https://www.hamlegazetesi.com/
Erdoğan, Riyad'da konuştu: İsrail verdiği zararı tazmin etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'deki zulmüne ilişkin konuştu.
GENEL
Tarih: 11.11.2023 20:35
Güncelleme: 6.06.2024 22:02
Erdoğan, Riyad
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'nde İsrail'in Gazze'deki zulmüne ilişkin konuştu. Yapılanın tarihte görülmemiş bir barbarlık olduğunu ve Batılı ülkelerin bu durum karşısındaki sessizliğine değinen Erdoğan "Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi, yol açtığı tahribatı tazmin etmek mecburiyetindedir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'ne katılmak için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti. İsrail'in Gazze'deki saldırılarının konu olduğu zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkelerin katliam karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi.
Erdoğan, "Vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymamız mümkün değildir. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı yoktur" ifadelerini kaydetti.
Konuşmasına Gazze'deki insani durumun mevcut durumuna yönelik iyileştirmelerine dair değerlendirmelerini paylaşarak "Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi yol açtığı zararı tanzim etmek durumundadır. Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

‘EŞİ GÖRÜLMEMİŞ KATLİAM’
Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde: Toplantımızın İslam dünyası için hayırlı olmasını diliyorum.
7 Ekim'den bu yana yaşananları tarif edemiyoruz. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız.
Vatanlarını savunan Hamaslı direnişçiler ile işgalcileri aynı kefeye koymamız mümkün değildir. İsrailli güçlerin ve işgalci yerleşimcilerin saldırılarından Batı Şeria'daki kardeşlerimiz de olumsuz etkileniyor. Birleşmiş Milletler'e göre Gazze ve Ramallah'ta katledilen 12 bine yakın Filistinlinin yüzde 73'ü kadın ve çocuklar. Bu cinnet halinin savunulabilir veya maruz gösterilebilir hiç bir tarafı yoktur. İnsan hak ve hürriyetlerini dilinden düşürmeyen Batılı ülkelerin Filistin'de süregiden katliamlar karşısında sessizliğe bürünmeleri utanç vericidir. Gazze'de 12 bine yakın insan ölmüş, Gazze'nin neredeyse tamamı yıkılmış ama bu ülkeler İsrail'e ateşkes çağrısı dahi yapmıyor, yapamıyor.

‘BATI, İSRAİL YÖNETİMİNİN İHTİRASLARINA KURBAN OLDU’
Yaklaşık 20 bin kişinin öldüğü şarl epto olayında dünyanın devlet ve hükümet başkanları Paris'te yürüyüş yaparken 12 bini aşkın şu anda Gazze'de insanlar ölüyor ama onların hiç birinin kılı kıpırdamıyor. Bu sadece acizlik değil, aynı zamanda korkaklıktır, vicdansızlıktır. Zulüm karşısında susanlar da en az zalimler kadar akan kana ortaktır. Amerika ve Batılı ülkeler güya savunuculuğunu yaptıkları değerleri İsrail yönetiminin ihtiraslarına kurban etmişlerdir.
Acil olan kalıcı ateşkestir. Saldırılara 4 saat ara verme kararı alaycıdır. Yardımlar kesintisiz verilmelidir. BM, yardım tırlarının ulaştırılmadığı yerleri cehenneme benzetiyor. Refah Sınır Kapısı sürekli açık bırakılmalıdır.

NÜKLEER SİLAHLAR
İsrail'in reddettiği nükleer silahlar denetlenmeli, geçiştirilmemeli. BM İnsan Hakları Konseyi ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından bunlar incelenmeli, sorumlular hakkında gereken başlatılmadı. İsrailli akanlar tarafından ikrar edilen nükleer silah meselesi araştırılmalı, Atom Enerjisi Ajansı'ndan kaçırılan nükleer bombalar ortaya çıkarılmalı.Batı'nın şımarık çocuğu gibi davranan İsrail yönetimi yol açtığı zararı tanzim etmek durumundadır.
Gazze'nin yeniden ayağa kaldırılması için bir fon kurulması gerektiğine inanıyoruz. Soruna kalıcı çözümün yolu ancak 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasıyla mümkündür. Filistinli kardeşlerimizin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalara da ihtiyaç görünüyor.
Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs'ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dileğidir.

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

TEKNOPARK YÖNETİMİ 2026 HEDEFLERİNİ BELİRLEDİ

NİĞDE’DE BÖBREK TAŞI CERRAHİSİNDE BİR İLK

İL KOORDİNASYON KURULU 2026’NIN İLK TOPLANTISI YAPILACAK

NİĞDE’DE JAK ÖNCÜLÜĞÜNDE ARAMA-KURTARMA TATBİKATLARI

NİĞDE BELEDİYE HENTBOL TAKIMI NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR

YASADIŞI TİCARETE KARŞI KARARLI DURUŞ: 2025’TE TARİHÎ REKORLAR KIRILDI

NİĞDE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN DİJİTAL EĞİTİM ATAĞI

GÜRER “MAKARNA ARTIK LÜKS GIDA”

NİĞDE’DE SAZLICA YOLU CEZAEVİ KAVŞAĞINDA KAZA (VİDEO HABER)

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE BÜYÜK FIRSAT

AZ SU, SOĞUK HAVA: İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARI ARTIYOR

BAŞKAN ÖZDEMİR GAZETECİLERLE BULUŞTU: “7 GÜN 24 SAAT GÖREVİNİZİN BAŞINDASINIZ” (VİDEO HABER)

NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN HAYATİ UYARILAR

NÖHÜ FAS’TA PARLADI: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN ODAĞINDA

NÖHÜ’DE GELİŞTİRİLEN TEKNOLOJİYE TÜBİTAK DESTEĞİ

KAYSERİ'DE TARTIŞTIĞI ERKEK ARKADAŞINI BANYODA BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDELİLER DİKKAT! KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

BAKKALLAR ODASI BAŞKANI HALİT HAKAN EĞİ SEÇİLDİ

TEKNOPARK YÖNETİMİ 2026 HEDEFLERİNİ BELİRLEDİ

NİĞDE’DE BÖBREK TAŞI CERRAHİSİNDE BİR İLK

İL KOORDİNASYON KURULU 2026’NIN İLK TOPLANTISI YAPILACAK

NİĞDE’DE JAK ÖNCÜLÜĞÜNDE ARAMA-KURTARMA TATBİKATLARI

NİĞDE BELEDİYE HENTBOL TAKIMI NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR

YASADIŞI TİCARETE KARŞI KARARLI DURUŞ: 2025’TE TARİHÎ REKORLAR KIRILDI

NİĞDE HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN DİJİTAL EĞİTİM ATAĞI

GÜRER “MAKARNA ARTIK LÜKS GIDA”

NİĞDE’DE SAZLICA YOLU CEZAEVİ KAVŞAĞINDA KAZA (VİDEO HABER)

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE BÜYÜK FIRSAT

AZ SU, SOĞUK HAVA: İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARI ARTIYOR

BAŞKAN ÖZDEMİR GAZETECİLERLE BULUŞTU: “7 GÜN 24 SAAT GÖREVİNİZİN BAŞINDASINIZ” (VİDEO HABER)

NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN HAYATİ UYARILAR

NÖHÜ FAS’TA PARLADI: ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN ODAĞINDA

NÖHÜ’DE GELİŞTİRİLEN TEKNOLOJİYE TÜBİTAK DESTEĞİ

KAYSERİ'DE TARTIŞTIĞI ERKEK ARKADAŞINI BANYODA BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDELİLER DİKKAT! KUVVETLİ KAR YAĞIŞI GELİYOR

BAKKALLAR ODASI BAŞKANI HALİT HAKAN EĞİ SEÇİLDİ

MEDAŞ’TAN KESİNTİ UYARISI

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE BASIN ÇALIŞANLARINA ÖZEL AYRICALIKLAR

ULUKIŞLA’DA YIKILAN CAMİ MİNARESİNDE İNCELEME

UZKURT’TAN AKADEMİK TEMASLAR

ALTUNHİSAR BARAJI’NDA SU KAÇAĞI ONARIMI SÜRÜYOR

OKULLARDA YAPAY ZEKÂ DÖNEMİ

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER

65 YAŞ ÜSTÜNE GRİP UYARISI: KALP KRİZİ VE DEMANS RİSKİNİ ARTIRIYOR 

GÜRER: ÇALIŞAN EMEKLİ SAYISINDA REKOR ARTIŞ!

PSİKOLOG UYARDI: "AKRAN ZORBALIĞINA KARŞI TOPLUMSAL İŞ BİRLİĞİ ŞART"

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Pazartesi 1.6 ° / -4.3 ° Yoğun kar yağışlı
  • Salı -4.3 ° / -10.3 ° Yoğun kar yağışlı
  • Çarşamba -3.9 ° / -16.9 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9