https://www.hamlegazetesi.com/
Dış ticaret açığı eylülde 5 milyar dolar oldu
Ticaret Bakanı Bolat, "Eylül ayında bakanlığımız geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığımız aylık yüzde 42,4 oranında, yıllık ise yüzde 48,1 oranında azalarak 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" dedi.
GENEL
Tarih: 12.10.2023 11:34
Güncelleme: 12.10.2023 11:34
Dış ticaret açığı eylülde 5 milyar dolar oldu
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Ticaret Bakanı Bolat, "Eylül ayında bakanlığımız geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığımız aylık yüzde 42,4 oranında, yıllık ise yüzde 48,1 oranında azalarak 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir" dedi. Eylül'de dış ticaret açığının aylık yüzde 42,4 oranında, yıllık ise yüzde 48,1 oranında azalarak 5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Bolat, "Bu kapsamda eylül ayında cari fazla verilmesi beklenmektedir" ifadesini kullandı.
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eylül ayında geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığının aylık yüzde 42,4 oranında, yıllık ise yüzde 48,1 oranında azalarak 5 milyar dolar olduğunu açıkladı.
Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayına ilişkin açıklanan ödemeler dengesi istatistiklerine göre; bir önceki yılın ağustos ayında 2,8 milyar dolar, 2023 yılı Temmuz ayında 5,5 milyar dolar olan cari işlemler açığı yıllık yüzde 77,5 oranında, aylık ise yüzde 88,8 oranında düşüşle, bu yıl ağustos ayında 619 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 6,1 milyar dolar ile yılın en yüksek fazlasını vermiştir. Ağustos ayı itibariyle 12 aylık cari işlemler açığı 59,1 milyar dolardan 57 milyar dolara gerilemiştir. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında ise son 12 aylık toplamda 37,5 milyar dolar fazla verilmiştir" ifadelerini kullandı.

‘EYLÜLDE CARİ FAZLA BEKLENMEKTEDİR’
Ağustos ayında cari fazla verilmesinde, ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının aylık yüzde 32,8 oranında, yıllık ise yüzde 26,4 oranında azalarak 7,1 milyar dolar gerçekleşmesinin etkili olduğunu belirten Bolat, "Ağustos ayında hizmet ihracatımız 11 milyar dolar, seyahat gelirlerimiz ise 6,2 milyar dolar olarak gerçekleşerek aylık bazda rekor seviyeye yükselmiştir. Böylece hizmet ve seyahat gelirlerimiz yıllıklandırılmış olarak ağustos ayında sırasıyla 96,8 milyar dolar ve 45,5 milyar dolar gerçekleşerek rekorunu tazelemiştir. Eylül ayında Bakanlığımız geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığımız aylık yüzde 42,4 oranında, yıllık ise yüzde 48,1 oranında azalarak 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bu kapsamda eylül ayında cari fazla verilmesi beklenmektedir" dedi.
Bakan Bolat, devamında şunları kaydetti: "Bakanlık olarak mal ve hizmet ihracatını artırmaya yönelik desteklerimiz ve yerli üreticiyi korumaya dönük uyguladığımız ithalat politikaları ile cari işlemler hesabında kalıcı iyileşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalarımız kararlıkla devam edecektir. Böylelikle bir taraftan Türkiye ekonomisindeki büyüme ortamı sağlamlaştırılacak diğer taraftan makroekonomik istikrarı kuvvetlendirici yapısal dönüşüm sağlanacaktır. 'Katma değerli ve inovasyon odaklı üretim ve yatırım, istihdam, ihracat, cari fazla ve adil bölüşüm' önceliklerimiz ile Türkiye ekonomisini Türkiye Yüzyılı'na taşıyacak politikaları kararlılıkla hayata geçireceğiz."

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

NİĞDE’DE DOKTOR SAMİ YAĞIZ CADDESİ’NDE KAZA

NİĞDE’DE FIRTINA ALARMI

AK PARTİ HEYETİNDEN NİĞDE ATA SANAYİ SİTESİ’NE ZİYARET

NİĞDE’Lİ TAEKWONDOCULARDAN TÜRKİYE DERECESİ

ÇAMARDI İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

NİĞDE’DE KIZILAY’DAN DÜZENLİ KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

NİĞDE BELEDİYESPOR KİLİS’TE FARK YAPTI, ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

NİĞDE’DE ALTIN VE GÜMÜŞTE GÜNCEL FİYATLAR

ÖZTÜRK: YANLIŞ POLİTİKA İLAÇSIZ BIRAKIYOR

GÜRER: TÜRKİYE TARIMI ALARM VERİYOR

NİĞDE’DE 2 BİN 604 SOSYAL KONUT İÇİN KURA GÜNÜ BELLİ OLDU

KAYIT DIŞI İSTİHDAM EKONOMİYİ VE GELECEĞİ TEHDİT EDİYOR

NİĞDE’DE RUH SAĞLIĞI İÇİN SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ DEVREDE

NİĞDE’DE DRAMA KURSU GÜNDÜZ KUŞAĞINI MERCEK ALTINA ALDI

KATIRCIOĞLU: NİĞDE SANAYİNİN YENİ MERKEZİ OLUYOR

NİĞDE’DE BASKETBOL ŞÖLENİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’NİN GURURU ÇAMARDI’DAN TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

NİĞDE FEN LİSESİ REHBER ÖĞRETMENİ HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE’DE DOKTOR SAMİ YAĞIZ CADDESİ’NDE KAZA

NİĞDE’DE FIRTINA ALARMI

AK PARTİ HEYETİNDEN NİĞDE ATA SANAYİ SİTESİ’NE ZİYARET

NİĞDE’Lİ TAEKWONDOCULARDAN TÜRKİYE DERECESİ

ÇAMARDI İÇİN GÜÇ BİRLİĞİ

NİĞDE’DE KIZILAY’DAN DÜZENLİ KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

NİĞDE BELEDİYESPOR KİLİS’TE FARK YAPTI, ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

NİĞDE’DE ALTIN VE GÜMÜŞTE GÜNCEL FİYATLAR

ÖZTÜRK: YANLIŞ POLİTİKA İLAÇSIZ BIRAKIYOR

GÜRER: TÜRKİYE TARIMI ALARM VERİYOR

NİĞDE’DE 2 BİN 604 SOSYAL KONUT İÇİN KURA GÜNÜ BELLİ OLDU

KAYIT DIŞI İSTİHDAM EKONOMİYİ VE GELECEĞİ TEHDİT EDİYOR

NİĞDE’DE RUH SAĞLIĞI İÇİN SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ DEVREDE

NİĞDE’DE DRAMA KURSU GÜNDÜZ KUŞAĞINI MERCEK ALTINA ALDI

KATIRCIOĞLU: NİĞDE SANAYİNİN YENİ MERKEZİ OLUYOR

NİĞDE’DE BASKETBOL ŞÖLENİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’NİN GURURU ÇAMARDI’DAN TÜRKİYE İKİNCİLİĞİ

NİĞDE FEN LİSESİ REHBER ÖĞRETMENİ HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN KİLİS DEPLASMANINDA GOL ŞOV 5-0

NİĞDE BELEDİYE SPOR FARKI 4’E ÇIKARDI

NİĞDE BELEDİYE SPOR FARKI 3’E ÇIKARDI

NİĞDE BELEDİYE SPOR FARKI 2’YE ÇIKARDI

NİĞDE–ADANA OTOYOLUNDA NARENCİYE YÜKLÜ TIR YANDI

NİĞDE BELEDİYESPOR DEPLASMANDA İLK YARIYI ÖNDE KAPATTI

HAFTADA EN AZ 2 ÖĞÜN BALIK TÜKETMELİ

NİĞDE’DE BU HAFTA HAVALAR NASIL OLACAK?

NÖHÜ AKADEMİSYENLERİNDEN TÜBİTAK 1001 BAŞARISI

NİĞDE KETENÇİMEN KAYAK MERKEZİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Pazartesi 4.6 ° / -2.5 ° false
  • Salı 5.8 ° / -2.1 ° false
  • Çarşamba 5 ° / -1.7 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9