doğadan Toplanan Mantarlara Karşı Uyarı

Engelleri Kaldıran Eğitim: Niğde’de İşaret Dili Seferberliği

DOLAR YENİ AYIN EŞİĞİNDE YÜKSELİŞTE: 38,50 TL’Yİ GÖRDÜ

NİĞDE’DE SAĞLIK HİZMETLERİNE YENİ YATIRIMLAR

GRAM ALTIN 4.091 TL'YE GERİLEDİ

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDELİ GÜREŞÇİ HAYRUN NİSA KILINÇ’TAN TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

TARIMDA YENİ DÖNEM İL MÜDÜRLERİ BULUŞTU

BAŞKAN ÖZDEMİR VATANDAŞLARLA BULUŞTU

MUĞLA AÇIKLARINDA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

HACI ZEKİYE ARSLAN ANADOLU LİSESİ'NDE YUNUS EMRE PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİĞDE TEKNOPAR'TA GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNE GÜÇLÜ DESTEK

“ÇEDES” PROJESİ KAPSAMINDA ÖĞRECİLERDEN VALİ ÇELİK'E ZİYARET

Türkiye ile İtalya arasında 11 anlaşma imzalandı

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN EBEVEYNLERE “YENİ NESİL EBEVEYNLİK” EĞİTİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'deki ateşkese bir an önce geri dönülmesi önceliğimizdir"

Kurumlar vergisi mükelleflerinin beyan ve ödeme süresi 5 Mayıs'a uzatıldı

NİĞDE ELEKTRİKÇİLER ODASI’NDAN ÜYELERİNE USTALIK BELGESİ İÇİN KAÇIRILMAYACAK FIRSAT

BAKAN YERLİKAYA DUYURDU "1,4 MİLYARLIK DOLANDIRICILIK ZİNCİRİ ÇÖKERTİLDİ" (VİDEO HABER)

NİĞDELİ SPORCUDAN ULUSLARARASI ARENADA GURUR VEREN BAŞARI

NİĞDE’DE PROJE ORTAOKULUNA GİRİŞLER BAŞLADI

MİLLETVEKİLİ UZKURT’TAN BAKAN IŞIKHAN’A ZİYARET

ALTUNHİSAR’DA TRAFO YANGINI PANİĞE NEDEN OLDU (VİDEO HABER)

21 MİLYAR LİRALIK 151 PROJE SÜRÜYOR

KADRAJ İLETİŞİM GÜNLERİ YARIŞMALARI İÇİN SON BAŞVURU YARIN!

NEVŞEHİR’DE EĞİTİM SIRASINDA MEYDANA GELEN KAZADA JANDARMA BAŞÇAVUŞ ŞEHİT DÜŞTÜ

NİĞDE SMMMO 25. OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURULA GİDİYOR

NİĞDE’DE AŞI REDDİYLE MÜCADELE PANELİ BAŞLADI

Sağlık Bakanlığının ücretsiz aşılarıyla 13 hastalığa koruma sağlanıyor

4 milyon 237 bin kişi ehliyetini yenilemedi

Yükleniyor