Niğde Belediyesi, vatandaşların manevi ihtiyaçlarına cevap verecek cami ve taziye evi kompleksi için ilk adımı atıyor
Niğde Belediyesi, şehrin manevi yaşamına katkı sağlayacak önemli bir projeyi hayata geçiriyor. “Hacı Tonyukuk Abay Cami ve Hıdırlık Taziye Evi” adı verilen cami ve taziye evi kompleksi için temel atma töreni 18 Temmuz Cuma günü saat 11.30’da Hıdırlık Mezarlığı’nda gerçekleştirilecek.
Projenin temel atma töreniyle birlikte inşa sürecine başlanacak olan yapı, modern mimarisiyle dikkat çekerken, sunduğu imkanlarla Niğde halkının en zor anlarında yanında olmayı hedefliyor. Belediye tarafından, sadece fiziksel bir yapı değil; sevgi, sabır ve teselliyi içinde barındıran bir eser olarak tanımlanan kompleks, vatandaşların dayanışma ve paylaşım duygularını pekiştirecek.
Toplamda 791 metrekarelik alanda 4 ayrı taziye evi, geniş salonları ve sıcak iç tasarımıyla ailelere huzurlu bir ortam sunacak. Ayrıca 400 kişilik cami, hem cenaze namazlarına hem de günlük ibadetlere ev sahipliği yapacak. Kompleks içinde ayrıca 310 metrekarelik açık hava cenaze namazgahı ve 1.200 metrekarelik oturma ve bekleme alanı da yer alacak.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bu eser, sadece beton ve tuğladan değil; içinde sevgi, sabır, teselli ve aziz hatıralarımızın yaşayacağı bir mabed olacak. Taziye evi, Niğdeli hemşehrilerimizin acılı günlerinde birbirine kenetlenebileceği, duygularını paylaşabileceği, manevi huzuru bulabileceği bir mekân olacak.”
Temel atma törenine tüm vatandaşlar davet edilirken, projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.