Erdoğan, Riyad'da konuştu: İsrail verdiği zararı tazmin etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'deki zulmüne ilişkin konuştu.
GENEL
Tarih: 11.11.2023 20:35
Güncelleme: 6.06.2024 22:02
Erdoğan, Riyad
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'deki zulmüne ilişkin konuştu. Yapılanın tarihte görülmemiş bir barbarlık olduğunu ve Batılı ülkelerin bu durum karşısındaki sessizliğine değinen Erdoğan "Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi, yol açtığı tahribatı tazmin etmek mecburiyetindedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının konu olduğu zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin katliam karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.
Erdoğan, "Vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymamız mümkün değildir. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı yoktur" ifadelerini kaydetti.
Konuşmasına Gazze'deki insani durumun mevcut durumuna yönelik iyileştirmelerine dair değerlendirmelerini paylaşarak "Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi yol açtığı zararı tanzim etmek durumundadır. Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

‘EŞİ GÖRÜLMEMİŞ KATLİAM’
Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde: Toplantımızın İslam dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.
7 Ekim'den bu yana yaşananları tarif edemiyoruz. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız.
Vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymamız mümkün değildir. İsrailli güçlerin ve işgalci yerleşimcilerin saldırılarından Batı Şeria'daki kardeşlerimiz de olumsuz etkileniyor. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı yoktur. İnsan hak ve hürriyetlerini dilinden düşürmeyen Batılı ülkelerin Filistin'de süregiden katliamlar karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Gazze'de 12 bine yakın insan ölmüş, Gazze'nin neredeyse tamamı yıkılmış ama bu ülkeler İsrail'e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor, yapamıyor.

‘BATI, İSRAİL YÖNETİMİNİN İHTİRASLARINA KURBAN OLDU’
Yaklaşık 20 bin kişinin öldüğü şarl epto olayında dünyanın devlet ve hükümet başkanları Paris'te yürüyüş yaparken 12 bini aşkın şu anda Gazze'de insanlar ölüyor ama onların hiç birinin kılı kıpırdamıyor. Bu sadece acizlik değil, aynı zamanda korkaklıktır, vicdansızlıktır. Zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır. Amerika ve Batılı ülkeler güya savunuculuğunu yaptıkları değerleri İsrail yönetiminin ihtiraslarına kurban etmişlerdir.
Acil olan kalıcı ateşkestir. Saldırılara 4 saat ara verme kararı alaycıdır. Yardımlar kesintisiz verilmelidir. BM, yardım tırlarının ulaştırılmadığı yerleri cehenneme benzetiyor. Refah Sınır Kapısı sürekli açık bırakılmalıdır.

NÜKLEER SİLAHLAR
İsrail'in reddettiği nükleer silahlar denetlenmeli, geçiştirilmemeli. BM İnsan Hakları Konseyi ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bunlar incelenmeli, sorumlular hakkında gereken başlatılmadı. İsrailli akanlar tarafından ikrar edilen nükleer silah meselesi araştırılmalı, Atom Enerjisi Ajansı'ndan kaçırılan nükleer bombalar ortaya çıkarılmalı.Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi yol açtığı zararı tanzim etmek durumundadır.
Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Soruna kalıcı çözümün yolu ancak 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasıyla mümkündür. Filistinli kardeşlerimizin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalara da ihtiyaç görünüyor.
Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dileğidir.

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONU

NİĞDE’DE İŞ ARAYANLARA MÜJDE

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE KARİYER GÜNÜ DÜZENLENİYOR

Niğdeli Vatandaşlara Nevşehir’de Saldırı Vekil Uzkurt Sert Çıktı

DEAFOLİMPİKS GURURU NİĞDE’DE

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Monaco'ya konuk olacak

Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesinin üzerinden 1 yıl geçti

BOLU'DAKİ GRAND KARTAL OTEL YANGINI DAVASINDA VERİLEN KARARLARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

ANKA III'ÜN OTOPİLOT TESTLERİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2026 reformlarımızın meyve vereceği eşik bir yıl olacaktır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' bir devlet projesidir

ERDOĞAN: SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN ZORLUKLARA RAĞMEN KATETTİĞİ YOLU TAKDİRLE VE MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

UZKURT: 2026 BÜTÇESİ İÇİN MECLİS SÜRECİ BAŞLADI

NİĞDE BELEDİYESİ ÜRETİME GEÇTİ

NİĞDE’DE 45 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

NİĞDE’DE TRAFİK DENETİMLERİNDE BİNLERCE SÜRÜCÜYE CEZA

NİĞDE’DE 9 OLAY AYDINLATILDI, 9 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONU

NİĞDE’DE İŞ ARAYANLARA MÜJDE

NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE KARİYER GÜNÜ DÜZENLENİYOR

Niğdeli Vatandaşlara Nevşehir’de Saldırı Vekil Uzkurt Sert Çıktı

DEAFOLİMPİKS GURURU NİĞDE’DE

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın Monaco'ya konuk olacak

Suriye'de 61 yıllık Baas rejiminin çökmesinin üzerinden 1 yıl geçti

BOLU'DAKİ GRAND KARTAL OTEL YANGINI DAVASINDA VERİLEN KARARLARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

ANKA III'ÜN OTOPİLOT TESTLERİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 2026 reformlarımızın meyve vereceği eşik bir yıl olacaktır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' bir devlet projesidir

ERDOĞAN: SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN ZORLUKLARA RAĞMEN KATETTİĞİ YOLU TAKDİRLE VE MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ

UZKURT: 2026 BÜTÇESİ İÇİN MECLİS SÜRECİ BAŞLADI

NİĞDE BELEDİYESİ ÜRETİME GEÇTİ

NİĞDE’DE 45 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

NİĞDE’DE TRAFİK DENETİMLERİNDE BİNLERCE SÜRÜCÜYE CEZA

NİĞDE’DE 9 OLAY AYDINLATILDI, 9 ŞÜPHELİ TESPİT EDİLDİ

NİĞDE’DE NARKOTİK OPERASYONLARINDA 36 ŞÜPHELİ YAKALANDI

NİĞDE’DE KAÇAK VE SAHTE ALKOL OPERASYONU (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GÜVENLİK VE ASAYİŞ MASAYA YATIRILDI

NÖHÜ ÖĞRENCİLERİ NİĞDE TV’DE UYGULAMALI HABER SUNDU

NİĞDE’YE KADIOĞLU KONAĞI VE YENİ GASTRONOMİ YATIRIMLARI (VİDEO HABER)

FUTBOLDA BAHİS SORUŞTURMASINDA 37 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

TÜRKİYE BEŞİK GİBİ SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

NİĞDE’DE İKİ MAHALLEDE GÜN BOYU SU VE ELEKTRİK KESİNTİSİ UYARISI

NİĞDE’DE “ZAMANIN VE ZARAFETİN İZİNDE” SERGİSİ AÇILIYOR

NİĞDE BELEDİYESPOR ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRÜYOR

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Salı 4.8 ° / -1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 6.9 ° / 0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 7.4 ° / 0.6 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8