https://www.hamlegazetesi.com/
Niğde’de engel tanımayan empati atölyesi
Niğde Belediyesi ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Niğde Cumhuriyet Meydanında Empati Atölyesi açıldı.
VİDEO GALERİ
Tarih: 1.12.2023 15:32
Güncelleme: 1.12.2023 15:44
Niğde’de engel tanımayan empati atölyesi
Hamle Gazetesini Google News te Takip Et

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Niğde Belediyesi ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Cumhuriyet Meydanında hazırlanan Empati Atölyesini ziyaret eden Niğde Valisi  Cahit Çelik, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarında yaşadıkları zorlukların daha iyi anlaşılabilmesi için hazırlanan parkurları deneyimledi.

 

 

Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Hasan Uslu, protokol üyeleri ve vatandaşlarında bulunduğu Empati Atölyesi ziyaretinde Değerlendirmede bulunan Niğde Valisi Cahit Çelik, engelli vatandaşlarımızın yaşadıklarını empati yoluyla sağlıklı vatandaşlarımızın anlamasını sağlamak için projenin geliştirildiğine dikkat çekerek devletimizin, engelli bireylerimizin her zaman tüm imkanları ile yanlarında olduğuna vurgu yaptı.

 

 

Vali Çelik, projede emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirterek, “Bugün toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli bireyleri daha iyi anlamak onların yaşadıklarını hissetmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından icra edilen ‘Engel Tanımayan Empati Atölyesi’ etkinliğinde sizlerle birlikte olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu dile getirerek hepinizi en derin muhabbetle selamlıyorum.
Toplumumuzda bir kısım insanımız ya doğuştan ya da çeşitli nedenler sonucunda engelli olmuşlardır. Hepimizin malumudur ki çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan engellilik, yalnızca engeli olan bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, hepimizi yakından ilgilendiren sosyal bir meseledir.

 

 

Devlet ve millet olarak engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmak, sosyal ve kültürel hayata entegre olmalarını sağlamak amacıyla; eğitim, sağlık ihtiyaçları ile istihdamlarını sağlamak ve en nihayetinde onların ekonomik hayata daha çok katılımına destek olarak toplumla bütünleşmiş olmalarını, hayat ile daha barışık yaşamalarını sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Bugün de bu bağlamda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek ve özel gereksinimli bireylerin her alanda erişilebilirliği konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmak için ‘Engel Tanımayan Empati Atölyesi’ kurduk. Bu atölye ile katılımcıların engelli bireylerin yaşam deneyimini anlamaları ve empati geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Atölyede yer alan farklı engellilik türlerini kapsayan etkileşimli ve bilinçlendirici aktivitelerle, katılımcılara engellilik konusunda daha derin bir anlayış kazandırılması hedeflenmektedir. Ayrıca atölye ile engellilerin bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntılara ilişkin katılımcıların “empati” duygusunu geliştirmek amaçlanmaktadır. Bizler de az önce atölyemizi ziyaret ettik ve engelli bireylerin yaşadığı duyguları hissettik. Onların yaşamlarındaki olası zorlukları müşahede ettik.

 

 

Engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı problemlerin asgariye indirilmesi için ise tüm kurumlarımız gerekli çalışmaları azami ölçüde yapıyorlar. Bu bağlamda bu yıl 15 (on beş) kurumumuz daha ‘Erişilebilirlik Belgesi’ almaya hak kazandı. Bu kurumlarımıza engellilere yönelik erişilebilirliği arttırmak için kurumlarında yaptıkları fiziki çalışmalardan ötürü teşekkür ederim.
Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engellilerin yaşadığı tüm sorunlara karşı duyarlılığımızın artmasına vesile olmasını diliyor, tüm engellilerimize, aileleri ile birlikte huzur ve mutluluk içinde yaşam sürmelerini temenni ediyorum.” dedi.

 

 

Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Defterdarlığa kurumların hizmet binalarının fiziki yapısının engelli vatandaşlarımızca erişebilir olmasından dolayı erişebilirlik belgesi veren Niğde Valisi Cahit Çelik, yine firmasında en çok engelli vatandaşımızı çalıştıran iş adamlarına teşekkür ederek belge verdi.
Belge takdim törenin ardından Niğde Valisi Cahit Çelik ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Empati Atölyesinde hazırlanan parkurları deneyimlediler.

Haber Kaynak : GİZEM DEMİRBAŞ

ÇAMARDI ŞOFÖRLER ODASI'NDA ÇINAR GÜCEN TAZELEDİ

NİĞDE ŞOFÖRLER ODASI GENEL KURULU 24 OCAK’TA YAPILACAK

NİĞDE’DE DEAŞ OPERASYONU (VİDEO HABER)

BOR ŞOFÖRLER ODASI’NDA GÜVENOYU YENİDEN HASAN HÜSEYİN CENGİZ’E

BAKAN YUMAKLI: “2025’TE 517 MİLYON FİDAN VE TOHUMU TOPRAKLA BULUŞTU”

BAKAN YERLİKAYA: YOĞUN KAR YAĞIŞINA KARŞI TÜM KURUMLAR SAHADA

14 İLDE SİLAH VE MÜHİMMAT KAÇAKÇILIĞINA BÜYÜK DARBE

BEDELLİ ASKERLİK 333 BİN 88 TL OLDU

ÜMİT YÖRÜKOĞLU HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR ODA İÇİN YOLA DEVAM

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

GÜZEL KOKU ADI ALTINDA KİMYASAL MI SOLUYORUZ?

NİĞDE’DE HAYAT KURTARAN EĞİTİM BAŞLIYOR

İNTERNETTEN OTO YEDEK PARÇA VURGUNU (VİDEO HABER)

BANYODA ELEKTRİKLİ SOBA YAKAN GENÇ, AKIMA KAPILARAK HAYATINI KAYBETTİ

OSMAN KILIÇ: “SANAYİ ESNAFININ SORUNLARINA ÇARE OLACAĞIZ”

OCAK AYI TAVAN KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAM ORANI NETLEŞTİ

TRUMP'A BABALIK DAVASI: ADRES ANKARA

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN KIŞ REÇETESİ

ADANA’DAKİ KURTULUŞ KUPASI’NDA ULUKIŞLA İMZASI

ÇAMARDI ŞOFÖRLER ODASI'NDA ÇINAR GÜCEN TAZELEDİ

NİĞDE ŞOFÖRLER ODASI GENEL KURULU 24 OCAK’TA YAPILACAK

NİĞDE’DE DEAŞ OPERASYONU (VİDEO HABER)

BOR ŞOFÖRLER ODASI’NDA GÜVENOYU YENİDEN HASAN HÜSEYİN CENGİZ’E

BAKAN YUMAKLI: “2025’TE 517 MİLYON FİDAN VE TOHUMU TOPRAKLA BULUŞTU”

BAKAN YERLİKAYA: YOĞUN KAR YAĞIŞINA KARŞI TÜM KURUMLAR SAHADA

14 İLDE SİLAH VE MÜHİMMAT KAÇAKÇILIĞINA BÜYÜK DARBE

BEDELLİ ASKERLİK 333 BİN 88 TL OLDU

ÜMİT YÖRÜKOĞLU HEP BİRLİKTE GÜÇLÜ BİR ODA İÇİN YOLA DEVAM

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

GÜZEL KOKU ADI ALTINDA KİMYASAL MI SOLUYORUZ?

NİĞDE’DE HAYAT KURTARAN EĞİTİM BAŞLIYOR

İNTERNETTEN OTO YEDEK PARÇA VURGUNU (VİDEO HABER)

BANYODA ELEKTRİKLİ SOBA YAKAN GENÇ, AKIMA KAPILARAK HAYATINI KAYBETTİ

OSMAN KILIÇ: “SANAYİ ESNAFININ SORUNLARINA ÇARE OLACAĞIZ”

OCAK AYI TAVAN KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAM ORANI NETLEŞTİ

TRUMP'A BABALIK DAVASI: ADRES ANKARA

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN KIŞ REÇETESİ

ADANA’DAKİ KURTULUŞ KUPASI’NDA ULUKIŞLA İMZASI

UZKURT: HEMŞEHRİLERİMİZİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ

NİĞDE’DE BUGÜN NÖBETÇİ ECZANELER

ANNELER BUNU BİLİYOR MUSUNUZ?

NİĞDE’DE 2026’NIN İLK BEBEĞİ ASLI NUR’A HOŞ GELDİN ZİYARETİ

BOYAYA EKLENEN KATKI MADDESİ FELAKETE YOL AÇTI

NİĞDE'DE KORUYUCU AİLELERLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ SÜRÜYOR

GÜRER: “2021’DEN BU YANA ET İTHALAT MİKTARI TAM 46 KATINA ULAŞTI!”

NİĞDE’DE BUZLANMAYA DİKKAT: SOĞUK HAVA DEVAM EDECEK

NİĞDE’DE YABAN KEÇİSİ SAYISI ARTIŞ GÖSTERDİ (VİDEO HABER)

1 YILDA OTOYOL VE KÖPRÜLERDEN 1,1 MİLYAR ARAÇ GEÇTİ

Yükleniyor

  • A-
  • A+
  • Pazartesi 3.5 ° / -3.9 ° Güneşli
  • Salı 7.8 ° / -2.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.5 ° / -1.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9