Hükûmet, trafik kazalarında can kaybının azaltılması için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda kara yollarının fonksiyonlarına ve trafik hacmine göre yol sınıflandırma sistemi oluşturulacak ve bu sisteme dayalı olarak bütün kara yolu ağı için hız sınırları yeniden belirlenecek.
Kara yolu ağındaki altyapı ve güvenlik standartlarının yükseltilmesi amacıyla 32 kaza kara noktası iyileştirilecek ve ayrıca 700 kilometre uzunluğunda sarsma bandı yapımı gerçekleştirilecek.
YENİ VERİ TABANI KURULACAK
Bir diğer çalışma da kara yollarına dair veri tabanları konusunda olacak. Kara yollarına ilişkin bilgi toplama, değerlendirme, analiz ve veri dağıtım faaliyetleri güçlendirilecek ve ortak veri tabanları kaza önlemeye yönelik çalışmalarda kullanılacak. Bu çerçevede, şehir içi cadde ve sokaklardaki kaza kara noktalarının tespitine yönelik analizler tamamlanacak.
Ayrıca, trafik kazalarına ilişkin mevcut veri toplama sisteminin Avrupa Birliği Kara Yolu Kaza Veritabanına (CARE) dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir veri tabanının kurulması amacıyla çalışma başlatılacak.
DENETİMLER SIKLAŞACAK
Öte yandan, kazalardaki şiddet oranını ve kaza sayısını yükselten trafik ihlallerinin önlenmesine ve algılanan yakalanma risk duygusunun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda, önümüzdeki yıl Karayolları Denetim İstasyonlarında 30 milyon araç denetimi yapılması hedefleniyor.
Buna ek olarak jandarma sorumluluk bölgesinde 31,8 milyon, polis sorumluluk bölgesinde 55 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması planlanıyor. Bu arada, farklı yerlerde 29 Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi de kurulacak.
Gıdada yanıltıcı ifadeye sıkı denetim: “%100 doğal” ve “ev yapımı” ifadelerine yasak
Yaşlılara Saygı Haftası’nda huzurevine anlamlı ziyaret
ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR
BABASINI BOĞARAK ÖLDÜRDÜ BURSA'DA YAKALANDI!
İşsizlik yüzde 8,3’e geriledi
TÜRKİYE TL SAVUNMASI İÇİN 135 MİLYAR DOLARLIK ALTIN KULLANACAK!
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için kritik mutabakat!
Niğde'de binlerce fidan toprakla buluşturuldu!
Niğde’de hentbol heyecanı başladı
Enflasyon beklentileri yükseldi
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN NİĞDE GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI SEÇİLEN LÜTFİ DEMİRSOY’A TEBRİK ZİYARETİ
OTOMOBİLE BIÇAK GİBİ SAPLANDI!
HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN AZALDI
MEHMET ÂKİF ERSOY’UN TORUNU SELMA ERSOY ARGON BUGÜN NİĞDE’DE
Niğde’de 120 hemşire adayı üniforma giydi
GÜRER: “ÇALIŞARAK YOKSULLAŞILIYOR”
NİĞDE’DE POMPADA SON DURUM!
ÜNLÜLER UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA!
BOR’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: BİNLERCE ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “SAVAŞIN BEDELİNİ TÜM DÜNYA ÖDÜYOR”
NİĞDE’DE 40 KİŞİLİK TYP ALIMI YAPILACAK
NİĞDE PAZARINDA ZAM ŞAMPİYONU BİBER OLDU
NİĞDE’DE TEHLİKELİ KOVALAMACA: PLAKAYI ELİYLE KAPATTI, TARLADA YAKALANDI
NİĞDE’DE ÇALINTI ARAÇ ALARMI: PETROL İSTASYONUNDA ORTAYA ÇIKTI
ELEKTRİĞE BU HAFTA İÇİ ZAM BEKLENİYOR
SUUDİ ARABİSTAN’DAN UMRECİLERE ÜLKEYİ TERK EDİN!
BOR’DA ÇİFTÇİYE SAHADA EĞİTİM: ÜRETİCİYLE BİREBİR BULUŞMA
DEFNE, ÇAM BALI VE KEKİKTE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ
MSB duyurdu: Kazada 1 asker şehit oldu!
NAKLİYECİLER KONTAK MI KAPATIYOR?
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








