Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'deki zulmüne ilişkin konuştu. Yapılanın tarihte görülmemiş bir barbarlık olduğunu ve Batılı ülkelerin bu durum karşısındaki sessizliğine değinen Erdoğan "Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi, yol açtığı tahribatı tazmin etmek mecburiyetindedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının konu olduğu zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin katliam karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.
Erdoğan, "Vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymamız mümkün değildir. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı yoktur" ifadelerini kaydetti.
Konuşmasına Gazze'deki insani durumun mevcut durumuna yönelik iyileştirmelerine dair değerlendirmelerini paylaşarak "Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi yol açtığı zararı tanzim etmek durumundadır. Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
‘EŞİ GÖRÜLMEMİŞ KATLİAM’
Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde: Toplantımızın İslam dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.
7 Ekim'den bu yana yaşananları tarif edemiyoruz. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız.
Vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymamız mümkün değildir. İsrailli güçlerin ve işgalci yerleşimcilerin saldırılarından Batı Şeria'daki kardeşlerimiz de olumsuz etkileniyor. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı yoktur. İnsan hak ve hürriyetlerini dilinden düşürmeyen Batılı ülkelerin Filistin'de süregiden katliamlar karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Gazze'de 12 bine yakın insan ölmüş, Gazze'nin neredeyse tamamı yıkılmış ama bu ülkeler İsrail'e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor, yapamıyor.
‘BATI, İSRAİL YÖNETİMİNİN İHTİRASLARINA KURBAN OLDU’
Yaklaşık 20 bin kişinin öldüğü şarl epto olayında dünyanın devlet ve hükümet başkanları Paris'te yürüyüş yaparken 12 bini aşkın şu anda Gazze'de insanlar ölüyor ama onların hiç birinin kılı kıpırdamıyor. Bu sadece acizlik değil, aynı zamanda korkaklıktır, vicdansızlıktır. Zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır. Amerika ve Batılı ülkeler güya savunuculuğunu yaptıkları değerleri İsrail yönetiminin ihtiraslarına kurban etmişlerdir.
Acil olan kalıcı ateşkestir. Saldırılara 4 saat ara verme kararı alaycıdır. Yardımlar kesintisiz verilmelidir. BM, yardım tırlarının ulaştırılmadığı yerleri cehenneme benzetiyor. Refah Sınır Kapısı sürekli açık bırakılmalıdır.
NÜKLEER SİLAHLAR
İsrail'in reddettiği nükleer silahlar denetlenmeli, geçiştirilmemeli. BM İnsan Hakları Konseyi ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bunlar incelenmeli, sorumlular hakkında gereken başlatılmadı. İsrailli akanlar tarafından ikrar edilen nükleer silah meselesi araştırılmalı, Atom Enerjisi Ajansı'ndan kaçırılan nükleer bombalar ortaya çıkarılmalı.Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi yol açtığı zararı tanzim etmek durumundadır.
Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Soruna kalıcı çözümün yolu ancak 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasıyla mümkündür. Filistinli kardeşlerimizin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalara da ihtiyaç görünüyor.
Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dileğidir.
Niğde’de elektrik trafosu patladı
Niğde-Kayseri yolunda can pazarı: Uygulama noktasına giren araç sürücüsü hayatını kaybetti
NİĞDE’DE GÖNÜLLÜ MAKASLAR SEVİNDİRDİ!
Çanakkale Ruhu Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor
Bayramda Yağışlı Hava Etkili Olacak: Niğde ve Türkiye Genelinde Kapalı Gökyüzü
Erdoğan: “Kur’an Bülbülleri Gönül Bahçemizi Yeşertiyor”
Hedefimiz 14 bin kilometre olan demiryolu ağımızı 2028 yılında 17 bin 300 kilometrelere çıkarmak"
Niğde’de 70 Kişilik Temizlik Personeli Alımı İçin Kura Çekildi
Türkiye’de Covid-19’da İlk Can Kaybının Üzerinden 6 Yıl Geçti
Konut fiyatlarında artış sürüyor, reel düşüş dikkat çekiyor
MURTAZA KÖYÜ’NDE ÖĞRENCİLERLE İFTAR BULUŞMASI
Bayram öncesi baklava fiyatları cep yakıyor
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı
Ramazan Sonrası Kilo Dengesine Dikkat!
Bayram şekeri cep yakıyor: Bir yılda yüzde 30 ile yüzde 65 arasında artış
Çiftehan’da Demirsoy Taziye Evinde İftar Buluşması!
Niğde’de 18 Mart Programı Açıklandı
Koruma Altındaki Gençler İçin Kritik Uyarı!
NİĞDE’DE VEFAT EDENLER!
Niğde’de Bir Haftada 287 Kişi Hakkında İşlem: Silah, Uyuşturucu ve Sahte Ehliyet Ele Geçirildi
1500 Yıllık Mozaiğin Üzerinden “Kıskananlar Çatlasın” Yazısı Çıktı
Niğdeli Aile Şiddet Görmeye Devam Ediyor!
Çiftlik’te Şarampole Yuvarlanan Araç Kazanın Boyutunu Gözler Önüne Serdi
Hava Kuvvetleri’nden Zamanla Yarış: Kalp Grefti Ambulans Uçakla Ankara’ya Ulaştırıldı
Niğde’de Araç Sayısı 152 Bin 959’a Ulaştı
Niğde’de Halk Oyunları Kursu Başlıyor
Tatvan'daki feci kazada karı koca ve 6 aylık bebek hayatını kaybetti
Niğde Bayrama Hazır
Niğde’nin Üretim Potansiyeline Dikkat Çeken Makale
Niğde’de Bugün Hava Puslu!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








