Resmi ilan ve reklam yayımlamak için 31 Mart 2023 itibarıyla 475 internet haber sitesi Basın İlan Kurumu’na başvuru yaptı. Genel Müdür Cavit Erkılınç, yazılı basının dijitale dönüşümünün ilk aşamasını sorunsuz olarak tamamlayarak hep birlikte yeni bir dönem başlattıklarını söyledi.
Resmi ilan ve reklamlar, yapılan mevzuat değişiklikleri doğrultusunda 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren gazete ve dergilerle birlikte, ‘süreli yayın’ kapsamına alınan internet haber sitelerinde de yayımlanacak. Basın İlan Kurumu görev alanında bulunan gazete ve dergilere ait internet haber sitelerinin resmi ilan ve reklam yayını ile alakalı başvuruları 1-31 Mart 2023 tarihleri arasında alındı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda deprem bölgesindeki iller haricinde 71 ilde 353 haber sitesi resmi ilan ve reklam, 122 haber sitesi de resmi reklam yayımlama hakkı kazandı.
“Büyüyen ailemizin her bir ferdiyle büyük bir mutluluk yaşıyoruz”
Yeni süreci değerlendiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, “Yeni dijital teknolojilerin bireylerden özel işletmelere, kamu kurumlarından küresel şirketlere kadar gündelik hayatın her noktasını yeniden şekillendirdiği bugünlerde, Basın İlan Kurumu olarak büyüyen ailemizin her bir ferdiyle büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Sadece temel iş kollarını değil, tüm sektörleri derin ve sancılı bir dönüşüme zorlayan yeni dijital teknolojilere uyum sürecinde 13 yılı geride bırakırken, yazılı basının dijitale dönüşümünün ilk aşamasını sorunsuz olarak tamamlayarak hep birlikte yeni bir dönem başlattık” ifadelerini kullandı.
Tüm bu süreç boyunca sahada güçlü bir irade ortaya koyduklarını, ortak aklı öncelediklerini, katılımcılığı esas aldıklarını ve çok sesliliğe tüm paydaşlarla birlikte inandıklarını belirten Erkılınç, 1 Nisan 2023 itibarıyla gazete ve dergilere ait internet haber sitelerinin 353’ünün resmi ilan ve reklam, 122’sinin de resmi reklam yayımlama hakkı kazandığını, önümüzdeki günlerde bu sayının daha da artacağını birlikte göreceklerini vurguladı.
“Yeni kazanımlar bağımsız haberciliğin en büyük teminatı olacaktır”
Dijital dönüşüm süreci için yürütülen çalışmaların bir diğer cephesinin ‘kamuya ait resmi ilan ve reklamların Basın İlan Kurumu aracılığıyla yayımının sağlatılmasını tam olarak güvenceye almak’ olduğunu kaydeden Genel Müdür Erkılınç, şöyle devam etti:
“Bu güvencenin Kurumumuzun geleceğini etkileyecek kritik bir dönemeç olduğunu daha önce de ifade etmiştim. Yeni kazanımla birlikte, yazılı basının yanında internet haber sitelerinin de kamu kaynakları aracılığıyla desteklenmesi ve kaynak dağıtımının eşit ve adil olması, bağımsız haberciliğin en büyük teminatı olacaktır.”
Deprem bölgesindeki basın kuruluşlarının durumuna da değinen Erkılınç, 6 Şubat’ta yaşanan depremler dolayısıyla yaralarını hep birlikte sarmak için çabaladığımız 10 ildeki basın kuruluşlarının uzatılan başvuru sürecinin 30 Haziran 2023’e kadar sürdüğünün bilgisini paylaşırken, çevrimiçi platformda yayın yapan internet haber siteleri için de müracaat takviminin 1 Nisan itibarıyla başladığını hatırlattı.
“Basın İlan Kurumu, her zamankinden çok daha güçlü ve merkezi bir konumdadır”
Basına destek olmayı sürdüreceklerini ifade eden Erkılınç, sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Yeni sürecin her merhalesini titizlikle takip edecek, sahadan gelen tüm katkıları dikkatle değerlendirecek, ilkelerimizden ödün vermeden basınımıza destek olmayı sürdüreceğiz. Basın İlan Kurumu her zamankinden çok daha güçlü ve merkezi bir konumdadır. Bunu hep birlikte başardık. Çok daha güzel günlerin de bizi beklediğine yürekten inanıyoruz. Dijital dönüşüm sürecinin en başından bugüne kadar, kamuoyunu sürekli canlı tutan medya kuruluşlarına, kıymetli görüş ve önerilerini esirgemeyen tüm paydaşlara ve sorunsuz bir geçiş için canla başla çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Kuruma ilk kez başvuracak internet haber siteleri için süreç nasıl işleyecek?
Kuruma ilk kez başvuruda bulunacak haber siteleri için başvurular 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren alınmaya başlayacak.
Bu kapsamdaki internet haber siteleri, belirlenen şartları 24 ay süreyle yerine getirmelerinin ardından ilan yayımlama hakkı kazanacak. Kontenjan yerlerine dair kadro ve içerik sayılarının iki katını ve günlük asgari tekil ziyaretçi sayısının dört katını yerine getirenler ise 6 ay sonra resmi ilan yayımlayabilecek.
Resmi reklam yayımlama talebiyle başvuracak internet haber siteleri ise belirlenen şartları yerine getirmeleri ve 30 günlük bekleme süresini tamamlamalarının ardından bu hakkı kazanacak.
APP PLAKALARLA İLGİLİ YENİ MESAJ: “MESELE YALNIZCA ŞEKİL DEĞİL, GÜVENLİK”
TABUTUNA GELİNLİK BIRAKTILAR ZELİHA BAŞAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
SON 72 SAAT: MALİYE YAKIN TAKİPTE!
UZKURT’TAN SEVGİ EVLERİ’NDEKİ ÇOCUKLARA ANLAMLI HEDİYE
BUNU BİLİRSENİZ RADARA GİRMEZSİNİZ! NİĞDE’DEN ADANA’YA 13 KONTROL NOKTASI 3 RADAR!
130 BİN TON DAHA SATIŞA AÇILDI NİĞDE’DE YEM MALİYETLERİNE NEFES OLACAK MI?
DİZEL ARAÇTA 100 KİLOMETRE MALİYETİ 500 TL’Yİ BULDU
TÜRKİYE BUNA SESSİZ KALMAZ!
BAŞKAN GEÇİM, “AİLE MESELESİ DEĞİL AÇIKÇA KADIN CİNAYETİ”
BÖLGE VETERİNERLERİ SORUNLARI NİĞDE’DE KONUŞTU!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR: HANELERİN %57’SİNDE ÇOCUK YOK
TACİZ İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN 16 YAŞINDAKİ GENÇ KAZADA AĞIR YARALANDI
NİĞDE’DE HAVA SÜRPRİZLİ: GÜNEŞ, RÜZGAR VE YAĞMUR AYNI ANDA
NİĞDE BAROSU’NDAN KADIN CİNAYETİNE SERT TEPKİ: “BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
AK PARTİ NİĞDE MİLLETVEKİLİ UZKURT’TAN BELEDİYELERE ÇIKARMA: BOZKÖY’DE KATILIM RESMİLEŞTİ
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
BOR’DA DEHŞET: EŞİNİ BIÇAKLADI, KENDİNİ YARALADI
SADECE 30 SANİYEDE YAŞAM SÜRESİNE DAİR İPUCU: TENİS TOPU TESTİ
ÇOÇUĞUNUZDA ALERJİ VAR MI?
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






