https://www.hamlegazetesi.com/
Fatura ödemeleri de artık e-Devlet'te
PTT AŞ üzerinden yapılan çeşitli kurum ödemeleri için şubelere gitmeye gerek kalmazken; hak sahipleri, doğal gaz ve elektrik tüketim destekleri ile sosyal yardım ödemelerini e-Devlet üzerinden alabiliyor.
EKONOMİ
Tarih: 16.01.2023 10:34
Güncelleme: 16.01.2023 10:34
Fatura ödemeleri de artık e-Devlet
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

PTT AŞ üze­rin­den ya­pı­lan çe­şit­li kurum öde­me­le­ri için şu­be­le­re git­me­ye gerek kal­maz­ken; hak sa­hip­le­ri, doğal gaz ve elekt­rik tü­ke­tim des­tek­le­ri ile sos­yal yar­dım öde­me­le­ri­ni e-Dev­let üze­rin­den ala­bi­li­yor.
PTT'den ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı­na bağlı ola­rak yurt için­de ve dı­şın­da müş­te­ri­le­ri­ne ban­ka­cı­lık, posta ve kargo alan­la­rın­da hiz­met sunan şir­ket, yü­rüt­tü­ğü ça­lış­ma­la­rı her geçen gün ge­liş­ti­rir­ken hiz­met­le­ri­ni de di­ji­tal or­ta­ma ta­şı­yor. Böy­le­ce iş yer­le­rin­de­ki yo­ğun­lu­ğun azal­ma­sı ve müş­te­ri­le­rin za­man­dan ta­sar­ruf et­me­si sağ­la­nı­yor.
PTT AŞ'nin, e-Dev­let plat­for­mu üze­rin­den sağ­la­dı­ğı hiz­met­ler ile hak sa­hip­le­ri, ad­la­rı­na ya­tı­rı­lan kurum öde­me­le­ri­ni sor­gu­la­ma, he­sa­ba ak­tar­ma ya da gelen yar­dım­la fa­tu­ra ödeme iş­lem­le­ri­ni ger­çek­leş­ti­re­bi­li­yor­lar.
Ay­rı­ca, PTT AŞ üze­rin­den ya­pı­lan kurum öde­me­le­ri­ni sor­gu­la­ma ve he­sa­ba ak­tar­ma hiz­me­ti ile elekt­rik ve doğal gaz tü­ke­tim des­tek­le­ri ile fa­tu­ra ödeme ve abone söz­leş­me nu­ma­ra­sı gün­cel­le­me iş­lem­le­ri çev­rim içi ya­pı­la­bi­li­yor.
E-Dev­let üze­rin­den PTT AŞ'nin çev­rim içi hiz­met­le­rin­den ya­rar­lan­mak is­te­yen kul­la­nı­cı­lar, iki fark­lı yol iz­le­ye­bi­li­yor. Su­nu­lan hiz­met­le­re e-Dev­let ka­na­lı üze­rin­den di­rekt ara­tı­la­rak veya e-Dev­let ka­na­lın­da­ki ku­rum­lar sek­me­sin­de PTT AŞ'nin al­tın­da lis­te­le­nen hiz­met­ler yo­luy­la ula­şı­la­bi­li­yor. Bir diğer yol ola­rak PTT AŞ'nin in­ter­net ban­ka­cı­lı­ğı ve mobil ban­ka­cı­lık uy­gu­la­ma­sı­nın giriş ek­ra­nın­da­ki di­rekt yar­dım ek­ra­nı­na yön­len­di­recek "Sos­yal Yar­dım Öde­me­le­ri" bu­to­nu­na tık­la­na­rak hiz­met­le­re eri­şi­le­bi­li­yor.


İşlem­ler nasıl ya­pı­lır?
Hak sa­hip­le­ri adına ya­pı­lan öde­me­ler, e-Dev­let sis­te­min­de "PTT Üze­rin­den Ya­pı­lan Kurum Öde­me­le­ri Sor­gu­la­ma ve He­sa­ba Ak­tar­ma" hiz­me­ti ara­cı­lı­ğıy­la PTT he­sap­la­rı­na ya da başka banka he­sap­la­rı­na EFT ya­pı­la­bi­li­yor. "He­sa­bı­ma Aktar" hiz­me­ti ile EFT ya­pı­lır­ken hak sa­hi­bi­nin ismi ve EFT ya­pı­la­cak IBAN nu­ma­ra­sı­na ait ismin uyuş­ma­sı ge­re­ki­yor. He­sap-isim uyum­suz­lu­ğu se­be­biy­le gün için­de ki­şi­ye ulaş­ma­yıp iade edi­len EFT iş­le­mi ol­ma­sı du­ru­mun­da, hak sa­hi­bi­nin yar­dım tu­ta­rı ek­ran­da ye­ni­den EFT ya­pı­la­bi­lecek şe­kil­de gö­rün­tü­le­ni­yor.

Elekt­rik ve doğal gaz tü­ke­tim des­te­ği ile fa­tu­ra ödeme hiz­me­ti
Elekt­rik tü­ke­tim des­te­ği öde­me­le­ri e-Dev­let üze­rin­den "Elekt­rik Yar­dı­mı ile Fa­tu­ra Ödeme" baş­lı­ğı ara­tı­la­rak ya­pı­la­bi­li­yor. Hak sa­hip­le­ri yar­dım tu­ta­rı­nı gö­rün­tü­le­yip mes­ken tü­rün­de­ki fa­tu­ra­la­rı­nı öde­ye­bi­li­yor. Hiz­met­te yer alan "Fa­tu­ra Öde" bu­to­nu ile yön­len­di­ri­len ödeme ek­ra­nın­da öden­mek is­te­nen fa­tu­ra­nın ait ol­du­ğu kurum se­çi­lip "Abone No" bil­gi­si gi­ri­le­rek abo­ne­ye ait borç­lar gö­rün­tü­le­ne­bi­li­yor.
Elekt­rik tü­ke­tim des­te­ği öde­me­le­rin­de yar­dım tu­ta­rı­nın fa­tu­ra tu­ta­rın­dan fazla ol­ma­sı ha­lin­de yar­dım­dan mah­sup edi­le­rek "Ödeme Yap" bu­to­nu­na ba­sıl­dı­ğın­da kart­sız ola­rak ödeme iş­le­mi ta­mam­la­nı­yor. Yar­dım tu­ta­rı­nın fa­tu­ra tu­ta­rı­nın ta­ma­mı­nı kar­şı­la­ma­dı­ğı du­rum­da ise yar­dım tu­ta­rın­dan kalan ve müş­te­ri ta­ra­fın­dan öden­me­si ge­re­ken fa­tu­ra farkı ek­ran­da gö­rün­tü­le­ne­rek, kredi kartı veya debit kart ile öde­ne­bi­li­yor. İşlem­ler bir gün sonra ek­ra­na yan­sır­ken, ger­çek­leş­ti­ri­len ödeme son­ra­dan iptal edi­le­mi­yor.
Hak sa­hip­le­ri elekt­rik tü­ke­tim des­te­ğin­den her ay bir kez ya­rar­la­na­bi­lir­ken, yar­dım yal­nız­ca mes­ken tipi ta­ri­fe­ler­de kul­la­nı­la­bi­li­yor. Ay­rı­ca fa­tu­ra­nın hak sa­hi­bi adına ol­ma­sı şartı aran­mı­yor.
Aynı iş­lem­ler "doğal gaz tü­ke­tim des­te­ği ile fa­tu­ra öde­me­le­ri" için de ger­çek­leş­ti­ri­le­bi­li­yor.

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

NİĞDE BELEDİYESİ SPOR’DAN GENÇ KALECİ HAMLESİ

NİĞDE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNÜ GEVEN BALI ÜNİVERSİTEDE TANITILDI

İLÇENİN TALEPLERİNİ MECLİS’E TAŞIDI

EMEKLİ AYLIĞI DÜZENLEMESİNDE İLK 8 MADDE KABUL EDİLDİ

TCMB FAİZİ 100 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %37’YE ÇEKİLDİ

NİĞDE’DE KOKAİN VE UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

MSB: "SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ’NE İLİŞKİN GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

ALTIN YÜKLÜ ZIRHLI ARAÇ TAKLA ATTI

NİĞDE’DE HALI DOKUMA GELENEĞİ YENİDEN TEZGAHA ÇIKIYOR

BAHÇESİNE GİREN KURTLARI ÇAYDANLIKTAKİ SICAK SUYLA KOVALADI

NİĞDE’DE DÜNDARLI’DA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ (VİDEO HABER)

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE NARKOTİKLE MÜCADELEDE SAHADA

81 İLDE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA BÜYÜK DENETİM (VİDEO HABER)

Bakan Tunç: "Bayrak indirme olayıyla ilgili 14 kişi gözaltına alındı''

İŞ ARAYANLARA CEP HARÇLIĞI ARTIŞI

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’NİN YARINI BU FİKİRLERLE ŞEKİLLENECEK

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDI 

AKMEŞE, ŞEHİT AİLESİNİN YANINDA

NİĞDE BELEDİYESİ SPOR’DAN GENÇ KALECİ HAMLESİ

NİĞDE’NİN TESCİLLİ ÜRÜNÜ GEVEN BALI ÜNİVERSİTEDE TANITILDI

İLÇENİN TALEPLERİNİ MECLİS’E TAŞIDI

EMEKLİ AYLIĞI DÜZENLEMESİNDE İLK 8 MADDE KABUL EDİLDİ

TCMB FAİZİ 100 BAZ PUAN İNDİRDİ: POLİTİKA FAİZİ %37’YE ÇEKİLDİ

NİĞDE’DE KOKAİN VE UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

MSB: "SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ’NE İLİŞKİN GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

ALTIN YÜKLÜ ZIRHLI ARAÇ TAKLA ATTI

NİĞDE’DE HALI DOKUMA GELENEĞİ YENİDEN TEZGAHA ÇIKIYOR

BAHÇESİNE GİREN KURTLARI ÇAYDANLIKTAKİ SICAK SUYLA KOVALADI

NİĞDE’DE DÜNDARLI’DA ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ (VİDEO HABER)

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE NARKOTİKLE MÜCADELEDE SAHADA

81 İLDE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA BÜYÜK DENETİM (VİDEO HABER)

Bakan Tunç: "Bayrak indirme olayıyla ilgili 14 kişi gözaltına alındı''

İŞ ARAYANLARA CEP HARÇLIĞI ARTIŞI

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE’NİN YARINI BU FİKİRLERLE ŞEKİLLENECEK

BEDELLİ ASKERLİK SINIFLANDIRMA SONUÇLARI AÇIKLANDI 

AKMEŞE, ŞEHİT AİLESİNİN YANINDA

NÖHÜ’DEN ULUSLARARASI SIRALAMADA DÖRT ALANLIK BAŞARI

BALIKESİR SINDIRGI’DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BAĞIMLILIK BİR UTANÇ DEĞİL, TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR BEYİN HASTALIĞI (VİDEO HABER)

NİĞDE’DE GIDA DENETİMLERİNDE 5,8 MİLYON TL CEZA

2024’TE SANAYİ VE HİZMET SEKTÖRÜ YATIRIMLARI 5,6 TRİLYON TL’Yİ GEÇTİ

GÖKSAL GİRAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

NİĞDE KAHVECİLER ODASI’NDA KADİR YAMANER YENİDEN BAŞKAN

NİĞDE’DE ARALIK AYINDA BİN 84 KONUT SATILDI

GÜRER: “ÇİĞ SÜT FİYATI YEM FİYATININ GERİSİNDE KALDI. HAYVANCILIK ZORDA”

NUSAYBİN SINIRINDA BAYRAĞA YÖNELİK SALDIRIYA CHP NİĞDE’DEN SERT TEPKİ

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Perşembe 1.8 ° / -11.9 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cuma 2 ° / -5.7 ° Orta kuvvetli karlı
  • Cumartesi 1.9 ° / -6.4 ° Orta kuvvetli karlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9