Google, 1 Aralık’ta yürürlüğe girecek bir siber güvenlik girişimi olarak etkin olmayan Gmail hesaplarını silmeyi planlıyor.
Teknoloji devinin bu hamlesiyle beraber, kullanıcıların Drive, Dokümanlar ve Fotoğraflar gibi Google Workspace uygulamaları da dahil olmak üzere, iki yıl boyunca hiç kullanılmamış olan tüm hesaplar silinebilir.
Google Ürün Yönetimi Başkan Yardımcısı Ruth Kricheli, mayıs ayında yazdığı bir blog yazısında şirketin kullanıcıları spam, kimlik avı dolandırıcılığı ve hesap ele geçirme gibi güvenlik tehditlerinden korumak için teknoloji ve araçlara yatırım yaptığını belirtmişti.
OKUL VE İŞ HESAPLARI ETKİLENMEYECEK
Mayıs ayında bu hamleyi açıklayan Kricheli’ye göre, güncellenen politika yalnızca kişisel hesapları etkileyecek ve okul veya iş hesapları için bu durum geçerli olmayacak.
Hesapların silineceği ile ilgili duyurunun yapılmasından bu yana, aktif olmayan hesaplara çok sayıda bildirim ve e-posta gönderildi.
16 GÜN KALDI
Kricheli, silinme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceklerinden endişe duyan kullanıcılar için Google hesabını aktif tutmanın en basit yolunun en az iki yılda bir oturum açmak olduğunu söyledi: “Yakın zamanda Google hesabınızda veya hizmetlerimizden birinde oturum açtıysanız hesabınız etkin kabul edilir ve silinmez.”
Kricheli’ye göre e-posta okumak veya göndermek, Google Drive’ı kullanmak, YouTube videosu izlemek, Google Play Store’dan uygulama indirmek, üçüncü taraf bir hizmette oturum açmak için Google’ı kullanmak veya yalnızca Google Arama’yı kullanmak gibi eylemlerin tümü etkinlik olarak sayılıyor.
Google hesaplarının aktif kalmasını isteyen kullanıcıların 16 gün içinde giriş yapmaları ve hatta iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmeleri öneriliyor.
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
ANKARA’DA DEPREM!
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı
Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 1300 Kişilik Birlik ve Kardeşlik İftarı
Akaryakıta İndirim!
Niğde’de “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları”
Niğde Halk Eğitimi Merkezinden Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Eğitim İş Birliği
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor: Aşılama Oranı %45’e Ulaştı
Vali Nedim Akmeşe Huzurevi Sakinleriyle İftarda Buluştu
Et ve Süt İçin Sorunlu Yıl Olacak!
APP Plaka Cezaları İptal Edildi
Niğdeli Taekwondocular Türkiye Finallerine Yükseldi
Engelli ve Eski Hükümlülere İş Kurma Desteği Artırıldı
Türk Telekom Altyapı Çalışması Mağduriyet Yarattı
Niğde’de Silah ve Çalıntı Motosiklet Ele Geçirildi
Niğde’de Zirai İlaç Uygulayıcı Eğitimi Düzenlenecek
Malatya’ya Patriot Hava Savunma Sistemi Konuşlandırılıyor
CHP’li Erhan Adem: “Çözüm İthalat Değil, Üretimi Güçlendirmek”
Patates Araştırma Enstitüsü Personeli İftar Programında Buluştu
Yoğurt ve Keten Tohumu İkilisine Dikkat: Doğal Destek Olarak Öne Çıkıyor
Sinsi İlerleyen Göz Hastalığına Dikkat: Niğde’de Görme Kaybı Riskine Karşı Uyarı
Ulukışla’da TIR Dorsesinde 8 Milyon 800 Bin Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Niğde’de Bir İsim Son Yolculuğuna Uğurlanıyor!
NİĞDE’DE 100 ARAÇ TRAFİKTEN MEN!
SAYI 16’YA YÜKSELDİ!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 9 ° / -2.4 ° Güneşli
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli






