Niğde’nin Altunhisar ilçesinde12 yıl önce patatese alternatif ürün denemesi olarak çilek ekimi yapan Ramazan Tüzün şimdilerde çilek ürünlerine diğer alternatif ürünleri de ekleyerek bahçesindeki ürün yelpazesini genişletti.
Niğde’nin Altunhisar ilçesinde Nisan ayı içerisinde başlayan Çilek hasadı kış mevsimi gelmesine rağmen devam ediyor.

Altunhisar’da üretilen çileklerin aromasının Çukurova’da üretilenlerden daha kaliteli olduğunu söyleyen Tüzün “Niğde’mizde bir alternatif ürün olaraktan elma patates soğan gibi ağırlık olan ürünlerin yanında alternatif bir ürün olarak biz bu çelik üzerine çalışmaya başladık. Biz bu çileği 12 yıldır üretiyoruz. Çileğimiz Niğde’mizi de aştı. Aroması farklı. Nisan’ın 12’sinde çileğimiz çıkıyor. Nisan ayında başlayıp Kasım’a kadar Niğde Altunhisar’da çilek yetişmekteyiz” dedi.
Bu çilek işini 12 yıldır yapıyorum. Niğde’nin Altunhisar ilçesinde 10 yıl önce ilk başlayanlardanım. Bu alternatif ürün olarak Altunhisar ilçesinde teşvik ile yapmaya başladık. İlk başladığımızda 30 dönümlük bir arazide başlamıştık şimdilerde ise yaklaşık 10 dönümlük bir yerde yapıyoruz. Geri kalan arazimizde çileğin yanı sıra diğer alternatif ürünleri deniyorum.

Bunun içinde frambuaz, yaban mersini, böğürtlen ve Frenk üzümü gibi alternatif ürün deniyorum. Herkes ailesiyle tarlaya gelerek topluyor. Pikniğini yapıyor. Çayımızı içiyor, sohbet ediyor ondan sonrada çileğini toplayıp gidiyor.
Artık Niğdeliler çiler reçelini Haziran ayında yapmaya başladılar diyen Tüzün; “ Niğde’de Çilek hasadı Nisan ayının ortalarında başlayıp Kasım ve Aralık ayına kadar çilek hasadı yapılmaktadır. Kadınlar reçellerini Haziran ayından sonra yapıyor. Çünkü haziran ayında çileklerin aroması daha iyi olur. Bizim çeleğimiz günü birlik kızarmaz. 2 günlük 3 günlük kızarma yapar. 2-3 günlük kızarma içerisinde de kendi aromasını almış vaziyette oluyor. Korona virüs nedeniyle toplum içerisine ve kalabalık ortamlara girmek yerine ailenizle doya doya vakit geçirebileceğiniz ve kendi meyvelerini kendiniz toplayabilirsiniz” dedi.
Bakan Bolat Niğde’de İş Dünyasıyla Buluştu
Ankara’da 4.1 Büyüklüğünde Deprem
Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Halk Bilinçleniyor
Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı: Politika Faizi Sabit Bırakıldı
Ticaret Bakanı Ömer Bolat Niğde’de
NİĞDE YAŞLANIYOR!
İncirlik Üssü Tartışmalarına MSB’den Net Açıklama
Bor’da Üreticilerle Buluşmalar Sürüyor: Karamahmutlu ve Kavuklu Köylerinde Eğitim ve Ziyaret
Ramazan Bayramı Öncesi Niğde’de Tatlı Siparişleri Başladı
Gürer: “BAĞ-KUR primi 9.000’den 7.200’e düşürüyoruz müjdesi üç yıldır gerçekleşmedi”
Mehmet ve Emet Aydoğan İlkokulu’nda Ramazan Şenliği Coşkusu
Niğde’de Kick Boks İl Seçmeleri Tamamlandı
Niğde’de Okul Sporları Futsal Yıldızlar Final Müsabakaları Tamamlandı
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER!
Demirsoy: “Güçlü Basın, Güçlü Toplum ve Güçlü Niğde Demektir”
Murtaza Köyü Derneği’nde İlk Toplantı ve Sahur Buluşması
İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı: Milletin Bağımsızlık Yemini
Niğde’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu
Niğde’nin Projeleri TBMM’de Masaya Yatırıldı
Türkiye SiberVatan Programı NÖHÜ Ev Sahipliğinde Başladı
Bakan Bolat’ın Niğde Programı Belli Oldu
Emekliye Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaş Ödemeleri 14–19 Mart Arasında Yapılacak
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
ANKARA’DA DEPREM!
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






