Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'ne katıldı.
TCG Anadolu gemimizin ilk törenini yine burada icra etmiştik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aradan geçen 7 yılın sonunda bugün TCG Anadolu gemimizi yine burada hizmete alıyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Ülkemizin en büyük askeri gemisi olan TCG Anadolu gemimizin, kahraman ordumuza hayırlı olmasını diliyorum. Bu bizim için yeterli değil. İnşallah ikinci etabımız bu uçak gemimizin tamını inşallah inşa etmek, onun da görüşmelerini birçok ülkeyle yaptık, yapıyoruz. Bunu da başaracağız.
Bu gemiyi, Türkiye yüzyılı'nda bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz. Mavi Vatan'a kazandıracağımız MİLGEM istif sınıfı 3 yeni firkateynimizin sac kesimini de gerçekleştiriyoruz. Hizmete aldığımız TCG Anadolu en büyük ve en ağır helikopterler ile insansız hava araçlarının iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisidir. Bir başka ifadeyle TCG Anadolu dünyanın ilk SİHA gemisidir. Bu gemimize Bayraktar TB3 SİHA, Kızılelma İnsansız Savaş Uçağı ve Hürjet Hafif Taarruz uçağımız iniş kalkış yapabilecek" diye konuştu.
GEMİDE TAM TEŞEKKÜLLÜ HASTANE VE AMELİYATHANE YER ALIYOR"
Erdoğan, "Ayrıca taşıdığı tanklar ve zırhlı amfibi hücum araçları sayesinde bu gemimiz gerektiğinde dünyanın her köşesinde askeri ve insani operasyon yürütebilmemize imkan sağlayacak özelliklere sahip. Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 gibi oldukça yüksek seviyede gerçekleşen bu projede 131 alt yüklenici görev aldı. TCG Anadolu sayesinde tabur büyüklüğünde bir kuvveti ana üst desteği ihtiyacı olmaksızın Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki kriz bölgelerine kolayca intikal ettirebileceğiz. Gemide yer alan silah sistemleri, savaş yönetim sistemi, elektronik harp sistemleri, kızılötesi arama ve takip sistemi, lazer ikaz sistemi, torpido savunma sistemi, radarlar, yerli ve milli sanayimiz tarafından geliştirildi. Askeri amaçlar yanında gerektiğinde doğal afet yardım görevleri ve insani operasyonlar çerçevesinde de kullanabileceğimiz bu gemide tam teşekküllü hastane ve ameliyathane yer alıyor. Bütün bu özellikleriyle TCG Anadolu sayesinde dünyada ilklerden olan, oyun değiştiren teknolojilere, sistemlere ve çözümlere öncülük eden bir ülke haline geleceğiz.
Bu tür projelerde edindiğimiz tecrübeler bize yerli ve milliliği daha fazla olan daha gelişmiş teknolojileri ülkemize kazandırma imkanı sağlıyor. Amfibi hücum gemimizin hizmete alınışıyla beraber milli uçak gemimizi üretme yolunda büyük bir adım atmış bulunuyoruz. İnanıyorum ki gemi inşa sanayimiz milli uçak gemimizi de layıkıyla yaptı ve yapacaktır" şeklinde konuştu.
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti
Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”
18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!
Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi
ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!
BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!
Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor
Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak
WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik
Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı
Milletvekili Uzkurt’tan Niğde’ye Müjde: Andaval Yükleme Merkezi Gümrükleme Merkezi Oluyor
İran’dan Ateşlenen Füze Havada İmha Edildi
EMEKLİYE ÖTV’SİZ ARAÇ!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
Niğde’de Şehit Kabirlerinde Duygu Dolu Ziyaret...
GÜRER: “SAVAŞ TARIMDA GİRDİ MALİYETLERİNİ PATLATTI, ÇİFTÇİ ÜRETİMDE ZORLANIYOR”
Niğde’de Bonzai Operasyonu: Sentetik Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi
KOMŞUDA SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR
Tokat’ın Niksar İlçesinde 5.5 Büyüklüğünde Deprem
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu






