Niğde, yayla turizminden botanik deneyimlere kadar geniş bir ekoturizm rotasıyla öne çıkıyor.
Niğde, sahip olduğu doğal ve kültürel zenginliklerle ekoturizm alanında yeni bir vizyona adım atıyor. Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile imzaladığı protokol kapsamında doğaya duyarlı, sürdürülebilir ve deneyim odaklı yeni bir turizm modeli geliştiriyor.
Kış, yayla, kültür, inanç, sağlık ve spor turizminin yanı sıra artık ekoturizm başlığı altında da farklı kollarla öne çıkan Niğde, mevsime uygun meyve-sebze toplama, çiftlik deneyimi, botanik eğitimleri ve doğa yürüyüşleri gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Projeyle birlikte çocuklar ve gençler, doğayı yalnızca dijital ortamdan değil, yerinde deneyimleyerek tanıyabilecek.
Niğde Kültür ve Turizm İl Müdürü Elif Belkıs Baştürk yaptığı açıklamada, "Ekoturizm; yayla turizmi, fauna ve kuş gözlemciliği, bisiklet turları, mağara ve dağ turizmi gibi çevreci, sosyal sorumluluk temelli bir anlayışla yürütülen bir turizm türüdür. Bu çalışmayla sadece doğayı korumakla kalmayıp, yerel halkın da refahına katkı sağlayacak sürdürülebilir bir model kurmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında Niğde’ye gelen misafirler; mevsime uygun sebze ve meyve toplamanın yanı sıra, bu ürünlerin yetiştirilme ve saklanma süreçleri hakkında da bilgi sahibi olabilecek. Ayrıca küçük ve büyükbaş hayvancılık gibi kırsal yaşam deneyimlerine de katılım sağlanacak.
İl Müdürü Baştürk açıklamasında ayrıca, bu önemli çalışmanın hayata geçmesinde destek olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Neşe Çıldık’a, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu’na teşekkür etti.
Bu yeni model ile Niğde, doğayla iç içe tatil arayanlara unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.