https://www.hamlegazetesi.com/
DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: FİLİSTİN HER ZAMAN BİZİM İÇİN BİR PUSULADIR
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Filistin, her zaman bizim için bir pusuladır. Bizim için İslam dünyasının ana amacıdır. İsrail'in saldırganlığını püskürtmek ve yayılmacılık sorununu ele almak anlamında cesur adımlar atmamız gerekiy
GENEL
Tarih: 13.12.2025 16:20
Güncelleme: 13.12.2025 16:20
DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: FİLİSTİN HER ZAMAN BİZİM İÇİN BİR PUSULADIR
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Bakan Fidan, İstanbul'daki otelde düzenlenen "Al Sharq Youth 9. Uluslararası Konferansı"nda hitapta bulundu.

Bölünmeyi reddeden yeni bir nesil gördüğünü söyleyen Fidan, gençlerle bir araya gelmesine vesile olan konferansı düzenleyenlere teşekkür etti.

Fidan, konferansın sadece farklı deneyimleri bir araya getiren platform olarak değil geleceğe yönelik kardeşlik, arkadaşlık ve dostluk bağlarını pekiştirmesi açısından önemine de işaret etti.

Dünyanın yeni bir dönemden geçtiğini vurgulayan Fidan, "Denge güçleri değişiyor. Krizlerin üst üste bindiği ve birbirini güçlendirdiği bir dönemdeyiz. Dünyanın çeşitli yerlerinde çatışmaların devam ettiği ve küresel stratejik rekabetin geniş yelpazeli etki alanlarının olduğu bir dönemden geçiyoruz." diye konuştu.

Fidan, İslam dünyasının birbirine bağlı, farklı zorluklarla karşı karşıya olağanüstü medeniyetlere ev sahipliği yaptığını dile getirerek, "Çok derin kültürümüz ve enerji dolu genç nesillerimiz var." dedi.

"Filistin, her zaman bizim için bir pusuladır"

Gençlerin yeni vizyon mirasının sahibi olduğunu belirten Fidan, "Tarihimizin bir sonraki aşaması, rekabet ve bölünme değil işbirliğiyle tanınmalı, kutuplaşma değil ortaklıkla düzenlenmelidir." görüşünü paylaştı.

Fidan, İslam dünyasının bölgesel ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra ortak vizyonlar açısından güvenlik savunması ve kolektif çaba ortaya koyması gerektiğini söyleyerek "İslam dünyamızda maneviyatımızı dahi tehdit eden bir olgu var. Filistin, her zaman bizim için bir pusuladır. Bizim için İslam dünyasının ana amacıdır. İsrail'in saldırganlığını püskürtmek ve yayılmacılık sorununu ele almak anlamında cesur adımlar atmamız gerekiyor." diye konuştu.

slam dünyasının Filistin konusunda uzun vadeli stratejiye sahip olması gerektiğini vurgulayan Fidan, "İslam dünyası, bu gibi dönüşüme ihtiyaç duyuyor ama bundan daha önemlisi birliğe ihtiyaç duyuyor. Saygıdeğer (Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti, bu işbirliğinin devamlılığı konusunda çabalar ortaya koyuyor ve çokça çalışıyor." dedi.

Fidan, dünya genelinde sık sık uluslararası etkinliklere katıldığına dikkati çekerek "Bizim uluslararası etkinlikler açısından bir eksikliğimiz yok. Bizim cesaret ve sahiplenme konusunda eksikliğimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu kriz karşısında uluslararası toplumu birleşik bir cephe olarak hareket etmeye çağırdık"

Bölgesel sahiplenmeye derin şekilde inandığını belirten Fidan, "Sadece bölgesel aktörler, bu çatışmaların temellerini anlayabilirler. Kendi bölgelerinde yaşananlara ve kendilerine özgü olan sorunlara özgün çözümler üretebilirler." diye konuştu.

Fidan, İsrail'in Filistin ve Suriye'ye saldırılarının bölgenin istikrarını sarsan etkilere yol açtığına dikkati çekerek "Bu kriz karşısında uluslararası toplumu birleşik bir cephe olarak hareket etmeye çağırdık. Aynı zamanda İslam dünyasıyla iletişim halinde olduk ki İslam dünyası, tek bir sesle çağrıda bulunsun." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında düzenlenen Gazze konulu toplantıya değinen Fidan, "Biz, sadece öfkeli hitaplarla yetinmek istemedik. Biz, aynı zamanda barış planının tüm taraflarca kabul edilmesini istedik. Dolayısıyla Şarm El Şeyh Barış Zirvesi'ni düzenledik. Ateşkesin gerçekleşmesi için Türkiye, çok aktif bir rol aldı, Katar, Mısır ve ABD'nin ortaklığıyla." ifadelerini kullandı.

Fidan, ateşkesin ardından yeni bir role ihtiyaç olduğunu dile getirerek "Ateşkes, bir barış değil çünkü barış adalet gerektirir ve adalet için egemen, özgür ve yaşanılabilir bir Filistin devletinin olması gerekir." diye konuştu.

Buna benzer durumun Suriye'de de yaşandığını ifade eden Fidan, "Yaşanan son olaylardan sonra biz, Suriye halkının yanında durduk ve onların özgürlük özlemine ortak olduk. Geçen sene 8 Aralık'ta Suriyeli kardeşlerimiz, yeni bir döneme yeni bir kapı açtılar. Terörden, işgalden arınmış istikrarlı bir birleşik Suriye'nin kurulması adına ABD yönetimiyle, oradaki yerel yönetimle ve uluslararası taraflarla işbirliği kurduk." dedi.

 

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BAĞIMLILIK BİR UTANÇ DEĞİL, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR BEYİN HASTALIĞI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GIDA DENETİMLERİNDE 5,8 MİLYON TL CEZA

2024’TE SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI 5,6 TRİLYON TL’Yİ GEÇTİ

GÖKSAL GİRAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

NİĞDE KAHVECİLER ODASI’NDA KADİR YAMANER YENİDEN BAŞKAN

NİĞDE’DE ARALIK AYINDA BİN 84 KONUT SATILDI

GÜRER: “ÇİĞ SÜT FİYATI YEM FİYATININ GERİSİNDE KALDI. HAYVANCILIK ZORDA”

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRIYA CHP NİĞDE’DEN SERT TEPKİ

NİĞDE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR ESNAFI ZORA SOKTU

ALTIN VE GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE FİZYOTERAPİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTI

NİĞDE’DE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ ARTIRIYOR

ULUKIŞLA’DA DEV SULAMA YATIRIMI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE KALEM TUTAN ELLER ARTIYOR

BELEDİYENİN 2025 TEMİZLİK HAMLESİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

GRİP AŞISINA DEVLET DESTEĞİ

NİĞDE’DE KİRA FİYATLARI ALEV ALEV

NİĞDE’DE ARAÇ CAMLARI BU KEZ İÇTEN DONDU

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BAĞIMLILIK BİR UTANÇ DEĞİL, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR BEYİN HASTALIĞI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GIDA DENETİMLERİNDE 5,8 MİLYON TL CEZA

2024’TE SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI 5,6 TRİLYON TL’Yİ GEÇTİ

GÖKSAL GİRAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

NİĞDE KAHVECİLER ODASI’NDA KADİR YAMANER YENİDEN BAŞKAN

NİĞDE’DE ARALIK AYINDA BİN 84 KONUT SATILDI

GÜRER: “ÇİĞ SÜT FİYATI YEM FİYATININ GERİSİNDE KALDI. HAYVANCILIK ZORDA”

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRIYA CHP NİĞDE’DEN SERT TEPKİ

NİĞDE’DE DONDURUCU SOĞUKLAR ESNAFI ZORA SOKTU

ALTIN VE GÜMÜŞTE YÜKSELİŞ SÜRÜYOR (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE FİZYOTERAPİYE ERİŞİM KOLAYLAŞTI

NİĞDE’DE SOĞUK HAVA ETKİSİNİ ARTIRIYOR

ULUKIŞLA’DA DEV SULAMA YATIRIMI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE KALEM TUTAN ELLER ARTIYOR

BELEDİYENİN 2025 TEMİZLİK HAMLESİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

GRİP AŞISINA DEVLET DESTEĞİ

NİĞDE’DE KİRA FİYATLARI ALEV ALEV

NİĞDE’DE ARAÇ CAMLARI BU KEZ İÇTEN DONDU

EMNİYETTEN VATANDAŞA “DOLANDIRICILIĞA DİKKAT!”

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

ÇOCUK EDEBİYATINA NİĞDE’DEN TAZE BİR SOLUK

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA HAİN SALDIRI (VİDEO HABER)

SOKAK SATICILARINA KISKIVRAK

NİĞDE ŞOFÖR ESNAFI GENEL KURULA HAZIRLANIYOR

BOR DEVLET HASTANESİ ÖNÜNE BIRAKILAN GENÇ ADAM HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE’DE OKUL KANTİNLERİNE HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

GÜNEŞ’TEKİ GÜÇLÜ PATLAMA SONRASI OLUŞAN FIRTINA DÜNYA’YA ULAŞTI

AÇIK ÖĞRETİM OKULLARININ 1. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Perşembe 1.8 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı
  • Cumartesi 1.9 ° / -6.4 ° Orta kuvvetli karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9