https://www.hamlegazetesi.com/
İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu 14 Türk vatandaşı Ürdün üzerinden Türkiye'ye dönecek
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail'in Küresel Sumud Filosu'nda alıkoyduğu Türk vatandaşlarından kalan 14 kişinin de havayoluyla Türkiye'ye dönmek üzere Ürdün’e ulaştığını bildirdi.
GENEL
Tarih: 7.10.2025 13:43
Güncelleme: 7.10.2025 13:44
İsrail
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail tarafından el konulan Küresel Sumud Filosu teknelerinde yer alan Türk vatandaşlarından 14'ünün bu sabah kara yoluyla Ürdün'e geçtiğini, buradan da hava yoluyla Türkiye'ye döneceklerini bildirdi.

Keçeli, ABD merkezli X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Paylaşımda Keçeli, "İsrail tarafından el konulan Küresel Sumud Filosu teknelerinde yer alan vatandaşlarımızdan 14'ü bu sabah kara yoluyla Ürdün'e geçtiler. Amman'dan hava yoluyla ülkemize gelecekler ve filo katılımcısı vatandaşlarımızın tamamı Türkiye’ye dönmüş olacak." ifadelerini kullandı.

İsrail, Küresel Sumud Filosu'ndaki 480 aktivisti uluslararası sularda yasa dışı olarak alıkoymuştu

Aktivistler, işgal altındaki Batı Şeria ile Ürdün arasındaki Kral Hüseyin (Allenby) Köprüsü geçişine getirildi.

İsrail'in güneyindeki Ketziot Hapishanesi'nde tutulan aktivistleri taşıyan cezaevi nakil araçları, sınır kapısına doğru geçiş yaptı.

İsrail, Küresel Sumud Filosu'ndaki 480 aktivisti uluslararası sularda yasa dışı olarak alıkoymuştu.

Aktivistlerden 4 İtalyan parlamenter ilk gün serbest bırakılırken cumartesi 36'sı Türk, 137 aktivist Türkiye'nin tahsis ettiği Türk Hava Yolları uçağıyla İsrail'den tahliye edilmişti. Pazar günü de 29 aktivist İspanya'ya, pazartesi ise 171 aktivist Yunanistan ve Slovakya'ya gönderilmişti.

Ürdün: İsrail’in saldırdığı Küresel Sumud Filosu'dan 131 aktivist ülkeye giriş yaptı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırdığı Küresel Sumud Filosu'nda yasa dışı şekilde alıkonulan 131 aktivistin ülkeye geçtiğini duyurdu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Küresel Sumud Filosu'nda yer alan dost ve kardeş ülkelerin vatandaşı 130 aktivist ile bir Ürdünlünün işgal altındaki Batı Şeria'dan Kral Hüseyin (Allenby) Köprüsü üzerine ülkeye ulaştığı belirtildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sinan el-Mecali, ülkeye gelen aktivistlerin Türkiye, Bahreyn, Tunus, Cezayir, Umman, Kuveyt, Libya, Pakistan, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kolombiya, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Meksika, Yeni Zelanda, Sırbistan, Güney Afrika, İsviçre, Birleşik Krallık, ABD ve Uruguay vatandaşları olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığının ilgili kurumlarla işbirliği içinde aktivistlerin ülkeye ulaşmalarında kolaylık sağladığını aktaran Mecali, Ürdün vatandaşı 2 aktivistin daha önce Türkiye üzerinden dönüş yaptığı bilgisini de paylaştı.

Mecali, Ürdün'e ulaşan aktivistlerin ülkelerine dönmeleri için Amman'daki büyükelçiliklerle koordinasyonun sürdüğünü ifade etti.

10 İsviçre vatandaşı da Ürdün üzerinden ülkesine dönecek

İsviçre Dışişleri Bakanlığınca, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda İsrail'de tutulan 10 İsviçre vatandaşının bugün Ürdün'e sınır dışı edildiği teyit edildi.

"Amman'daki İsviçre Büyükelçiliği, onları sınırda karşılıyor ve konaklamalarını ve 8 Ekim'de İsviçre'ye devam etmeleri planlanan seyahatlerini organize ediyor. Koşullar göz önüne alındığında, vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi." ifadeleri kullanılan paylaşımda, İsviçre vatandaşlarının avukatlarının ve İsviçre Özgürlük Dalgaları (WOFA) hareketinin bilgilendirildiği, onların da aile üyelerini doğrudan bilgilendirdiği kaydedildi.

Paylaşımda, bu hizmetlerin maliyetlerinin, ilgili yasal hükümlere uygun olarak ilgili kişilere yansıtılacağı da yer aldı.

İsviçre, 4 Ekim'de Küresel Sumud Filosu'na katılan ve İsrail tarafından zorla alıkonulan 9 İsviçreli aktivistin Türkiye'ye sınır dışı edildiğini duyurmuştu.

Küresel Sumud Filosu

İsrail'in ablukasını kırmak ve Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yol alan Küresel Sumud Filosu, 1 Ekim akşamı Gazze sularına yaklaşmıştı.

Filoya saldıran İsrail ordusu, Küresel Sumud Filosu’na ait 42 gemiye el koymuş ve gemilerde bulunan yüzlerce uluslararası aktivisti gözaltına alarak ülkenin güneyindeki Ketziot Hapishanesi’ne nakletmişti.

Küresel Sumud Filosu, bugüne kadar Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için toplu şekilde yola çıkan en büyük filo olma özelliğini taşıyor.

Haber Kaynak : ANADOLU AJANSI

NİĞDE SEVGİ EVLERİNDE SICAK BULUŞMA

Niğde'de ilk fazı tamamlanan tesiste yıllık 7 bin ton likra üretiliyor

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 70 bin 360'a yükseldi

ÖĞRENCİLERE ÖTV’SİZ ELEKTRONİK CİHAZ DÜZENLEMESİ

HAKARET SUÇUNDA YENİ DÖNEM

BÜYÜKÇEKMECE ADLİYESİ’NDEKİ ADLİ EMANET KASASI OLAYINDA 10 GÖZALTI

"Halk Elinde Islah Projeleri"ne toplam 2,7 milyar lira destek sağlandı

Emtia piyasaları Fed'in faiz kararına odaklandı

Uyku apnesi gençlerde de yaygınlaşıyor!

NİĞDE’DE AKILLI ŞEHİR VE SANAYİ YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

GÜRER: MASAL GİBİ AMA GERÇEK! GÜVERCİNLERE HACİZ UYGULANDI

NİĞDE’DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HER KÖŞEYE ULAŞIYOR

Organize suç örgütlerine yönelik 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 47 şüpheli tutuklandı

TBMM Genel Kurulu'nda "bütçe maratonu" kesintisiz 14 gün sürecek

Kayseri'de Neolitik Çağ'a ait olduğu değerlendirilen insan figürlü kaya resimleri keşfedildi

NÖHÜ’DEN DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK SIÇRAMA

BOR’DA TAKLA ATAN ARAÇ CAN ALDI

NİĞDE’Yİ SOĞUK VE YAĞIŞLI GÜNLER BEKLİYOR

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA GRUPLAR BELLİ OLDU

TFF TAHKİM KURULU, BAHİS SORUŞTURMASINDA 71 FUTBOLCUNUN ALDIĞI CEZAYI ONADI

NİĞDE SEVGİ EVLERİNDE SICAK BULUŞMA

Niğde'de ilk fazı tamamlanan tesiste yıllık 7 bin ton likra üretiliyor

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 70 bin 360'a yükseldi

ÖĞRENCİLERE ÖTV’SİZ ELEKTRONİK CİHAZ DÜZENLEMESİ

HAKARET SUÇUNDA YENİ DÖNEM

BÜYÜKÇEKMECE ADLİYESİ’NDEKİ ADLİ EMANET KASASI OLAYINDA 10 GÖZALTI

"Halk Elinde Islah Projeleri"ne toplam 2,7 milyar lira destek sağlandı

Emtia piyasaları Fed'in faiz kararına odaklandı

Uyku apnesi gençlerde de yaygınlaşıyor!

NİĞDE’DE AKILLI ŞEHİR VE SANAYİ YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI

GÜRER: MASAL GİBİ AMA GERÇEK! GÜVERCİNLERE HACİZ UYGULANDI

NİĞDE’DE HAYAT BOYU ÖĞRENME HER KÖŞEYE ULAŞIYOR

Organize suç örgütlerine yönelik 7 ilde düzenlenen operasyonlarda 47 şüpheli tutuklandı

TBMM Genel Kurulu'nda "bütçe maratonu" kesintisiz 14 gün sürecek

Kayseri'de Neolitik Çağ'a ait olduğu değerlendirilen insan figürlü kaya resimleri keşfedildi

NÖHÜ’DEN DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK SIÇRAMA

BOR’DA TAKLA ATAN ARAÇ CAN ALDI

NİĞDE’Yİ SOĞUK VE YAĞIŞLI GÜNLER BEKLİYOR

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA GRUPLAR BELLİ OLDU

TFF TAHKİM KURULU, BAHİS SORUŞTURMASINDA 71 FUTBOLCUNUN ALDIĞI CEZAYI ONADI

Kedilerin insanlarla iletişimi sahibinin cinsiyetine göre değişiklik gösterebiliyor

NİĞDE-KAYSERİ YOLUNDA FECİ KAZA: 2 ÖLÜ, 1 YARALI

NİĞDE'DE BUGÜN VEFAT EDENLER!

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

POZANTI YOLUNDA TIR DEVRİLDİ – TRAFİK TEK ŞERİTTEN İLERLİYOR

Binlerce Yılın İzleri: Niğde’nin Bronz Yılanı Gizemini Koruyor

NİĞDE BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 4,3 MİLYAR TL OLARAK KABUL EDİLDİ

NİĞDE BELEDİYE GÜCÜ, KOZANSPOR’U 1-0 MAĞLUP ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Dünya Kupası’na gitmeyi hedefliyoruz

Türkiye ve Mısır'ın savunmadaki iş birliğinden AKREP doğdu

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Pazar 9.7 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 10.2 ° / -0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 4.8 ° / -1.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8