https://www.hamlegazetesi.com/
Erdoğan, Riyad'da konuştu: İsrail verdiği zararı tazmin etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'deki zulmüne ilişkin konuştu.
GENEL
Tarih: 11.11.2023 20:35
Güncelleme: 6.06.2024 22:02
Erdoğan, Riyad
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'deki zulmüne ilişkin konuştu. Yapılanın tarihte görülmemiş bir barbarlık olduğunu ve Batılı ülkelerin bu durum karşısındaki sessizliğine değinen Erdoğan "Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi, yol açtığı tahribatı tazmin etmek mecburiyetindedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının konu olduğu zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin katliam karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.
Erdoğan, "Vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymamız mümkün değildir. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı yoktur" ifadelerini kaydetti.
Konuşmasına Gazze'deki insani durumun mevcut durumuna yönelik iyileştirmelerine dair değerlendirmelerini paylaşarak "Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi yol açtığı zararı tanzim etmek durumundadır. Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

‘EŞİ GÖRÜLMEMİŞ KATLİAM’
Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde: Toplantımızın İslam dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.
7 Ekim'den bu yana yaşananları tarif edemiyoruz. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız.
Vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymamız mümkün değildir. İsrailli güçlerin ve işgalci yerleşimcilerin saldırılarından Batı Şeria'daki kardeşlerimiz de olumsuz etkileniyor. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı yoktur. İnsan hak ve hürriyetlerini dilinden düşürmeyen Batılı ülkelerin Filistin'de süregiden katliamlar karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Gazze'de 12 bine yakın insan ölmüş, Gazze'nin neredeyse tamamı yıkılmış ama bu ülkeler İsrail'e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor, yapamıyor.

‘BATI, İSRAİL YÖNETİMİNİN İHTİRASLARINA KURBAN OLDU’
Yaklaşık 20 bin kişinin öldüğü şarl epto olayında dünyanın devlet ve hükümet başkanları Paris'te yürüyüş yaparken 12 bini aşkın şu anda Gazze'de insanlar ölüyor ama onların hiç birinin kılı kıpırdamıyor. Bu sadece acizlik değil, aynı zamanda korkaklıktır, vicdansızlıktır. Zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır. Amerika ve Batılı ülkeler güya savunuculuğunu yaptıkları değerleri İsrail yönetiminin ihtiraslarına kurban etmişlerdir.
Acil olan kalıcı ateşkestir. Saldırılara 4 saat ara verme kararı alaycıdır. Yardımlar kesintisiz verilmelidir. BM, yardım tırlarının ulaştırılmadığı yerleri cehenneme benzetiyor. Refah Sınır Kapısı sürekli açık bırakılmalıdır.

NÜKLEER SİLAHLAR
İsrail'in reddettiği nükleer silahlar denetlenmeli, geçiştirilmemeli. BM İnsan Hakları Konseyi ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bunlar incelenmeli, sorumlular hakkında gereken başlatılmadı. İsrailli akanlar tarafından ikrar edilen nükleer silah meselesi araştırılmalı, Atom Enerjisi Ajansı'ndan kaçırılan nükleer bombalar ortaya çıkarılmalı.Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi yol açtığı zararı tanzim etmek durumundadır.
Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Soruna kalıcı çözümün yolu ancak 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasıyla mümkündür. Filistinli kardeşlerimizin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalara da ihtiyaç görünüyor.
Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dileğidir.

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

MİLLETVEKİLİ UZKURT "TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

KAPADOKYA DEĞER ÖDÜLLERİ’NDE JÜRİ SONUÇLARI AÇIKLADI

“SİHİRLİ ELLERDEN SİHİRLİ DOKUNUŞLAR” BU AKŞAM ŞEFFAF MASA’DA…

EVİNDE SOBA OLMAYANLAR KESTANEYİ NASIL PİŞİREBİLİR? (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GENÇ KIZLAR VOLEYBOL MÜSABAKALARI SONA ERDİ

NİĞDE’DE YILDIZ ERKEKLER MÜSABAKASI TAMAMLANDI

ERDOĞAN: KOBİ DESTEĞİ ARTIRILIYOR

MEB’İN AİLE OKULU PROGRAMINDAN 150 BİNİ AŞKIN VELİ YARARLANDI

KASIM YAĞIŞLARI DÜŞTÜ

NİĞDE'YE 3 YENİ HEKİM ATANDI

NİĞDE’DE YILDIZ KIZLAR HENTBOL MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

NİĞDELİ ÇİFÇİLERE SON UYARI!

MERKEZ BANKASI FAİZ DÜŞÜRDÜ

ENVER GEÇGEL, YENİ HATLARLA NİĞDE HALKINA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE USTADAN KAPI UYARISI (VİDEO HABER)

NİĞDE BELEDİYESPOR, KIRŞEHİR FK’YI AĞIRLIYOR

YÖRÜKOĞLU: AYNI KARARLILIKLA YOLA DEVAM

NİĞDE BELEDİYESPOR–KIRŞEHİR SFK MAÇININ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

MİLLETVEKİLİ UZKURT "TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

KAPADOKYA DEĞER ÖDÜLLERİ’NDE JÜRİ SONUÇLARI AÇIKLADI

“SİHİRLİ ELLERDEN SİHİRLİ DOKUNUŞLAR” BU AKŞAM ŞEFFAF MASA’DA…

EVİNDE SOBA OLMAYANLAR KESTANEYİ NASIL PİŞİREBİLİR? (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GENÇ KIZLAR VOLEYBOL MÜSABAKALARI SONA ERDİ

NİĞDE’DE YILDIZ ERKEKLER MÜSABAKASI TAMAMLANDI

ERDOĞAN: KOBİ DESTEĞİ ARTIRILIYOR

MEB’İN AİLE OKULU PROGRAMINDAN 150 BİNİ AŞKIN VELİ YARARLANDI

KASIM YAĞIŞLARI DÜŞTÜ

NİĞDE'YE 3 YENİ HEKİM ATANDI

NİĞDE’DE YILDIZ KIZLAR HENTBOL MÜSABAKALARI TAMAMLANDI

NİĞDELİ ÇİFÇİLERE SON UYARI!

MERKEZ BANKASI FAİZ DÜŞÜRDÜ

ENVER GEÇGEL, YENİ HATLARLA NİĞDE HALKINA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE USTADAN KAPI UYARISI (VİDEO HABER)

NİĞDE BELEDİYESPOR, KIRŞEHİR FK’YI AĞIRLIYOR

YÖRÜKOĞLU: AYNI KARARLILIKLA YOLA DEVAM

NİĞDE BELEDİYESPOR–KIRŞEHİR SFK MAÇININ BİLETLERİ SATIŞA ÇIKTI

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

NİĞDE’DE GERİ MANEVRA FACİASI: KAZA ANI KAMERADA

NİĞDE’DE ÇİĞ SÜT KALİTESİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK EĞİTİM DÜZENLENDİ

NİĞDE’DE GENÇLER KÜTÜPHANEDE BULUŞTU

AK PARTİ NİĞDE TEŞKİLATI YENİ DÖNEME START VERDİ

NÖHÜ ÜLKÜ OCAKLARI TEŞKİLATI BAĞIMLILIĞA KARŞI UMUT YEŞERTTİ

NİĞDE’DE OKUL–SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ

NİĞDE’DE OKULLARDA RENKLİ EĞİTİM BULUŞMALARI

NİĞDE’DE TRAFİK DUBASININ ALTINDAKİ TAŞ TARTIŞMA YARATTI

İNCE, NİĞDE’NİN BİRİKEN SORUNLARINI MECLİSTE GÜNDEME TAŞIDI

NÖHÜ’DE DENETİMLİ SERBESTLİK SİSTEMİ 20. YILINDA ELE ALINDI

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Cuma 3.3 ° / -3.5 ° Puslu
  • Cumartesi 4.8 ° / -4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 5.6 ° / -3.5 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8