https://www.hamlegazetesi.com/
DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: FİLİSTİN HER ZAMAN BİZİM İÇİN BİR PUSULADIR
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Filistin, her zaman bizim için bir pusuladır. Bizim için İslam dünyasının ana amacıdır. İsrail'in saldırganlığını püskürtmek ve yayılmacılık sorununu ele almak anlamında cesur adımlar atmamız gerekiy
GENEL
Tarih: 13.12.2025 16:20
Güncelleme: 13.12.2025 16:20
DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: FİLİSTİN HER ZAMAN BİZİM İÇİN BİR PUSULADIR
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Bakan Fidan, İstanbul'daki otelde düzenlenen "Al Sharq Youth 9. Uluslararası Konferansı"nda hitapta bulundu.

Bölünmeyi reddeden yeni bir nesil gördüğünü söyleyen Fidan, gençlerle bir araya gelmesine vesile olan konferansı düzenleyenlere teşekkür etti.

Fidan, konferansın sadece farklı deneyimleri bir araya getiren platform olarak değil geleceğe yönelik kardeşlik, arkadaşlık ve dostluk bağlarını pekiştirmesi açısından önemine de işaret etti.

Dünyanın yeni bir dönemden geçtiğini vurgulayan Fidan, "Denge güçleri değişiyor. Krizlerin üst üste bindiği ve birbirini güçlendirdiği bir dönemdeyiz. Dünyanın çeşitli yerlerinde çatışmaların devam ettiği ve küresel stratejik rekabetin geniş yelpazeli etki alanlarının olduğu bir dönemden geçiyoruz." diye konuştu.

Fidan, İslam dünyasının birbirine bağlı, farklı zorluklarla karşı karşıya olağanüstü medeniyetlere ev sahipliği yaptığını dile getirerek, "Çok derin kültürümüz ve enerji dolu genç nesillerimiz var." dedi.

"Filistin, her zaman bizim için bir pusuladır"

Gençlerin yeni vizyon mirasının sahibi olduğunu belirten Fidan, "Tarihimizin bir sonraki aşaması, rekabet ve bölünme değil işbirliğiyle tanınmalı, kutuplaşma değil ortaklıkla düzenlenmelidir." görüşünü paylaştı.

Fidan, İslam dünyasının bölgesel ve ekonomik işbirliğinin yanı sıra ortak vizyonlar açısından güvenlik savunması ve kolektif çaba ortaya koyması gerektiğini söyleyerek "İslam dünyamızda maneviyatımızı dahi tehdit eden bir olgu var. Filistin, her zaman bizim için bir pusuladır. Bizim için İslam dünyasının ana amacıdır. İsrail'in saldırganlığını püskürtmek ve yayılmacılık sorununu ele almak anlamında cesur adımlar atmamız gerekiyor." diye konuştu.

slam dünyasının Filistin konusunda uzun vadeli stratejiye sahip olması gerektiğini vurgulayan Fidan, "İslam dünyası, bu gibi dönüşüme ihtiyaç duyuyor ama bundan daha önemlisi birliğe ihtiyaç duyuyor. Saygıdeğer (Cumhurbaşkanı) Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti, bu işbirliğinin devamlılığı konusunda çabalar ortaya koyuyor ve çokça çalışıyor." dedi.

Fidan, dünya genelinde sık sık uluslararası etkinliklere katıldığına dikkati çekerek "Bizim uluslararası etkinlikler açısından bir eksikliğimiz yok. Bizim cesaret ve sahiplenme konusunda eksikliğimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu kriz karşısında uluslararası toplumu birleşik bir cephe olarak hareket etmeye çağırdık"

Bölgesel sahiplenmeye derin şekilde inandığını belirten Fidan, "Sadece bölgesel aktörler, bu çatışmaların temellerini anlayabilirler. Kendi bölgelerinde yaşananlara ve kendilerine özgü olan sorunlara özgün çözümler üretebilirler." diye konuştu.

Fidan, İsrail'in Filistin ve Suriye'ye saldırılarının bölgenin istikrarını sarsan etkilere yol açtığına dikkati çekerek "Bu kriz karşısında uluslararası toplumu birleşik bir cephe olarak hareket etmeye çağırdık. Aynı zamanda İslam dünyasıyla iletişim halinde olduk ki İslam dünyası, tek bir sesle çağrıda bulunsun." dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında düzenlenen Gazze konulu toplantıya değinen Fidan, "Biz, sadece öfkeli hitaplarla yetinmek istemedik. Biz, aynı zamanda barış planının tüm taraflarca kabul edilmesini istedik. Dolayısıyla Şarm El Şeyh Barış Zirvesi'ni düzenledik. Ateşkesin gerçekleşmesi için Türkiye, çok aktif bir rol aldı, Katar, Mısır ve ABD'nin ortaklığıyla." ifadelerini kullandı.

Fidan, ateşkesin ardından yeni bir role ihtiyaç olduğunu dile getirerek "Ateşkes, bir barış değil çünkü barış adalet gerektirir ve adalet için egemen, özgür ve yaşanılabilir bir Filistin devletinin olması gerekir." diye konuştu.

Buna benzer durumun Suriye'de de yaşandığını ifade eden Fidan, "Yaşanan son olaylardan sonra biz, Suriye halkının yanında durduk ve onların özgürlük özlemine ortak olduk. Geçen sene 8 Aralık'ta Suriyeli kardeşlerimiz, yeni bir döneme yeni bir kapı açtılar. Terörden, işgalden arınmış istikrarlı bir birleşik Suriye'nin kurulması adına ABD yönetimiyle, oradaki yerel yönetimle ve uluslararası taraflarla işbirliği kurduk." dedi.

 

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

TİFTİĞE KATMA DEĞERLİ DESTEK

NİĞDE–KAYSERİ YOLU’NDA TIR KAZASI: 1 YARALI

ÇAMARDI’YA YENİ JANDARMA KOMUTANI

MİLLİ İHA’LARIN YENİ GÖZÜ ASELFLIR-600 PERFORMANSINI SERGİLEDİ

NİĞDE’DE KORUYUCU AİLELERE ANLAMLI ZİYARET

TÜRK KIZILAY’IN GAZZE İÇİN HAZIRLADIĞI 19. “İYİLİK GEMİSİ” UĞURLANDI

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: FİLİSTİN HER ZAMAN BİZİM İÇİN BİR PUSULADIR

NİĞDE’DE SULTAN 2. KILIÇARSLAN YURDU’NDA SIRA GECESİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BARIŞ UZAKTA DEĞİL, ONU GÖRÜYORUZ

NİĞDE’DE ANAOKULU PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ

NİĞDE’DE KADIN KOOPERATİFLERİNE VERGİ EĞİTİMİ

NİĞDE’DE ŞEHİT BORA ÇELİK’İN AİLESİNE ZİYARET

AK PARTİ’DEN TEŞKİLATLARA “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” BÜLTENİ

NİĞDE’DE KAR KAPIDA

TÜRKİYE’NİN YERLİ “NANO HELİKOPTERİ” DEVLET DESTEĞİYLE İHRACATA UÇTU

NİĞDE’DE YURTTA DAVRANIŞSAL BAĞIMLILIK ATÖLYESİ

GÜMÜŞ REKOR HAFTASINI GERİDE BIRAKTI

NİĞDE’DE ÇALIŞAN ANNELERE YARIM ÇALIŞMA DESTEĞİ

NİĞDE’DE İLETİŞİM BECERİLERİ GELİŞİYOR

NİĞDE’DE MİNİK ÖĞRENCİLER TARİH VE KÜLTÜRLE BULUŞTU

TİFTİĞE KATMA DEĞERLİ DESTEK

NİĞDE–KAYSERİ YOLU’NDA TIR KAZASI: 1 YARALI

ÇAMARDI’YA YENİ JANDARMA KOMUTANI

MİLLİ İHA’LARIN YENİ GÖZÜ ASELFLIR-600 PERFORMANSINI SERGİLEDİ

NİĞDE’DE KORUYUCU AİLELERE ANLAMLI ZİYARET

TÜRK KIZILAY’IN GAZZE İÇİN HAZIRLADIĞI 19. “İYİLİK GEMİSİ” UĞURLANDI

DIŞİŞLERİ BAKANI FİDAN: FİLİSTİN HER ZAMAN BİZİM İÇİN BİR PUSULADIR

NİĞDE’DE SULTAN 2. KILIÇARSLAN YURDU’NDA SIRA GECESİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BARIŞ UZAKTA DEĞİL, ONU GÖRÜYORUZ

NİĞDE’DE ANAOKULU PERSONELİ BİLGİLENDİRİLDİ

NİĞDE’DE KADIN KOOPERATİFLERİNE VERGİ EĞİTİMİ

NİĞDE’DE ŞEHİT BORA ÇELİK’İN AİLESİNE ZİYARET

AK PARTİ’DEN TEŞKİLATLARA “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” BÜLTENİ

NİĞDE’DE KAR KAPIDA

TÜRKİYE’NİN YERLİ “NANO HELİKOPTERİ” DEVLET DESTEĞİYLE İHRACATA UÇTU

NİĞDE’DE YURTTA DAVRANIŞSAL BAĞIMLILIK ATÖLYESİ

GÜMÜŞ REKOR HAFTASINI GERİDE BIRAKTI

NİĞDE’DE ÇALIŞAN ANNELERE YARIM ÇALIŞMA DESTEĞİ

NİĞDE’DE İLETİŞİM BECERİLERİ GELİŞİYOR

NİĞDE’DE MİNİK ÖĞRENCİLER TARİH VE KÜLTÜRLE BULUŞTU

NİĞDE’DE ŞİİR, RESİM, KOMPOZİSYON VE ANI YARIŞMALARINDA ÖDÜLLER VERİLDİ

NİĞDE BELEDİYESPOR GALİBİYETİ UZATMADA KAÇIRDI (VİDEOLU HABER)

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

YEŞİLGÖLCÜK ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİSİ ZÜMRÜT HANİFE DEĞİRMENCİ NİĞDE İL BİRİNCİSİ OLDU

KARADENİZ VE AKDENİZ’DE PEŞ PEŞE DEPREMLER

MAÇTA SON SÖZ UZATMALARDA GELDİ: 2-2

NİĞDE BELEDİYESPOR YENİDEN ÖNE GEÇTİ

SANAT DUVARLARI AŞTI, HÜKÜMLÜLER MORAL BULDU

MAÇTA DENGE SAĞLANDI

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Cumartesi 4.8 ° / -4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.6 ° / -3.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 4.3 ° / -5.4 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8