14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, Niğde’de Ak Parti 1, MHP 1 ve CHP birer milletvekili çıkardı.
Niğde’de yapılan seçimler sonucunda, kesin olmayan sonuçlara göre, Ak Parti’den Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Cumali İnce ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ömer Fethi Gürer milletvekili seçildiler.
Bu sonuçların ardından Ak Parti 2 olan milletvekili bire düşerken, Milliyetçi Hareket Partisi uzun bir aradan sonra Niğde’den milletvekili çıkardı. CHP’de ise Ömer Fethi Gürer yeniden seçildi.
MHP’DE BÜYÜK COŞKU
Kesin olmayan sonculara göre Cumali İnce MHP Niğde Milletvekili seçilirken. MHP Niğde’de 2015 yılında yapılan seçimlerin ardından, 8 yıl sonra milletvekili çıkardı.
Cumali İncenin kesin olmayan sonuçlara göre milletvekili seçilmesinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi’nin Niğde İl Başkanlığı önünde partililer coşkulu bir kutlama yaptılar. Büyük coşkuya sahne olan kutlamalarda partililer sık sık Cumali İnce lehine sloganlar attılar.
AK PARTİ NİĞDE’DE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI
Yapılan seçimlerde Niğde’de Ak Parti hayal kırıklığı yaşadı. Ak Parti sahip olduğu 2 milletvekili sayısını bire düşürürken, Niğde’de bir önceki 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerde aldığı oyları yaklaşık 18 bin düşürerek büyük hayal kırıklığı yaşadı.
Ak Parti’de kesin olmayan sonuçlara göre, Prof. Dr. Cevahir Uzkurt milletvekili seçilirken, seçime mevcut milletvekili olarak giren Yavuz Ergun ise seçilemedi. Böylece 2002 yılından beri yapılan seçimlerde Niğde’den 2 milletvekili çıkaran Ak Parti ilk defa 1 milletvekili çıkardı.
ÖMER FETHİ GÜRER YENİDEN SEÇİLDİ
Yapılan seçimlerde Ömer Fethi Güren yerinden CHP Niğde Milletvekili olarak seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Niğde’de aldığı yüzde 24.13 oyla Ömer Fethi Gürer’i yeniden meclise gönderdi. Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili olarak üçüncü kez seçilen Ömer Fethi Gürer, Niğde ve Cumhuriyet Halk Partisi tarihine geçti.
NİĞDE’DEN ERDOĞANA BÜYÜK DESTEK
Niğde seçmeni Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Recep Tayyip Erdoğan’a büyük destek verdi. Niğde genelinde Cumhurbaşkanı Adayları Recep Tayyip Erdoğan yüzde 58,49 oy alırken, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 34,91, Ata İttifakı Adayı Sinan Oğan yüzde 6,8 ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığından çekilmesine rağmen Yüksek Seçim Kurulu tarafından oyların geçerli sayılacağı Muharrem İnce ise %0,52 oranında oy aldı.