Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Hatay, Kilis, Adana, Urfa ve Diyarbakır’da yıkıma neden oldu. Depremin ardından Kahramanmaraş, Antep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Urfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana afet bölgesi ilan edildi. İlk etapta 10 ili afet bölgesi ilan eden hükümet ardından bu listeye Elazığ’ı da ekledi. Afet bölgesi ilan edilen il sayısı 11 oldu.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde’nin de depremlerden olumsuz etkilendiğini hasarlı yapılar nedeniyle birçok esnafın ve halkın mağdur olduğunu belirterek Niğde’de hasar gören yerleşim alanlarının bölgesel olarak afet bölgesi ilan edilmesini istediklerini söyledi.
Katırcıoğlu; depremi yaşayan 10 ile yakın bulunan ilimizde yüzlerce ve hatta binlerce depremzedeyi misafir etmekteyiz. İlimizin hasar durumu tespitinde ilk planda 30 binanın hasarlı olduğunu ve boşaltıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu binalarda yaşayan vatandaşların ve esnafların mağduriyetlerini acilen giderecek önlemler alınmalıdır.
Bu hususta İl olarak, topyekün hareket etmemiz gerekmektedir. Katırcıoğlu, yetkililere seslenerek Siyasilerin ve bürokratların bu şehre ve insanına yapabileceği en büyük iyiliklerden birisi Niğde’de hasar gören bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi ve gerekli önlemleri almak olacaktır. Dedi.
Katırcıoğlu, Niğde’nin zarar gören yerleşim yerlerinin bölgesel olarak ivedilikle Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesi ve mücbir sebep kapsamına alınmasını mağdur durumda bulunan esnafın ve halkın mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. Dedi.
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
ANKARA’DA DEPREM!
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı
Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 1300 Kişilik Birlik ve Kardeşlik İftarı
Akaryakıta İndirim!
Niğde’de “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları”
Niğde Halk Eğitimi Merkezinden Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Eğitim İş Birliği
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor: Aşılama Oranı %45’e Ulaştı
Vali Nedim Akmeşe Huzurevi Sakinleriyle İftarda Buluştu
Et ve Süt İçin Sorunlu Yıl Olacak!
APP Plaka Cezaları İptal Edildi
Niğdeli Taekwondocular Türkiye Finallerine Yükseldi
Engelli ve Eski Hükümlülere İş Kurma Desteği Artırıldı
Türk Telekom Altyapı Çalışması Mağduriyet Yarattı
Niğde’de Silah ve Çalıntı Motosiklet Ele Geçirildi
Niğde’de Zirai İlaç Uygulayıcı Eğitimi Düzenlenecek
Malatya’ya Patriot Hava Savunma Sistemi Konuşlandırılıyor
CHP’li Erhan Adem: “Çözüm İthalat Değil, Üretimi Güçlendirmek”
Patates Araştırma Enstitüsü Personeli İftar Programında Buluştu
Yoğurt ve Keten Tohumu İkilisine Dikkat: Doğal Destek Olarak Öne Çıkıyor
Sinsi İlerleyen Göz Hastalığına Dikkat: Niğde’de Görme Kaybı Riskine Karşı Uyarı
Ulukışla’da TIR Dorsesinde 8 Milyon 800 Bin Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Niğde’de Bir İsim Son Yolculuğuna Uğurlanıyor!
NİĞDE’DE 100 ARAÇ TRAFİKTEN MEN!
SAYI 16’YA YÜKSELDİ!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 9 ° / -2.4 ° Güneşli
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli






