İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mümin İnan ile İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, birlikte ortak bir basın açıklaması yaparak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934 yılının 5 Şubat tarihinde Niğde’ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin “Niğde’nin Onur Günü” olarak kutlandığını belirterek bugünün Niğde adına derin anlamlar içerdiğini söylediler.
NİĞDE’NİN EN ÖZEL GÜNÜDÜR
5 Şubat tarihinde Niğde’ye gerçekleştirdiği bu ziyaretin Niğde ve Niğdeliler için paha biçilemez bir değere sahip olduğunu ve bu ziyaretin Niğde için bir madalyası olduğunu ifade eden İnan ve Uzun ortak açıklamalarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim Niğde’ye karşı alakam büyüktür. Niğdelileri her zaman sevmişimdir” sözlerine de değinerek şöyle devam ettiler; “Kurucu Liderimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Niğdelilere verdiği o sözünü 1934 yılının Şubat ayının 5’inde gerçekleştirmiştir. Atatürk’ün Niğde’yi de içine alan “Orta Anadolu Seyahati” 1 Şubat’ta başlamıştı. Böylece 5 Şubat 1934 Pazartesi günü saat 18.00 civarında Atatürk’ün içinde olduğu tren istasyona gelir. Bu ziyaretinde bazı ziyaretler de gerçekleştirir.
Bu ziyaretin Niğde için ne kadar önemli olduğunu ne kadar değerli ve şerefli olduğunu bugüne kadar eksiksiz kutlanan ve anılan bugünün varlığını sürdürmesi ile perçinlenmiştir. Öyle ki Niğde’de birçok kamu binasının adı 5 Şubat isimleriyle donatılmıştır. Dünya üzerinde kolay kolay gelemeyecek önemli bir lider, devlet adamı siyasetçi, asker, başkomutan, başöğretmen gibi unvanları bulunan ve bunların hakkını verebilen başka bir lider yoktur. Bizlere bu yurdu bağımsız bir vatan haline getiren, 5 Şubat tarihinde bizleri onurlandıran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını rahmet minnet ve saygı ile anarken, Niğde halkının da şeref gününü kutluyoruz.” dedi.
NİĞDE’DE TEHLİKELİ KOVALAMACA: PLAKAYI ELİYLE KAPATTI, TARLADA YAKALANDI
NİĞDE’DE ÇALINTI ARAÇ ALARMI: PETROL İSTASYONUNDA ORTAYA ÇIKTI
ELEKTRİĞE BU HAFTA İÇİ ZAM BEKLENİYOR
SUUDİ ARABİSTAN’DAN UMRECİLERE ÜLKEYİ TERK EDİN!
BOR’DA ÇİFTÇİYE SAHADA EĞİTİM: ÜRETİCİYLE BİREBİR BULUŞMA
DEFNE, ÇAM BALI VE KEKİKTE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ
MSB duyurdu: Kazada 1 asker şehit oldu!
NAKLİYECİLER KONTAK MI KAPATIYOR?
NİĞDE ESNAFINA FİNANSMAN DESTEĞİ: NESOB İLE TEB ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
3 LİG 2. GRUP’TA PLAY-OFF İÇİN KRİTİK MAÇLAR
NİĞDE’DE 1 HAFTADA 276 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI
OKULLARDA SANAL KUMARA KARŞI DERS!
Gürer: “Borç Yapılandırmasında İşler Bozuk”
Uzkurt’tan Niğde’ye taşkın koruma yatırımı müjdesi
Niğde’de bugün vefat edenler!
LGS başvuruları başladı: Son tarih 10 Nisan
Niğde–Bor Arası Halk Otobüsü Fiyatlarına Zam!
Niğde’nin gururu para taekwondocular milli takım yolunda
Ünlü yapımcı 16. kattan düşerek hayatını kaybetti
Altın piyasasında makas rekoru: Satışlar durma noktasına geldi
Niğdeli sporcu Türkiye Open’da milli formayla mücadele edecek
Dün gece uyuyamadınız mı?
Aladağlar’da Yaban Hayatı Büyüledi
Sazlıca’nın Genç Süvarisi: Halil Vural’ın At Sevgisi Yaşam Tarzına Dönüştü
Niğde’de Bayramda Doğaya Destek!
Dipsiz Kanyon Baharla Birlikte Canlandı!
Niğde’de Çiçekler Açtı
Niğde İlk Uygulanacak İller Arasında
Hakan Eği’den esnafa “bereketli hafta” mesajı
NÖHÜ’de Hemşirelik Bölümü Üniforma Giyme Töreni düzenlenecek
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Salı 9.5 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








