Başkan Çakıl, birkaç gün içinde seri üretime geçileceğini ve ekmeğin 6 TL’den satışa sunulacağını açıkladı.
Niğde’nin Çiftlik ilçesinde vatandaşların uygun fiyatlı ve kaliteli ekmeğe ulaşması amacıyla başlatılan “Halk Ekmek” projesi hayata geçiyor. Çiftlik Belediye Başkanı Arif Çakıl, yapılan ilk deneme üretimlerinin olumlu sonuçlandığını belirterek, kısa süre içinde seri üretime geçileceğini söyledi.

Başkan Çakıl, projenin hem ekonomik hem de sosyal açıdan önemli bir adım olduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
“Uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdüğümüz halk ekmeğimiz faaliyete girdi. İlk testlerimiz başarılı bir şekilde sürüyor. İnşallah birkaç gün içerisinde seri üretime başlayacağız ve siz değerli halkımıza ucuz, uygun ve tertemiz bir ekmek getireceğiz.”

Ekmeğin satış fiyatının 6 TL olacağını belirten Çakıl, “Halkçı belediye bu şekilde olur.” diyerek üretim ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışlarını vurguladı.

Çiftlik Belediyesi, yeni fırın tesisleriyle birlikte ilçede hem istihdama katkı sağlamayı hem de vatandaşların sofralarına ekonomik çözüm sunmayı hedefliyor.
