Konya’nın Ilgın ilçesinde sabah saatlerinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedilirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “An itibarıyla herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır” dedi.
AFAD ve ilgili kurumlara bağlı ekiplerin, depremin hemen ardından saha taramalarına başladığını belirten Bakan Yerlikaya, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre deprem, saat 06.40 sıralarında, yerin yaklaşık 15,6 kilometre derinliğinde kaydedildi.
Depremin ardından bölgede panik yaşandığı, ancak şu ana kadar herhangi bir can veya mal kaybı bildirilmediği öğrenildi. Yetkililer, artçı sarsıntılara karşı vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.
Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” ifadesini kullandı.