İlk 10 haftada 8 Süper Lig kulübü teknik direktör değiştirdi
Trendyol Süper Lig'de geride kalan 10 haftanın ardından 18 takımdan 8'inde teknik direktör değişikliği yaşandı.
SPOR
Tarih: 29.10.2025 15:56
Güncelleme: 29.10.2025 15:57
İlk 10 haftada 8 Süper Lig kulübü teknik direktör değiştirdi
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Süper Lig'de sezonun ilk 10 haftası geride kalırken istediğini bulamayan Gaziantep FK, Beşiktaş, Fenerbahçe, RAMS Başakşehir, ikas Eyüpspor, Zecorner Kayserispor, Hesap.com Antalyaspor ve Gençlerbirliği teknik direktör değişikliğine gitti.

İlk değişiklik Gaziantep FK'de

Bu sezon en erken teknik adam değişikliğine giden kulüp Gaziantep FK oldu.

Geçen sezonu Selçuk İnan yönetiminde 45 puanla 14. sırada tamamlayan Güneydoğu Anadolu ekibi, bu sezona İsmet Taşdemir yönetiminde girdi. Ligin ilk 2 haftasında Galatasaray ve TÜMOSAN Konyaspor maçlarının 3-0'lık skorlarla kaybedilmesinden sonra tecrübeli teknik adamla yollar ayrıldı.

İsmet Taşdemir'in yerine göreve başlayan Burak Yılmaz, puansız son sırada aldığı Gaziantep FK'nin başında çıktığı 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Kırmızı-siyahlı takım, 10. haftayı 17 puanla 6. sırada kapattı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe, birer gün arayla teknik adamlarını gönderdi

Beşiktaş ve Fenerbahçe, birer gün arayla teknik direktörleri ile yollarını ayırdı.

Sezona Norveçli teknik adam Ole Gunnar Solskjaer yönetiminde başlayan Beşiktaş, Avrupa kupası elemelerinde istediği sonuçları alamadı. Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho yönetiminde yeni sezona giren Fenerbahçe ise hem Süper Lig hem de Avrupa kupaları elemelerinde beklentilerin altında kaldı.

Süper Lig'deki tek maçı kazanan Solskjaer yönetimindeki Beşiktaş, önce UEFA Avrupa Ligi ikinci eleme turunda Arda Turan'ın çalıştırdığı Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e, daha sonra da UEFA Konferans Ligi play-off eleme turunda İsviçre'nin Lausanne takımına elendi. Özellikle Lausanne gibi düşük bütçeli bir takım karşısında Avrupa'ya veda edilmesi Solskjaer'in siyah-beyazlı takımdaki sonunu getirdi ve 28 Ağustos'ta tecrübeli teknik adamla yollar ayrıldı.

Fenerbahçe ise Jose Mourinho idaresinde Süper Lig'deki ilk 2 maçında birer galibiyet ve beraberlik aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Hollanda temsilcisi Feyenoord'u eleyen sarı-lacivertliler, play-off'ta Portekiz ekibi Benfica'ya elendi. Benfica maçları öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamaların yanı sıra olumsuz sonuçlar nedeniyle 29 Ağustos'ta Mourinho ile yolların ayrıldığı açıklandı.

Solskjaer'in yerine Türk futbolunun efsane futbolcularından ve Beşiktaş'ın başında daha önce şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın getirildi. Yalçın yönetimindeki siyah-beyazlılar, ligdeki 9 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Fenerbahçe'nin başına ise İtalyan çalıştırıcı Domenico Tedesco geçti. Sarı-lacivertliler, yeni teknik direktörünün liderliğinde ligde 4 galibiyet, 3 beraberlik alırken, UEFA Avrupa Ligi'nde 2 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı.

Başakşehir de değişikliğe gitti

Süper Lig'deki dördüncü teknik direktör değişikliğini RAMS Başakşehir yaptı.

Geçen sezon ligi 5. sırada bitirerek UEFA Konferans Ligi'nde eleme oynama hakkı elde eden turuncu-lacivertliler, 2 tur geçmesine rağmen play-off'ta Romanya ekibi Craiova'ya elendi.

Avrupa'ya veda eden Başakşehir, Süper Lig'deki 2 müsabakada da beraberlik yaşayınca teknik direktör Çağdaş Atan ile karşılıklı anlaşılarak yollarını ayırdı.

Atan'ın yerine son olarak Almanya'nın Borussia Dortmund takımını çalıştıran eski milli futbolcu Nuri Şahin getirildi. Şahin yönetimindeki turuncu-lacivertliler, ligde çıktığı 7 müsabakada 2'şer galibiyet ile beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı.

Selçuk Şahin ile Markus Gisdol, görevlerinde 4 aydan fazla kalamadı

Sezon başında ikas Eyüpspor'a gelen Selçuk Şahin ile Zecorner Kayserispor'un başına geçen Markus Gisdol, takımlarında 4 aydan fazla görev alamadı.

Geçen sezon Arda Turan yönetiminde Süper Lig'i 6. tamamlayan eflatun-sarılı kulüp, yeni sezon öncesi A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella'nın yardımcısı Selçuk Şahin'i takımın başına getirdi.

Eyüpspor, ligde çıktığı ilk 8 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgiyle sadece 5 puan toplayabildi. 15 Haziran'da göreve gelen Şahin'in istifası 5 Ekim'de kabul edildi.

Şahin'in istifasının ardından teknik direktörlük görevine Orhan Ak getirildi. Ak, şu ana kadar eflatun-sarılı ekipte çıktığı 2 maçta birer galibiyet ve mağlubiyet yaşadı.

Geçen sezonu teknik direktör Sergej Jakirovic ile 45 puanla 13. sırada tamamlayan Kayserispor ise 22 Haziran'da yapılan imza töreniyle Markus Gisdol'u takımın başına getirdi. Sarı-kırmızılı ekip, Gisdol yönetiminde ligde çıktığı 8 maçta 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 5 puan topladı. Yaşanan kötü sonuçların ardından 9 Ekim'de Alman teknik adamın görevine son verildiği açıklandı.

Gisdol'den sonra Kayserispor'un başına Karadağlı Radomir Djalovic getirildi. Djalovic, sarı-kırmızılıların başında çıktığı 2 Süper Lig karşılaşmasında birer beraberlik ve mağlubiyet yaşarken, Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı tek maçı kazandı.

Emre Belözoğlu'nun Antalyaspor macerası 267 gün sürdü

Geçen sezonun yarısında Antalyaspor'un başına geçen Emre Belözoğlu ile 267 gün sonra yollar ayrıldı.

Emre Belözoğlu, geçen sezon 14 Ocak tarihinde Antalyaspor'un teknik direktörlük görevine getirildi. 45 yaşındaki teknik adam, 2024-2025 sezonunda Akdeniz ekibinin başında çıktığı 2 Türkiye Kupası maçını kaybederken, ligde çıktığı 18 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı. Süper Lig'in 19. haftasında 21 puanla 13. sırada bulunan Antalyaspor, Belözoğlu'nun takımın başına geçmesiyle geçen sezonu 44 puanla 15. sırada tamamladı.

Bu sezon başında 8 lig maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşayan Antalyaspor, istenen sonuçların alınmamasının ardından Emre Belözoğlu ile 8 Ekim'de yollarını ayırdı.

Belözoğlu'nun ardından takımın başına Erol Bulut getirildi. Bulut, Antalyaspor'un başında çıktığı 2 lig karşılaşmasından da mağlup ayrıldı.

Son değişiklik Gençlerbirliği'nden

Süper Lig takımları arasındaki son teknik adam değişikliğini Gençlerbirliği yaşadı.

Başkent temsilcisi, dün teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile yollarını ayırdı.

Gençlerbirliği, geçen sezonun ortalarında Hüseyin Eroğlu'nun takımın başına geçmesiyle Trendyol 1. Lig'de çıktığı 21 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı. Kırmızı-siyahlılar, 2024-2025 sezonunu 68 puanla 2. sırada tamamlayarak Süper Lig'e yükseldi.

Başkent ekibi, Hüseyin Eroğlu yönetiminde bu sezon Süper Lig'de 10 maçta 2'şer galibiyet ile beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşayarak sadece 8 puan toplayabildi. Yaşanan kötü sonuçların ardından Gençlerbirliği'nde Hüseyin Eroğlu ile yollar ayrıldı.

Gençlerbirliği, Eroğlu'nun ardından takımın başına Volkan Demirel'i getirdi.

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

MEDAŞ’TAN NİĞDE'DE KESİNTİ UYARISI

NİĞDE'DE GUİNNESS REKORLU “ATATÜRK VE BAYRAK” ESERİ AÇILDI

Cumhuriyet altını 100 yaşında

NİĞDE’DE TRAFİK DENETİMLERİNDE 2 BİN 339 SÜRÜCÜYE CEZA

NİĞDE’DE REŞİT OLMA SÜRECİNDEKİ ÇOCUKLARA FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ

DELİLLERDEN KAÇAMADILAR: NİĞDE'DE 11 OLAY ÇÖZÜLDÜ

NİĞDE’DE ARANAN 40 ŞAHIS YAKALANDI

NİĞDELİ TIR SÜRÜCÜSÜ KAYSERİ’DE HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE EMİNE ÇETİNTÜRK ANAOKULUNDA “CUMHURİYET SERGİSİ” AÇILDI

NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI

NİĞDE’DE GENÇLERLE ROL MODEL BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİĞDE EKİBİ BOCCE MAÇINDA GALİBİYET ELDE ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesinde lider, güçlü ve müreffeh Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz

İlk 10 haftada 8 Süper Lig kulübü teknik direktör değiştirdi

“61’LİK DELİKANLI” ZİRVELERİ FETHETTİ: ŞİMDİ GÖZÜ YURT DIŞINDAKİ DAĞLARDA

CUMALİ İNCE: “YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN TÜRK MİLLETİ!”

NİĞDE BELEDİYESPOR HAFTA SONU MALATYA YEŞİLYURT’U KONUK EDECEK

NİĞDE’DE CUMHURİYET COŞKUSU SOKAKLARA VE GÖKYÜZÜNE TAŞIYACAK

MHP Niğde İl Başkanı Aytekin Tükenmez: “Derdin derdimiz, sevincin sevincimizdir”

NİĞDE SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NE BÜYÜK ONUR: BAŞARI 1. DERECE BELGESİ İLE TESCİLLENDİ

MEDAŞ’TAN NİĞDE'DE KESİNTİ UYARISI

NİĞDE'DE GUİNNESS REKORLU “ATATÜRK VE BAYRAK” ESERİ AÇILDI

Cumhuriyet altını 100 yaşında

NİĞDE’DE TRAFİK DENETİMLERİNDE 2 BİN 339 SÜRÜCÜYE CEZA

NİĞDE’DE REŞİT OLMA SÜRECİNDEKİ ÇOCUKLARA FİNANSAL OKURYAZARLIK EĞİTİMİ

DELİLLERDEN KAÇAMADILAR: NİĞDE'DE 11 OLAY ÇÖZÜLDÜ

NİĞDE’DE ARANAN 40 ŞAHIS YAKALANDI

NİĞDELİ TIR SÜRÜCÜSÜ KAYSERİ’DE HAYATINI KAYBETTİ

NİĞDE EMİNE ÇETİNTÜRK ANAOKULUNDA “CUMHURİYET SERGİSİ” AÇILDI

NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI

NİĞDE’DE GENÇLERLE ROL MODEL BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NİĞDE EKİBİ BOCCE MAÇINDA GALİBİYET ELDE ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgesinde lider, güçlü ve müreffeh Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz

İlk 10 haftada 8 Süper Lig kulübü teknik direktör değiştirdi

“61’LİK DELİKANLI” ZİRVELERİ FETHETTİ: ŞİMDİ GÖZÜ YURT DIŞINDAKİ DAĞLARDA

CUMALİ İNCE: “YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN TÜRK MİLLETİ!”

NİĞDE BELEDİYESPOR HAFTA SONU MALATYA YEŞİLYURT’U KONUK EDECEK

NİĞDE’DE CUMHURİYET COŞKUSU SOKAKLARA VE GÖKYÜZÜNE TAŞIYACAK

MHP Niğde İl Başkanı Aytekin Tükenmez: “Derdin derdimiz, sevincin sevincimizdir”

NİĞDE SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ’NE BÜYÜK ONUR: BAŞARI 1. DERECE BELGESİ İLE TESCİLLENDİ

NİĞDE’DE HALKIN KULLANDIĞI İÇME SULARINDA KLOR DENETİMİ YAPILDI

NİĞDE’DE CUMHURİYETİN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI (VİDEO HABER)

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE GENÇLER CUMHURİYET İÇİN KOŞTU

Tarım sigortası bulunmayan Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı üreticilere 707 milyon 112 bin lira aktarıldı

Kocaeli'de 6 katlı bina çöktü

TFF Hukuk Müşavirliği, 152 hakemi "bahis oynama" gerekçesiyle PFDK'ye sevk etti

ALTAY Tankı ile Türk savunma sanayisi yeni kabiliyetler kazandı

NİĞDE’DE HAVA KAPALI, SİS VE PUS ETKİLİ OLACAK

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Çarşamba 15.5 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.2 ° / 3.5 ° Güneşli
  • Cuma 19.2 ° / 4.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4