https://www.hamlegazetesi.com/
Cumhuriyet'in 100. yılında liderlerden 'eşitlik ve adalet' mesajı
Cumhuriyet'in 100'üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Siyasi liderler ise bu coşkuya sosyal medyadan verdikleri mesajlarla katılıyor.
GENEL
Tarih: 29.10.2023 11:00
Güncelleme: 6.06.2024 22:21
Cumhuriyet
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Siyasi liderler ise bu coşkuya sosyal medyadan verdikleri mesajlarla katılıyor. Liderler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda; eşitlik, adalet, özgürlük ve demokrasi vurgusu yaptı. Siyasi parti liderleri, Cumhuriyetin 100'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla sosyal medya hesapları üzerinden mesaj yayımladı.

 

 

'CUMHURİYET, EŞİTLİKTİR, ÖZGÜRLÜKTÜR, YANİ ADALETTİR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimiz 100 yaşına girdi. Cumhuriyet ne demektir? En güzel tanımını Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal yapmıştır. Atatürk, ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ der çünkü Cumhuriyet, birlikte alın teri döküp birlikte yükselmenin yoludur. Çünkü Cumhuriyet, eşitliktir, özgürlüktür, yani adalettir. Cumhuriyet; ilimdir, fendir, çağdaşlıktır. Cumhuriyet, demokrasiye giden yolun ilk ve en önemli adımıdır. Onlar, düşünü kurdukları Cumhuriyet’i inşa ettiler. Bizlere düşen görev ise, güzel Cumhuriyetimizi, eksiksiz bir demokrasi ile taçlandırmaktır. Çünkü Mustafa Kemal ‘Demokrasinin tam ve en belirgin hükûmet şekli Cumhuriyettir’ der. Demokrasinin tam ve belirgin olması için çalışacağız ve çaba harcayacağız.”

 


 

'DEMOKRASİ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK' VURGUSU
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde mazlum milletlere ilham veren İstiklal Savaşımız sonrasında kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun! 
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokrasi, adalet ve özgürlük ilkelerine dayalı bir gelecek inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."
 

 

 

'CUMHURİYET'İMİZİ İKİNCİ YÜZYILINDA DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ'
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Yıllarca büyük mücadeleler verdikten sonra, tam bir asır evvel kuruluşu ilan edilen Cumhuriyetimiz bugün artık 100 yaşında! 
7 düvele karşı verdiğimiz İstiklal Mücadelemizi, Cumhuriyet ile taçlandıran aziz milletimiz, bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir.
Unutulmamalıdır ki, emperyalist devletlerin haritaları, bölgemizin sınırlarını ve tüm dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirmeye çalıştığı bir dönemde, milletimiz her türlü zorluğa rağmen bir ve beraber olarak, kararlılıkla destansı bir mücadele vermiş; neticede bu planları boşa çıkarmayı başarmıştır.
1923’te bir fidan olarak toprakla buluşturulan ve o günden bugüne nice kritik dönemlerden ve zorlu badirelerden geçen, fırtınalara direnen Cumhuriyetimiz, hamdolsun ki bugün 100 yıllık bir çınar olarak arz-ı endam etmektedir.
Cumhuriyetimiz; dün son kaleydi, bugün de öyledir! Cumhuriyetimiz; yüz yıl önce mazlumların sığındığı güvenli limandı, bugün de yine öyledir. Cumhuriyetimiz; emperyalizmin planlarını dün boşa çıkarmıştı, bugün de bu planları boşa çıkaracak yegane kuvvettir.
Bu minvalde; adaletten ekonomiye, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, sınır güvenliğimizden dış politikaya varıncaya dek atmamız gereken adımları kararlılıkla atmalı; Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılında “Yaşanabilir bir Türkiye”, “Yeniden büyük Türkiye” ve “Yeni bir Dünya”yı hep birlikte inşa etmeliyiz.
İnanıyorum ki, ilk günkü azim, inanç ve kararlılıkla, milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle maddi kalkınma hamlelerimizi başarıyla gerçekleştirecek ve Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılında çok daha ileriye taşıyacağız.
Bu inançla; Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin kahramanlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, Cumhuriyeti bizlere armağan eden gazilerimizi ve ecdadımızı minnetle anıyorum.
Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Nice yüz yıllara!"

 


 

'YÜZÜMÜZÜ GEÇMİŞTEN BUGÜNE VE YARINA ÇEVİRECEĞİZ'
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Yüzümüzü geçmişten; bugüne ve yarına çevireceğiz. Duvarları yıkmak, mahalleleri birleştirmek için. Birleştireceğiz ki yüz yüze bakalım. Öteki-beriki demeden birbirimize bakacak yüzümüz olsun.
Yüzümüz olsun ki daha nice 100lerimiz olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun."
 

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

Petrol 61 doların altına indi ama pompaya yansımadı: Türkiye ortalaması gerilerken Niğde’de fiyatlar yüksek kaldı

Kaymakam Emir Osman Gökçe, Ulukışla’da aşçılık kursunu ziyaret etti

Vergi ve Harç Zammı Niğde’yi Nasıl Etkileyecek?

Tavuk Yine Can Aldı!

Beyaz Saray Kapatıldı Muhafızlar Vuruldu

Niğde’de Sıcaklıklar Düşüyor: Hafta Sonu Yağış Bekleniyor

Altın Yatırımcısı Bu Haber Sizlere

NİĞDE’DE ALMANCA EĞİTİMİNE BÜYÜK KATILIM

WhatsApp mesajlarının konum bilgisi içerdiği iddia edildi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5. Ulusal Eylem Planı "Şiddetsiz Toplum" vizyonuyla hazırlandı

Avrupa Parlamentosu'ndan "sosyal medyada 16 yaş sınırı" çağrısı

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ödülü"ne ilişkin paylaşım

Sağlık Bakanı Memişoğlu: MHRS üzerinden 79 branşın 72'sine aynı güne randevu verebiliyoruz

Niğde Belediyegücü, Erdemli Belediyespor ile karşılaşacak

NİĞDE’DE YERLİ PATATES VE BARBUNYA MİGROS RAFALARINDA

ULUKIŞLA’NIN PORSUK KÖYÜNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ulukışla’da “Kış Tedbirleri Toplantısı” Düzenlendi

GÜRER: “ŞOFÖR ESNAFI DA ZORDA”

BAKAN URALOĞLU, SANAYİYE 608 KM İLTİSAK DESTEĞİ

2024–2028 KOP EYLEM PLANI KAPSAMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

Petrol 61 doların altına indi ama pompaya yansımadı: Türkiye ortalaması gerilerken Niğde’de fiyatlar yüksek kaldı

Kaymakam Emir Osman Gökçe, Ulukışla’da aşçılık kursunu ziyaret etti

Vergi ve Harç Zammı Niğde’yi Nasıl Etkileyecek?

Tavuk Yine Can Aldı!

Beyaz Saray Kapatıldı Muhafızlar Vuruldu

Niğde’de Sıcaklıklar Düşüyor: Hafta Sonu Yağış Bekleniyor

Altın Yatırımcısı Bu Haber Sizlere

NİĞDE’DE ALMANCA EĞİTİMİNE BÜYÜK KATILIM

WhatsApp mesajlarının konum bilgisi içerdiği iddia edildi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5. Ulusal Eylem Planı "Şiddetsiz Toplum" vizyonuyla hazırlandı

Avrupa Parlamentosu'ndan "sosyal medyada 16 yaş sınırı" çağrısı

İletişim Başkanı Duran'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen "Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Ödülü"ne ilişkin paylaşım

Sağlık Bakanı Memişoğlu: MHRS üzerinden 79 branşın 72'sine aynı güne randevu verebiliyoruz

Niğde Belediyegücü, Erdemli Belediyespor ile karşılaşacak

NİĞDE’DE YERLİ PATATES VE BARBUNYA MİGROS RAFALARINDA

ULUKIŞLA’NIN PORSUK KÖYÜNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ulukışla’da “Kış Tedbirleri Toplantısı” Düzenlendi

GÜRER: “ŞOFÖR ESNAFI DA ZORDA”

BAKAN URALOĞLU, SANAYİYE 608 KM İLTİSAK DESTEĞİ

2024–2028 KOP EYLEM PLANI KAPSAMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA

KAYSERİ’DE AİLE CİNAYETİ

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MASA TENİSİ TURNUVASI SONA ERDİ

Okullarda ara tatil uygulamasının kaldırılması değerlendirilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel ölçekte sağlık hizmeti verebilen bir ülke konumuna ulaştık

NİĞDE'DE 30 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

MESAİ ARKADAŞINI SİLAHLA REHİN ALDI

NİĞDE'DEN KAÇTILAR, ADALETTEN KAÇAMADILAR (VİDEO HABER)

MHP NİĞDE TEŞKİLATINDAN GENEL BAŞKAN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

BOR’DA MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE TRAFİK EĞİTİMİ

NİĞDE’DE 541 KİŞİYE NARKO EĞİTİMİ

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Perşembe 13.5 ° / 0 ° Güneşli
  • Cuma 13.8 ° / 0 ° Güneşli
  • Cumartesi 14.6 ° / 2.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8