Sağlık Bakanlığı tarafından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tahsis edilen ikinci yeni MR cihazı, ek binanın hizmete başlamasının ardından vatandaşların kullanımına sunuldu.
Anestezi uygulamasıyla kullanılabilen cihaz sayesinde, MR cihazına giremeyen çocuk hastaların çekimleri anestezi uzmanı eşliğinde yapılabilecek. Böylece tanı ve tedavi süreçlerinde hekimler, ileri teknolojiden daha fazla yararlanma imkânına kavuşacak.
Hastanede mevcut iki MR cihazıyla birlikte artık günlük ortalama 200-250 tetkik gerçekleştirilebiliyor.
Cihazın hastaneye kazandırılmasında emeği geçen Niğde Valisi Cahit Çelik, AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Doğan Bahadır İnan ile anestezili çekimlerde katkı sağlayan Doç. Dr. Mustafa Kaçmaz ve anestezi ekibine teşekkür eden Hastane Başhekimi Doç. Dr. Kürşad Ramazan Zor, yeni cihazın Niğde halkına önemli bir sağlık hizmeti kazandırdığını ifade etti.