Niğde’nin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Murtaza Köyü Yardımlaşma Derneği, olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Mavi Köşk Düğün Salonu’nda düzenlenen buluşmaya, siyasi temsilciler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
Yapılan oylama sonucu dernek başkanlığına Fethi Soyak seçildi. Teşekkür konuşmasında “Gönül birliğiyle bu sorumluluğu üstlendik” diyen Soyak, derneğin itibarını daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini vurguladı.
Toplantıya; Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu gibi isimler katılırken, Özdemir ve Uslu derneğe 308. ve 309. üye olarak kaydedildi.
Konuşmalar bölümünde Emrah Özdemir, derneğin yurtdışına uzanan etkisine dikkat çekerek örnek bir yapıya sahip olduğunu belirtirken; CHP’li Erhan Adem, Niğdelilerin Ankara’daki temsiliyet eksikliğine değinerek ulusal çapta daha güçlü bir dayanışma çağrısında bulundu.
Rektör Uslu ise köyle kurduğu bağı dile getirerek, “Ben de artık Murtazalıyım,” sözleriyle salonda duygusal anlar yaşattı.
Programın kapanış konuşmasını yapan Dernek Katip Üyesi Gökhan Tuğrul ise, “Bu dernek yalnızca bir tabela değil; köyümüze duyduğumuz sevdanın ifadesidir,” diyerek birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona eren genel kurulda, yeni yönetim ve denetim kurulları da belirlenerek göreve hazır olduklarını açıkladı.