Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Gizem Özel Geçim, son dönemde artan kadın cinayetlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında toplumsal huzurun önemine vurgu yaptı. İstanbul'da yaşanan iki kadının vahşice katledilmesi, toplumda derin bir acı ve öfke yarattı. Geçim, "Kadınların can güvenliğini sağlamak hepimizin görevidir. Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz," dedi.
Kadın cinayetlerinin bir toplumsal sorun haline geldiğini belirten Geçim, AKP iktidarı döneminde bu tür olayların ciddi şekilde arttığını ifade etti. Hükümetin gerekli önlemleri almakta yetersiz kaldığını ve caydırıcı politikaların uygulanmadığını vurguladı. "6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanması için kararlı duruş sergiliyoruz," dedi.
Özel Geçim, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin kadınların güvenliğini tehdit ettiğini ve şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilendiğini belirtti. "AKP'nin kadınlara yönelik umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz," diyerek, 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanması çağrısında bulundu.
Basın toplantısında, İstanbul Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde hayatını kaybeden kadınlar için başsağlığı dileyen Geçim, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için mücadelelerinin süreceğini ifade etti. "Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla ve güvenle yürüdüğü bir Türkiye için mücadele edeceğiz," diyerek sözlerini sonlandırdı.
NİĞDE’DE 40 KİŞİLİK TYP ALIMI YAPILACAK
NİĞDE PAZARINDA ZAM ŞAMPİYONU BİBER OLDU
NİĞDE’DE TEHLİKELİ KOVALAMACA: PLAKAYI ELİYLE KAPATTI, TARLADA YAKALANDI
NİĞDE’DE ÇALINTI ARAÇ ALARMI: PETROL İSTASYONUNDA ORTAYA ÇIKTI
ELEKTRİĞE BU HAFTA İÇİ ZAM BEKLENİYOR
SUUDİ ARABİSTAN’DAN UMRECİLERE ÜLKEYİ TERK EDİN!
BOR’DA ÇİFTÇİYE SAHADA EĞİTİM: ÜRETİCİYLE BİREBİR BULUŞMA
DEFNE, ÇAM BALI VE KEKİKTE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ
MSB duyurdu: Kazada 1 asker şehit oldu!
NAKLİYECİLER KONTAK MI KAPATIYOR?
NİĞDE ESNAFINA FİNANSMAN DESTEĞİ: NESOB İLE TEB ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
3 LİG 2. GRUP’TA PLAY-OFF İÇİN KRİTİK MAÇLAR
NİĞDE’DE 1 HAFTADA 276 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI
OKULLARDA SANAL KUMARA KARŞI DERS!
Gürer: “Borç Yapılandırmasında İşler Bozuk”
Uzkurt’tan Niğde’ye taşkın koruma yatırımı müjdesi
Niğde’de bugün vefat edenler!
LGS başvuruları başladı: Son tarih 10 Nisan
Niğde–Bor Arası Halk Otobüsü Fiyatlarına Zam!
Niğde’nin gururu para taekwondocular milli takım yolunda
Ünlü yapımcı 16. kattan düşerek hayatını kaybetti
Altın piyasasında makas rekoru: Satışlar durma noktasına geldi
Niğdeli sporcu Türkiye Open’da milli formayla mücadele edecek
Dün gece uyuyamadınız mı?
Aladağlar’da Yaban Hayatı Büyüledi
Sazlıca’nın Genç Süvarisi: Halil Vural’ın At Sevgisi Yaşam Tarzına Dönüştü
Niğde’de Bayramda Doğaya Destek!
Dipsiz Kanyon Baharla Birlikte Canlandı!
Niğde’de Çiçekler Açtı
Niğde İlk Uygulanacak İller Arasında
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Salı 9.5 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








