Tarih: 21.02.2023 14:12

Ka­tır­cı­oğ­lu’dan Niğde'nin Böl­ge­sel Afet Kap­sa­mı­na Alın­ma­sı Çağ­rı­sı

Facebook Twitter Linked-in

Kah­ra­man­ma­raş mer­kez­li 7.7 ve 7.6 bü­yük­lü­ğün­de­ki dep­rem­ler Kah­ra­man­ma­raş, Ma­lat­ya, Adı­ya­man, Hatay, Kilis, Adana, Urfa ve Di­yar­ba­kır’da yı­kı­ma neden oldu. Dep­re­min ar­dın­dan Kah­ra­man­ma­raş, Antep, Ma­lat­ya, Di­yar­ba­kır, Kilis, Urfa, Adı­ya­man, Hatay, Os­ma­ni­ye ve Adana afet böl­ge­si ilan edil­di. İlk etap­ta 10 ili afet böl­ge­si ilan eden hü­kü­met ar­dın­dan bu lis­te­ye Ela­zığ’ı da ek­le­di. Afet böl­ge­si ilan edi­len il sa­yı­sı 11 oldu.
Niğde Ti­ca­ret ve Sa­na­yi Odası Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Şev­ket Ka­tır­cı­oğ­lu, Niğde’nin de dep­rem­ler­den olum­suz et­ki­len­di­ği­ni ha­sar­lı ya­pı­lar ne­de­niy­le bir­çok es­na­fın ve hal­kın mağ­dur ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek Niğde’de hasar gören yer­le­şim alan­la­rı­nın böl­ge­sel ola­rak afet böl­ge­si ilan edil­me­si­ni is­te­dik­le­ri­ni söy­le­di.
Ka­tır­cı­oğ­lu; dep­re­mi ya­şa­yan 10 ile yakın bu­lu­nan ili­miz­de yüz­ler­ce ve hatta bin­ler­ce dep­rem­ze­de­yi mi­sa­fir et­mek­te­yiz. İli­mi­zin hasar du­ru­mu tes­pi­tin­de ilk plan­da 30 bi­na­nın ha­sar­lı ol­du­ğu­nu ve bo­şal­tıl­dı­ğı­nı öğ­ren­miş bu­lun­mak­ta­yız. Bu bi­na­lar­da ya­şa­yan va­tan­daş­la­rın ve es­naf­la­rın mağ­du­ri­yet­le­ri­ni aci­len gi­de­recek ön­lem­ler alın­ma­lı­dır.
Bu hu­sus­ta İl ola­rak, top­ye­kün ha­re­ket et­me­miz ge­rek­mek­te­dir. Ka­tır­cı­oğ­lu, yet­ki­li­le­re ses­le­ne­rek Si­ya­si­le­rin ve bü­rok­rat­la­rın bu şehre ve in­sa­nı­na ya­pa­bi­le­ce­ği en büyük iyi­lik­ler­den bi­ri­si Niğde’de hasar gören böl­ge­nin afet böl­ge­si ilan edil­me­si ve ge­rek­li ön­lem­le­ri almak ola­cak­tır. Dedi.
Ka­tır­cı­oğ­lu, Niğde’nin zarar gören yer­le­şim yer­le­ri­nin böl­ge­sel ola­rak ive­di­lik­le Genel Ha­ya­ta Et­ki­li Afet Böl­ge­si ilan edil­me­si ve müc­bir sebep kap­sa­mı­na alın­ma­sı­nı mağ­dur du­rum­da bu­lu­nan es­na­fın ve hal­kın mağ­du­ri­yet­le­ri­nin gi­de­ril­me­si­ni talep edi­yo­ruz. Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —