Ölenlerin büyük çoğunluğunun ölüm nedeni, kalp damar hastalıkları ve enfeksiyonlar olarak bildirildi. Suudi yetkililer, aşırı sıcaktan etkilenen 2 binden fazla hacıyı tedavi ettiklerini açıkladı.
Hac ibadeti için dünyanın dört bir yanından kutsal topraklara giden Müslümanlar, dini gereklerini yerine getirirken zor koşullarla karşılaştı. Özellikle bu yılki kavurucu sıcaklar, hac yolculuğunun zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Arap diplomatlar, ölenlerin en az 323'ünün Mısırlı olduğunu ve bunların çoğunun aşırı sıcaklardan kaynaklanan hastalıklardan hayatını kaybettiğini belirtti.
Mısır Dışişleri Bakanlığı, hac sırasında kaybolan Mısırlılar için Suudi yetkililerle işbirliği yaparak arama operasyonları başlattığını duyurdu. Suudi yetkililer ise sıcaklıktan etkilenen 2 binden fazla hacıyı tedavi ettiklerini ifade etti.
1,8 MİLYON HACI ADAYI KATILDI
Suudi Ulusal Meteoroloji Merkezi, pazartesi günü Mekke'deki Mescid-i Haram'da sıcaklığın 51,8 dereceye ulaştığını bildirdi. Arafat Dağı'nda gerçekleştirilen dualar da dahil olmak üzere hac ibadetinin büyük bir kısmı gündüzleri saatlerce dışarıda kalmayı gerektiriyor. Bu yıl hac ibadetine 1,6 milyonu yurt dışından olmak üzere yaklaşık 1,8 milyon hacı katıldı.
TÜRK HACI ADAYLARI ARASINDA ÖLÜMLER
Türkiye'den 2024 yılı hac organizasyonuna katılan hacı adayları arasında ölenlerin sayısı 23'e ulaştı. Bu yıl 84 binden fazla Türk vatandaşı hac ibadeti için kutsal topraklara geldi. Bu kişilerin yüzde 53'ü kadın, yüzde 47'si ise erkeklerden oluştu ve hacı adaylarının yaş ortalaması 60 olarak kaydedildi.
NİĞDE BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRLE YOLLARI AYIRDI
NİĞDE’DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
NİĞDE BELEDİYESPOR SAHASINDA KAYIP: 0-1
APP PLAKALARLA İLGİLİ YENİ MESAJ: “MESELE YALNIZCA ŞEKİL DEĞİL, GÜVENLİK”
TABUTUNA GELİNLİK BIRAKTILAR ZELİHA BAŞAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
SON 72 SAAT: MALİYE YAKIN TAKİPTE!
UZKURT’TAN SEVGİ EVLERİ’NDEKİ ÇOCUKLARA ANLAMLI HEDİYE
BUNU BİLİRSENİZ RADARA GİRMEZSİNİZ! NİĞDE’DEN ADANA’YA 13 KONTROL NOKTASI 3 RADAR!
130 BİN TON DAHA SATIŞA AÇILDI NİĞDE’DE YEM MALİYETLERİNE NEFES OLACAK MI?
DİZEL ARAÇTA 100 KİLOMETRE MALİYETİ 500 TL’Yİ BULDU
TÜRKİYE BUNA SESSİZ KALMAZ!
BAŞKAN GEÇİM, “AİLE MESELESİ DEĞİL AÇIKÇA KADIN CİNAYETİ”
BÖLGE VETERİNERLERİ SORUNLARI NİĞDE’DE KONUŞTU!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR: HANELERİN %57’SİNDE ÇOCUK YOK
TACİZ İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN 16 YAŞINDAKİ GENÇ KAZADA AĞIR YARALANDI
NİĞDE’DE HAVA SÜRPRİZLİ: GÜNEŞ, RÜZGAR VE YAĞMUR AYNI ANDA
NİĞDE BAROSU’NDAN KADIN CİNAYETİNE SERT TEPKİ: “BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
AK PARTİ NİĞDE MİLLETVEKİLİ UZKURT’TAN BELEDİYELERE ÇIKARMA: BOZKÖY’DE KATILIM RESMİLEŞTİ
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






