Ülke genelindeki ekonomik kriz ve 6 Şubat tarihli depremlerin ardından büyük oranda artışların yaşandığı konut kiralarına çözüm bulmak isteyen hükümet yaklaşık iki kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlamış bu sınırlama ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirirken uyuşmazlıklar konusunda da tedbirler alınmıştı.
Enflasyonun tetiklenmemesi ve ev kiralarının daha da artmaması için uygulanan bu tedbir 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle son bulurken özellikle kiracılar sürenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda açıklama bekliyor.
İçerisinde bulundukları ekonomik koşullar nedeniyle sıkıntıda olduğunu ifade eden kiracılar açıklamalarında; “İki senedir yüzde 25 sınırlaması ile kiracılar koruma altına alınmasına rağmen birçok sorun da yaşanmıştı. Ev sahipleri diğer evlerin kiralarını duydukça yeni zam taleplerinde bulunurken bazı ev sahipleri de zam bile istemeden tahliye taleplerinde bulunmuşlardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yüzde 25 sınırı ile bu süreci zor da olsa atlattık. Ancak ev sahipleriyle sorunlarımız devam ediyor.
Artık zam bile yapılsa birçok ev sahibi eski kiracısını evinde oturtmayacağını ve evi boşaltmasını istiyormuş. Bu sene 1 Temmuz tarihinde yüzde 25’in süresi doluyor. Bu konuda bir açıklama da yapılmadı. Yakın zamanda bir karar alınmazsa önümüzdeki aylarda kiracıları çok daha sıkıntılı günler bekliyor” dediler.
Ev Sahipleri “İki Yılda Asgari Ücret 4 Katına Çıkarken Kiralardaki Artış Yüzde 50’de Bırakıldı”
Kira artış oranları konusunda “sabırla bekliyoruz” diyerek konuşan ev sahipleri ise alınan yüzde 25 uygulamasının kalıcı olmasının mümkün olmayacağını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Ülkemiz gerçekten çok büyük bir ekonomik sınavdan geçiyor.
Bu süreçte herkes sıkıntıya girerken ev kiralarının sadece yüzde 25’te bırakılması anlaşılır gibi değil. O zaman bu ülkedeki her şeyin fiyatını evlerde olduğu gibi yüzde 25 seviyesine geriletsinler. 5 Bin 500 lira maaş aldığı zaman bin lira ödeyen kiracı 17 bin lira maaş alırken bin 500 lira ödemeye devam ediyor. Bu fiyata artık bu evleri kiraya verene kadar boş tutar veya bir akrabamızı ücretsiz oturturuz bundan daha iyi olur. Şimdiye kadar bizler sabrettik.
Aynı apartmanda yeni kiraya verilen bir daire 10 bin liranın üzerinde kiraya verilirken yanındaki daire yüzde 25 yasası nedeniyle 2-3 bin liradan devam ediyor. Bu adaletsizliğin son bulması gerekiyor. Bu ülkede ekmekten diğer ürünlere kadar ya her şeyin ederini Devlet belirlesin ya da artık bu sınırlamayı ortadan kaldırsın. Şimdi bizler 2 yıldır sabırla bekliyoruz. Bundan sonra kiracılarımız sabredecek. Bizler bu süreçte orta yolu bulmayan ve “yüzde 25 sınırı var” diyerek kapıyı yüzümüze çarpan kiracılarla kesinlikle anlaşmayacağız. Yüzde 25 sınırı da gelirse artık evlerimizin tahliyesini talep edeceğiz. Bu fiyata ev kiraya vermektense boş kalsın” dediler.
KOMŞUDA SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR
Tokat’ın Niksar İlçesinde 5.5 Büyüklüğünde Deprem
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Gürer: “BAĞ-KUR primi 9.000’den 7.200’e düşürüyoruz müjdesi üç yıldır gerçekleşmedi”
Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’nda Ramazan Şenliği Coşkusu
Niğde’de Kick Boks İl Seçmeleri Tamamlandı
Niğde’de Okul Sporları Futsal Yıldızlar Final Müsabakaları Tamamlandı
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Demirsoy: “Güçlü Basın, Güçlü Toplum ve Güçlü Niğde Demektir”
Murtaza Köyü Derneği’nde İlk Toplantı ve Sahur Buluşması
İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı: Milletin Bağımsızlık Yemini
Niğde’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu
Niğde’nin Projeleri TBMM’de Masaya Yatırıldı
Türkiye SiberVatan Programı NÖHÜ Ev Sahipliğinde Başladı
Bakan Bolat’ın Niğde Programı Belli Oldu
Emekliye Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaş Ödemeleri 14–19 Mart Arasında Yapılacak
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu







