Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarıma ilgiyi artırmak, toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla ülke çapında ve farklı kategorilerde fotoğraf yarışması düzenleniyor.
Yarışmada dereceye giren fotoğrafların yer aldığı "Tarım Orman ve İnsan" sergisi, Niğde Belediyesi Sanat Galerisi'nde Vali Cahit Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, kurum müdürleri ve davetlilerin katılımıyla açıldı.
Çelik, sergiyi gezerek fotoğraflara ilişkin bilgi aldı. Sergide, 120 fotoğrafın yer aldığını belirten Çelik, şunları kaydetti: " İnsanımızın tarıma olan ilgisini artırmak, tarımsal faaliyetlerin insanımız tarafından gereken değeri görmesi ve bu işlerin nasıl yapıldığını anlatması anlamıyla bu fotoğraf yarışması yapılıyor ve sergileniyor. Niğdeli hemşerilerimizin bu sergimizi gezmesini, burada tarımsal üretimin ülke genelinde nasıl yapıldığıyla ilgili bilgi edinmesini, sanatsal yönüyle de ön plana çıkarılması amaçlanıyor.
İlimiz tarım kenti. Tüm nüm nüfusumuzun yarısı bir vesile ile tarımla haşır neşir. Patates, kuru fasulye ve çavdar üretiminde birinci, elma ve beyaz lahana üretiminde ülke sıralamasında ikinci sırada yer alan ilimiz, tarım sektöründe kendi kendine yetebilen bir il konumunda. Bizim tek gayemiz ve amacımız ilimizdeki tarımsal hasılayı artırmak üzerinedir. Üretimden pazarlama aşamasına kadar Devletimiz her zaman üreticimizin yanındadır.” (AA – NİĞDE VALİLİĞİ)