Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) uzun bir aradan sonra Niğde’den milletvekili çıkarmanın sevincini yaşadı.
Yapılan seçimlerin ardından kesin olamayan sonuçlara göre Niğde İl Başkanlığından istifa ederek milletvekili adayı olan Cumali İnce MHP’den Niğde Milletvekili olarak seçilmeyi başardı. Niğde genelinde oylarını ciddi anlamda artıran MHP 2018 seçimlerinde almış olduğu 43 bin 970 oyunu, 2023 seçimlerinde oylarını 7 bin 131 artırarak aldığı 51 bin 101 oyla meclise 1 milletvekili gönderecek.
4 İLÇEDE OYLARINI ARTIRDI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2018 yılında yapılan bir öncesi seçimlere göre, Niğde Merkez, Bor İlçesi, Altunhisar ilçesi ve Çamardı ilçesinde oylarını artırırken, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde ise oy kaybı yaşadı. MHP Niğde’de en çok merkez ilçe ve Bor ilçesinde oylarını artırdı.
2018 yılında yapılan seçimlerde MHP Niğde merkez ilçeden 25 bin 289 oy alırken, 2023 seçimlerinde 29 bin 961 oy alarak oylarını 4 bin 672 artırdı. Bor ilçesinde 2018 yılında 7 bin 570 oy alan MHP 2023 seçimlerinde oylarını 3 bin 754 artırarak 11 bin 304 oy aldı. Altunhisar ilçesinde bir önceki seçime göre oylarını 334 oy artıran MHP 1 bin 895 oy aldı. Çamardı ilçesinde 2018 seçimlerinde 1 bin 372 oy alan MHP, 2023 seçimlerinde oylarını 562 artırarak 1 bin 934 oy aldı.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir öncesi seçime göre oy kaybettiği ilçeler ise Çiftlik ve Ulukışla ilçeleri oldu. Çiftlik ilçesinde bir önceki seçimlerde 3 bin 677 oy alan MHP 2023 seçimlerinde ise 3 bin 250 oy aldı. Ulukışla ilçesinde 2018 seçimlerinde 3 bin 250 oy alan MHP ilçede 966 oy kaybederek 2 bin 284 oy aldı.

BÜYÜK COŞKU YAŞANDI
Seçimlerin kesinleşmeyen sonuçlarına göre Niğde genelinde yüzde 22,53 oy oranı ile 51 bin 101oy alarak Cumali İnceyi meclise göndermeye hazırlanan MHP’de seçim sonuçları büyük bir coşkuyla karşılandı. MHP’li seçmenler Cumali İnce’nin milletvekilli seçilebilecek oy oranına ulaşmasıyla birlikte parti binası önünde toplanarak kutlama yaptı. Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı kutlamalar sırasında, bankalar caddesi tek yönlü olarak bir süre araç trafiğine kapatıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre MHP Niğde Milletvekili Seçilen Cumali İnce parti binası önünde toplanan partililere teşekkür konuşması yaptı. (HAMLE/ÖZEL)
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Gürer: “BAĞ-KUR primi 9.000’den 7.200’e düşürüyoruz müjdesi üç yıldır gerçekleşmedi”
Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’nda Ramazan Şenliği Coşkusu
Niğde’de Kick Boks İl Seçmeleri Tamamlandı
Niğde’de Okul Sporları Futsal Yıldızlar Final Müsabakaları Tamamlandı
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Demirsoy: “Güçlü Basın, Güçlü Toplum ve Güçlü Niğde Demektir”
Murtaza Köyü Derneği’nde İlk Toplantı ve Sahur Buluşması
İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı: Milletin Bağımsızlık Yemini
Niğde’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu
Niğde’nin Projeleri TBMM’de Masaya Yatırıldı
Türkiye SiberVatan Programı NÖHÜ Ev Sahipliğinde Başladı
Bakan Bolat’ın Niğde Programı Belli Oldu
Emekliye Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaş Ödemeleri 14–19 Mart Arasında Yapılacak
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
ANKARA’DA DEPREM!
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 3.6 ° / 1.6 ° Şiddetli yağmurlu







