Cumhuriyet'in 100'üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Siyasi liderler ise bu coşkuya sosyal medyadan verdikleri mesajlarla katılıyor. Liderler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda; eşitlik, adalet, özgürlük ve demokrasi vurgusu yaptı. Siyasi parti liderleri, Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesapları üzerinden mesaj yayımladı.

'CUMHURİYET, EŞİTLİKTİR, ÖZGÜRLÜKTÜR, YANİ ADALETTİR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimiz 100 yaşına girdi. Cumhuriyet ne demektir? En güzel tanımını Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal yapmıştır. Atatürk, ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ der çünkü Cumhuriyet, birlikte alın teri döküp birlikte yükselmenin yoludur. Çünkü Cumhuriyet, eşitliktir, özgürlüktür, yani adalettir. Cumhuriyet; ilimdir, fendir, çağdaşlıktır. Cumhuriyet, demokrasiye giden yolun ilk ve en önemli adımıdır. Onlar, düşünü kurdukları Cumhuriyet’i inşa ettiler. Bizlere düşen görev ise, güzel Cumhuriyetimizi, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. Çünkü Mustafa Kemal ‘Demokrasinin tam ve en belirgin hükûmet şekli Cumhuriyettir’ der. Demokrasinin tam ve belirgin olması için çalışacağız ve çaba harcayacağız.”

'DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK' VURGUSU
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde mazlum milletlere ilham veren İstiklal Savaşımız sonrasında kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun!
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokrasi, adalet ve özgürlük ilkelerine dayalı bir gelecek inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

'CUMHURİYET'İMİZİ İKİNCİ YÜZYILINDA DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Yıllarca büyük mücadeleler verdikten sonra, tam bir asır evvel kuruluşu ilan edilen Cumhuriyetimiz bugün artık 100 yaşında!
7 düvele karşı verdiğimiz İstiklal Mücadelemizi, Cumhuriyet ile taçlandıran aziz milletimiz, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir.
Unutulmamalıdır ki, emperyalist devletlerin haritaları, bölgemizin sınırlarını ve tüm dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalıştığı bir dönemde, milletimiz her türlü zorluğa rağmen bir ve beraber olarak, kararlılıkla destansı bir mücadele vermiş; neticede bu planları boşa çıkarmayı başarmıştır.
1923’te bir fidan olarak toprakla buluşturulan ve o günden bugüne nice kritik dönemlerden ve zorlu badirelerden geçen, fırtınalara direnen Cumhuriyetimiz, hamdolsun ki bugün 100 yıllık bir çınar olarak arz-ı endam etmektedir.
Cumhuriyetimiz; dün son kaleydi, bugün de öyledir! Cumhuriyetimiz; yüz yıl önce mazlumların sığındığı güvenli limandı, bugün de yine öyledir. Cumhuriyetimiz; emperyalizmin planlarını dün boşa çıkarmıştı, bugün de bu planları boşa çıkaracak yegane kuvvettir.
Bu minvalde; adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, sınır güvenliğimizden dış politikaya varıncaya dek atmamız gereken adımları kararlılıkla atmalı; Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında “Yaşanabilir bir Türkiye”, “Yeniden büyük Türkiye” ve “Yeni bir Dünya”yı hep birlikte inşa etmeliyiz.
İnanıyorum ki, ilk günkü azim, inanç ve kararlılıkla, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle maddi kalkınma hamlelerimizi başarıyla gerçekleştirecek ve Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında çok daha ileriye taşıyacağız.
Bu inançla; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, Cumhuriyeti bizlere armağan eden gazilerimizi ve ecdadımızı minnetle anıyorum.
Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Nice yüz yıllara!"

'YÜZÜMÜZÜ GEÇMİŞTEN BUGÜNE VE YARINA ÇEVİRECEĞİZ'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Yüzümüzü geçmişten; bugüne ve yarına çevireceğiz. Duvarları yıkmak, mahalleleri birleştirmek için. Birleştireceğiz ki yüz yüze bakalım. Öteki-beriki demeden birbirimize bakacak yüzümüz olsun.
Yüzümüz olsun ki daha nice 100lerimiz olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."
LGS başvuruları başladı: Son tarih 10 Nisan
Niğde–Bor Arası Halk Otobüsü Fiyatlarına Zam!
Niğde’nin gururu para taekwondocular milli takım yolunda
Ünlü yapımcı 16. kattan düşerek hayatını kaybetti
Altın piyasasında makas rekoru: Satışlar durma noktasına geldi
Niğdeli sporcu Türkiye Open’da milli formayla mücadele edecek
Dün gece uyuyamadınız mı?
Aladağlar’da Yaban Hayatı Büyüledi
Sazlıca’nın Genç Süvarisi: Halil Vural’ın At Sevgisi Yaşam Tarzına Dönüştü
Niğde’de Bayramda Doğaya Destek!
Dipsiz Kanyon Baharla Birlikte Canlandı!
Niğde’de Çiçekler Açtı
Niğde İlk Uygulanacak İller Arasında
Hakan Eği’den esnafa “bereketli hafta” mesajı
NÖHÜ’de Hemşirelik Bölümü Üniforma Giyme Töreni düzenlenecek
NİĞDE’DE TMY’Lİ 4 KAMU İŞÇİSİ ALINACAK!
NİĞDE’DE SİBER DOLANDIRICILIK OPERASYONU 7 GÖZALTI!
Altın çakıldı!
Enerji piyasalarında alarm zilleri!
ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK ÇİLESİ: 4 YILDA 75 BİN ABONENİN ŞALTERİ İNDİ!
Sağlık çalışanlarına bayram ziyareti: “Fedakârca görev yapan emekçilerin yanındayız”
Trafik Kilit Tampon Tampona!
Orman Haftası’nda Anlamlı Vurgu: “Niğde’yi Yeşillendirmek Geleceğe Yatırımdır”
Katar’da Helikopter Kazası: 3 Türk Askeri Personel Şehit Oldu
Bor’da Kaza: Murat Özcan Hayatını Kaybetti
Bayram Dönüşü Uyarısı: “Kemerinizi Takın, Hayata Tutunun”
ATM’lerde Yeni Dönem Başlıyor! Bayram Sonrası Her Şey Değişecek
Farklılık değil, farkındalık: 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü
Nevruz, binlerce yıllık geleneğiyle baharın müjdecisi
Altında 1983’ten bu yana en sert düşüş!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazartesi 9.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 9.5 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








