Temmuz ayında kira zammı rekor seviyeye çıkarak yüzde 65.21 oranında artış gösterecek. Bu artışla birlikte 12 bin lira kira bedeli 19 bin 825 liraya fırlayacak. Buna karşın, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı ise sadece yüzde 20-25 arasında olacak. Asgari ücretlilerle 10 bin lira alan emekliler ise zamdan muaf tutulacak.
Milyonlarca dar gelirli kira ödeme kriziyle karşı karşıya bırakılacak. 12 bin lira emekli maaşı alan bir kişi Temmuz'da sadece 15 bin 96 lira alabilecekken, kira bedeli 19 bin 825 liraya yükselecek. Bu da emeklinin tüm maaşını kiraya ödemeye yetmeyeceği ve geçim sıkıntısının artacağı anlamına geliyor.
MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI KİRA KARŞISINDA ERİYECEK
Memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranı enflasyon karşısında eriyecek ve gerçek gelir kaybına neden olacak. Temmuz'da oluşacak enflasyon tahminlerine göre memur ve memur emeklilerine yüzde 20.3 işçi emeklilerine ise yüzde 25.8 civarında zam yapılması öngörülüyor.
YÜZDE 25 ZAM SINIRI KALKIYOR, EV SAHİPLERİ DE ZARARDA
Kira zammındaki yüzde 25 zam sınırı ise Temmuz ayında sona eriyor. Bu durum ev sahipleri içinde sıkıntı yaratıyor. 2 yıl boyunca kira zammında yaşanan sınırlama, ev sahiplerinin gelir kaybına yol açtı. Sınırlamanın kalkmasıyla ev sahipleri kira gelirlerini artırabilecek olsa da, enflasyondaki yüksek artış nedeniyle yine de zarar etmeyi sürdürecekler.
KİRA ZAMLARI MAAŞLARLA DERİN UÇURUM OLUŞTURACAK
Kira zamlarındaki artış ve maaşlardaki durgunluk, iki grup arasında derin bir uçurum oluşturacak. Özellikle düşük kira bedellerine sahip ev sahipleri enflasyona yenik düşerken, kiracılar da kira ödeme yükü altında ezilecek.
TEMMUZ AYINDA EV SAHİBİ OLMAK ZORLAŞACAK
Temmuz ayında kira zammı yüzde 65.2 iken, enflasyon yüzde 73.1 seviyesinde olacak. Bu durum, ev sahibi olmak isteyenler için de engel oluşturacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde ev kiraları 3-5 bin lira civarında seyrederken, bu rakamların artması konut alımını zorlaştıracak.
SON 72 SAAT: MALİYE YAKIN TAKİPTE!
UZKURT’TAN SEVGİ EVLERİ’NDEKİ ÇOCUKLARA ANLAMLI HEDİYE
BUNU BİLİRSENİZ RADARA GİRMEZSİNİZ! NİĞDE’DEN ADANA’YA 13 KONTROL NOKTASI 3 RADAR!
130 BİN TON DAHA SATIŞA AÇILDI NİĞDE’DE YEM MALİYETLERİNE NEFES OLACAK MI?
DİZEL ARAÇTA 100 KİLOMETRE MALİYETİ 500 TL’Yİ BULDU
TÜRKİYE BUNA SESSİZ KALMAZ!
BAŞKAN GEÇİM, “AİLE MESELESİ DEĞİL AÇIKÇA KADIN CİNAYETİ”
BÖLGE VETERİNERLERİ SORUNLARI NİĞDE’DE KONUŞTU!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR: HANELERİN %57’SİNDE ÇOCUK YOK
TACİZ İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN 16 YAŞINDAKİ GENÇ KAZADA AĞIR YARALANDI
NİĞDE’DE HAVA SÜRPRİZLİ: GÜNEŞ, RÜZGAR VE YAĞMUR AYNI ANDA
NİĞDE BAROSU’NDAN KADIN CİNAYETİNE SERT TEPKİ: “BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
AK PARTİ NİĞDE MİLLETVEKİLİ UZKURT’TAN BELEDİYELERE ÇIKARMA: BOZKÖY’DE KATILIM RESMİLEŞTİ
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
BOR’DA DEHŞET: EŞİNİ BIÇAKLADI, KENDİNİ YARALADI
SADECE 30 SANİYEDE YAŞAM SÜRESİNE DAİR İPUCU: TENİS TOPU TESTİ
ÇOÇUĞUNUZDA ALERJİ VAR MI?
BAKAN FİDAN’DAN KORKUTAN AÇIKLAMA DAHA BÜYÜK BİR SAVAŞA DOĞRU GİDİYORUZ
NİĞDE BELEDİYESPOR’DAN TARAFTARA DAVET: PLAY-OFF YOLUNDA KRİTİK MAÇTA TRİBÜNLERİ DOLDURALIM
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






