https://www.hamlegazetesi.com/

GÜRER “FAHİŞ FİYAT MEVCUT SİSTEMLE OLUŞUYOR”

GÜRER “FAHİŞ FİYAT MEVCUT SİSTEMLE OLUŞUYOR”

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım Orman Köy İşleri Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, fahiş fiyatların nedeninin bir kısım esnaf değil, AKP iktidarının 22 yıldır yanlış uyguladığı politikalar olduğunu söyledi.

Gürer, yem ve gübre fabrikalarının özelleştirilmesinden ithalata bağlı girdi ürünlerine kadar sürekli yanlış uygulamaların bugünü yarattığını belirtti. “İktidarın serbest piyasa ekonomisi her alanda bir sömürü düzeni olarak uygulanıyor. İktidar, çözümü farklı gerekçelerle kestiği cezalarla önüne geçileceğini düşünüyor. Kamucu bir anlayışla değil, tüccar bakışı ile bu sorunların aşılamayacağı görülmelidir.” dedi. 

BOYKOT ÇAĞRISI SONRASI ESNAF ÇAĞRISI 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, fiyat denetimi ve kâr marjı uygulaması oluşmadan sorunların gıdada bitmeyeceğini ifade etti. “İthalatta piyasayı dengelemek değil, birileri için haksız kazanç kapısına dönüştü. Daha çok üretim sağlamalıyız,” diye konuştu. Gürer, “Hızla kamucu bir anlayışla yerel yönetim yetkilerini artırıp piyasa denetimi uygulamasına geçilmelidir. Fahiş fiyat, iktidarın uygulamaları ile oluşmaktadır. Enerji, akaryakıt, tohum, gübre, ilaç ve diğer girdi fiyat artışları, ilk düğme yanlış iliklendiğinden dolayı oluşmaktadır,” dedi.

“Yemde, gübrede dışa bağımlılık sürekli ürün zamlanmasına neden oluyor.” diyen Ömer Fethi Gürer, “Tüm girdiler artarken düşük alım fiyatı çiftçiyi bitirir. Bu ürünleri alan aracılar eliyle son satış noktasına kadar en az dört el değiştirip dört kez de fiyat katlıyor. Vatandaşın alım gücü daraldığı için rafta ürün fiyatı o ürüne erişimini engelliyor. Fahiş fiyat yaratan doğrudan iktidar olmasına karşın, sorumluluğu üstlenmeyip sürekli hedef saptırılarak gerçekler görülmesin isteniyor. Fahiş fiyatı mevcut sistem oluşturuyor.” dedi.

CUMHURBAŞKANI ÇAĞRILARI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli fahiş fiyatlar için farklı çağrıları olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Hayat pahalılığına karşı olarak vatandaşa boykot çağrısı yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Pahalı ürün satanları dize getirecek etkili yöntemlerden biri boykottur. Fırsatçılık yapanlara karşı en büyük kozumuz, satın almama özgürlüğünü kullanmaktır.’ dedi.

Son olarak esnaflarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez, ‘Son yıllarda ticaret hayatımızı zehirleyen fırsatçılara aman vermemenizi rica ediyorum. Etiket oyunlarıyla, fahiş fiyat artışlarıyla vatandaşın cebindeki paraya el uzatan bu tamahkârlara esnaf kardeşimin meydanı terk etmemesi gerekiyor. Ahi ahlakına sahip olmanın sizlere kazandırdığı değerleri, açgözlü ve fırsatçı esnaf ahlakından mahrum bir avuç kişinin dinamitlemesine müsaade etmemelisiniz.’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının etiket oyunlarına işaret ettiğini belirten Gürer, “Biliniyorsa gereği yapılmalıdır. Mahalle ve çarşıda esnaf, AVM’ler karşısında en sorunlu süreçleri yaşıyor. Tarım Kredi Kooperatifi marketleri dahi piyasadan daha yüksek fiyatla ürün satıyor. Ayrıca zincir oluşturan marketler aracısız üretim sağlıyor. O ürünler de en az pazar yerinde beş el değiştirip oluşan ürünle aynı etiketle satılıyor. Sorun, daha çok üretim, daha düşük girdi maliyeti, hal yasası ve market yasası çıkarılması, belediyelerin kısıtlanan yetkilerinin artırılması ve kamucu bir anlayışla rekabetçi kamu fabrikalarının yeniden oluşturulmasıdır. TMO ve Et-Süt gibi kuruluşların ithalatçı değil, yerli çiftçiyi destekleyen kuruluşlara dönüşmesi gibi çözüm yolları vardır. Fiyat artışı çağrılarla değil, etkili piyasa denetimi ve düzeni sağlamakla olur” dedi.


Haber Kaynak : Kuddusi Arslan

Çin'de 10.000 Drone ile Muhteşem Gösteri Düzenlendi

Red Bull atletlerinden Jaan Roose, İstanbul’da Asya kıtasından Avrupa kıtasına ip üstünde yürüyerek geçti.

Niğde Belediyesi’nden Örnek Temizlik Çalışması

Şehit Aileleri Derneği’nden “Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz” Projesi Tanıtımı

Kaldırıma çarpan motosikletli yaralandı

Otobanda dinlenme tesisinde tır alev alev yandı

Niğde'de bayram namazı kılındı

Ramazan Bayramı arifesinde şehitlikler ziyaret edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Gürer: Yem fiyatlarındaki artış, et fiyatlarını doğrudan etkiliyor

Uzun menzilli seyir füzesi SOM, yerli motoruyla hedefi tam isabet vurdu (VİDEO HABER)

Otoyollarda yapay zeka destekli radar cihazları devrede

FİLMDEN ESİNLENDİ, 13 AYDA KENDİ ELLERİYLE ARAZİ CANAVARI YAPTI

BU KEZ ROBOTLAR YARIŞTI

Amerikalılar ve İtalyanları geride bırakan HÜRJET, İspanyolların ilk seçimi oldu

"Bilinmeyen ufkun çelik kanatlı habercileri" HİK uçakları

e-Devlet'ten kira sözleşmesi hizmeti emlakçıların da kullanımına açıldı

Türkiye'nin uzay vizyonu ve uydu teknolojisi serüveni

Niğde’de Öğrencilere Yönelik Siber Zorbalık Eğitimi

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK

NİĞDE BOR YOLUNDA PES DEDİRTEN GÖRÜNTÜ!

NİĞDE GENELİNDE 59 TOPLANMA ALANI BULUNUYOR

İsrail ordusuna göre, İran geceki misilleme saldırılarında İsrail'e 80'e yakın füze attı

NÖHÜ’DEN ENERJİ ALANINDA ÖNEMLİ BİR ADIM

Niğde'de beyin ölümü gerçekleşen gencin organları 5 hastaya umut oldu

“Kanserin Çözümünü Buldum” Demişti… Evinde Ölü Bulundu

Niğde’de Feci Kaza: Motosikletliyi Tır Ezdi

Balon Kazasında Hayatını Kaybeden Nevşehirli Pilot Hüseyin Türk Olduğu Belirlendi

NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI SERT ÖNLEMLER

TRAFİK LEVHALARINA İNCELEME BAŞLATILDI

NİĞDE’DE ORGAN NAKLİ OPERASYONU YAPILACAK

GÜMÜŞLER BELEDİYESİ'NDEN KAÇAK SU KULLANIMINA 50 BİN TL CEZA

12 MİLYON 389 BİN KÖK KENEVİR VE SKUNK ELE GEÇİRİLDİ (VİDEO HABER)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarına ilişkin telefon diplomasisi

VALİ CAHİT ÇELİK'TEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

Aksaray’da Sıcak Hava Balonu Faciası 1 Ölü, 19 Yaralı

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

NİĞDE'DE BU HAFTA HAVA NASIL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Güvenlik Zirvesi

FIFA KULÜPLER DÜNYA KUPASI HEYECANI ABD’DE YAŞANACAK

YARIN MİLYONLAR GELECEĞİ İÇİN TER DÖKECEK

TÜKETİCİLER DOĞRUDAN SATIŞLARDA 30 GÜN İÇİNDE CAYMA HAKKINI KULLANABİLECEK

D-8 ÜLKELERİYLE 5 YILDA 126,6 MİLYAR DOLARLIK TİCARET HACMİ GERÇEKLEŞTİ

NİĞDE’DE KLİMA UYARISI YAZ SICAKLARI ARAÇLARI DA SÜRÜCÜLERİ DE ZORLUYOR

EMRAH ÖZDEMİR’DEN JANDARMANIN 186. YILINA ANLAMLI MESAJ

NİĞDE’DE YAYA GEÇİDİ İHMALİ TRABZANDAN ATLAMAK ALIŞKANLIK HALİNE GELDİ

TAPUDA GERÇEK BEDEL DÖNEMİ HAZİNE'DEN 5 YILLIK GERİYE DÖNÜK DENETİM

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

BOĞAZI KESİLEREK ÖLDÜRÜLDÜ KATİLİ KENDİ OĞLU ÇIKTI

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJI

Yükleniyor