Son zamanlarda her sektöre gelen zamlardan en yüksek payı kırmızı et aldı. Öyle ki kırmızı etteki fiyat artışı bir türlü durdurulamıyor. Geçen hafta yapılan zamlardan sonra, kuzu karkas ete yeniden bir zam daha yapıldı.
KIRMIZI ETE YENİ ZAM
Yapılan son zamla birlikte kuzu karkas et 245 TL’den 290 TL’ye çıktı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, kasaplarda kuzu eti fiyatının kalite ve yağ oranına göre değişerek 590-680 TL aralığında satıldığını belirtti.
Bu durumun her sene yıl sonunda süt kuzusu bittiği için mayıs ayına kadar yaşandığını belirten Tüfekçi, “Fakat bu sene farklı bir durum yaşandı. Dana etindeki gibi şu anda besici adı altında geçinen bazı kişiler ‘piyasada kuzu yok, kuzunuzu kesmeyin, 300 lira olacak’ gibi söylemlerle kuzu eti fiyatlarında artış yaşanmasına neden oluyor” ifadelerini kullandı.
DOĞUDA FİYATLAR DAHA UYGUN
Karkas ete zam geldiğine dikkat çeken Tüfekçi, şu an bölgelere göre fiyatlar değişiyor. Kuzu karkas batıda 295 TL, doğuda ise 285 TL civarında. Toptan satış yapan tüccarların söylemlerine göre bu hafta bir zam daha gelecek. Dana etin fiyatında değişiklik yok. Dana etin karkas kilo fiyatı da bölgeye göre 240-255 TL arasında” dedi.
FİYATLARI KASAPLAR BELİRLİYOR
Kuzu eti fiyatlarını kira, elektrik ve personel gibi giderleri ekleyerek kasapların belirlediğini söyleyen Tüfekçi, alım yapılan karkasta maliyetlerin yüzde 45’inin fiyata yansıtıldığını belirtti. Kemikli kuzu kolun 400-425 TL gibi fiyatlardan satılacağı bilgisini veren Tüfekçi, “Kemiksiz kuzu kuşbaşının kilogram fiyatı kasaplarda 590’dan 680’e kadar yükselmesi bekleniyor. Dana kıymanın kilogramı bölgeden bölgeye değişmekle beraber 390 liradan, 470 liraya kadar çıkıyor. Dana kuşbaşı ise 410 liradan 480 liraya kadar çıkıyor. İstanbul’da ise bu fiyatlar kasaptan kasaba değişiyor” dedi.
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti
Çiftlik’te Jandarma Operasyonu: Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Füze Olayı Sonrası Türkiye’den Açıklama: “Savaşın Tarafı Değiliz”
18 Milyon Öğrenci İçin Vakit Geldi!
Son Dakika! İran’dan Ateşlenen Balistik Mühimmat Etkisiz Hâle Getirildi
ŞAMPİYON BİZİZ DEDİLER!
BAKAN ÇİFTÇİ “TAVSİYEM” DİYE UYARDI!
Amonyum Nitrat Gübresi Yeniden Tarımda Kullanılabilecek
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Hayvancılık Eğitim Programları Başlıyor
Türkiye Stratejik Petrol Rezervlerinden 11,6 Milyon Varil Ham Petrolü Piyasaya Sunacak
WhatsApp’tan 13 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Özellik
Şoförler Odası Başkanı Kızıltan’dan Bayram Trafiği Uyarısı
Milletvekili Uzkurt’tan Niğde’ye Müjde: Andaval Yükleme Merkezi Gümrükleme Merkezi Oluyor
İran’dan Ateşlenen Füze Havada İmha Edildi
EMEKLİYE ÖTV’SİZ ARAÇ!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
Niğde’de Şehit Kabirlerinde Duygu Dolu Ziyaret...
GÜRER: “SAVAŞ TARIMDA GİRDİ MALİYETLERİNİ PATLATTI, ÇİFTÇİ ÜRETİMDE ZORLANIYOR”
Niğde’de Bonzai Operasyonu: Sentetik Uyuşturucu ve Nakit Para Ele Geçirildi
KOMŞUDA SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR
Tokat’ın Niksar İlçesinde 5.5 Büyüklüğünde Deprem
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu







