Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Niğde Belediye Sanat Galerisi'ndeki sergide, Niğde yöresine ait 100 çeşit yemek, geleneksel yöntemlerle pişirilerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Vali Cahit Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılına özel birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Bu kapsamda, Niğde'nin yöresel lezzetlerini de tanıtacaklarını belirten Çelik, şunları kaydetti: "Niğde, çok kadim bir şehir ve zengin bir tarihe sahip. 10 bin yılın üzerinde bir tarihe sahibiz. Burası Anadolu'nun Doğu Akdeniz'le bağlantı noktası olunca tarihi süreç içerisinde çok aktif bir yer olmuş. Tarihi olarak zengin bir bölge ve bu zenginlik aynı zamanda yemek kültürüne de yansımış. Bundan sonraki süreçte Niğde'mizin de hem ulusal hem de uluslararası UNESCO listesinde olması konusunda Valilik olarak üzerimize düşen her türlü gayreti göstereceğiz."

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise Niğde'de farklı bir organizasyon düzenlediklerine dikkati çekti.
Niğde'nin gastronomide çok hızlı yol katettiğini aktaran Özdemir, "Bugüne kadar unutulmuş ve eksik kalmış çok büyük değerlerimiz vardı. Geçmişi 10 binlerce yıl öncesine dayanan şehrimizde maalesef gastronomi de dahil birçok değerimizin yeni farkına vardık. Valimizin liderliğinde bu unutulmuş ve aslında biraz da geç kaldığımız işleri çok daha hızlı bir şekilde toparlayıp Niğde'mizi öncelikle bölgemizde ve ülkemizde sonrasında da dünyada bir marka haline getirecek işlere imza atıyoruz." ifadelerini kullandı.

TURİGAP Niğde Şube Başkanı Bahar Şahiner Öke de Slow Food Niğde ve TURİGAP için yöresel yemeklerin yöresel tekniklerle üretilmesinin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı: “100 çeşit yemeğimizi, dernek üyelerimizle anneanne ve babaannelerimizden gelen tariflere uygun olarak evlerde yaptık. Yöresel ürünlerin yöresel çiftçilerle üretilmesi, aynı zamanda yöresel yemeklerin de yöresel pişirme teknikleriyle sofralara sunulması gelecek kuşaklara aktarılabilecek en büyük kültür.”

Konuşmaların ardından katılımcılar sergiyi gezdi. (AA)
NİĞDE ESNAFINA FİNANSMAN DESTEĞİ: NESOB İLE TEB ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
3 LİG 2. GRUP’TA PLAY-OFF İÇİN KRİTİK MAÇLAR
NİĞDE’DE 1 HAFTADA 276 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI
OKULLARDA SANAL KUMARA KARŞI DERS!
Gürer: “Borç Yapılandırmasında İşler Bozuk”
Uzkurt’tan Niğde’ye taşkın koruma yatırımı müjdesi
Niğde’de bugün vefat edenler!
LGS başvuruları başladı: Son tarih 10 Nisan
Niğde–Bor Arası Halk Otobüsü Fiyatlarına Zam!
Niğde’nin gururu para taekwondocular milli takım yolunda
Ünlü yapımcı 16. kattan düşerek hayatını kaybetti
Altın piyasasında makas rekoru: Satışlar durma noktasına geldi
Niğdeli sporcu Türkiye Open’da milli formayla mücadele edecek
Dün gece uyuyamadınız mı?
Aladağlar’da Yaban Hayatı Büyüledi
Sazlıca’nın Genç Süvarisi: Halil Vural’ın At Sevgisi Yaşam Tarzına Dönüştü
Niğde’de Bayramda Doğaya Destek!
Dipsiz Kanyon Baharla Birlikte Canlandı!
Niğde’de Çiçekler Açtı
Niğde İlk Uygulanacak İller Arasında
Hakan Eği’den esnafa “bereketli hafta” mesajı
NÖHÜ’de Hemşirelik Bölümü Üniforma Giyme Töreni düzenlenecek
NİĞDE’DE TMY’Lİ 4 KAMU İŞÇİSİ ALINACAK!
NİĞDE’DE SİBER DOLANDIRICILIK OPERASYONU 7 GÖZALTI!
Altın çakıldı!
Enerji piyasalarında alarm zilleri!
ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK ÇİLESİ: 4 YILDA 75 BİN ABONENİN ŞALTERİ İNDİ!
Sağlık çalışanlarına bayram ziyareti: “Fedakârca görev yapan emekçilerin yanındayız”
Trafik Kilit Tampon Tampona!
Orman Haftası’nda Anlamlı Vurgu: “Niğde’yi Yeşillendirmek Geleceğe Yatırımdır”
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Salı 9.5 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








