Niğde’de sokak köpeklerinin sayısında belirgin bir azalma gözlemleniyor. Bu değişiklik, Türkiye genelinde sokak hayvanlarına yönelik getirilen yeni yasal düzenlemelerin sonuçlarını yansıtıyor. Yakın zaman önce kabul edilen yasalar, belediyeleri sokak hayvanlarını toplamak, barındırmak ve uygun şartlarda sahiplendirilmelerini sağlamakla yükümlü kılıyor. Bu düzenlemeler aynı zamanda, hayvanların kısırlaştırılması ve aşılanması gibi sağlık tedbirlerini de içeriyor.
Niğde Belediyesi, sokak hayvanlarını daha iyi koşullarda barındırma ve sahiplendirme amacıyla yeni barınaklar inşa etme ve mevcut olanları iyileştirme çalışmalarına hız verdi. Yapılan açıklamalara göre, barınaklarda kalan hayvan sayısındaki artış, sokaklardaki hayvan sayısının azalmasına doğrudan etki etmiş durumda. Yeni yasa, belediyelerin yıllık bütçelerinin bir kısmını hayvan rehabilitasyon hizmetleri için ayırmalarını da zorunlu kılıyor, bu da Niğde örneğinde olduğu gibi yerel düzeyde sokak hayvanı sorununa sistemli yaklaşımların artmasına yol açıyor.
Bu gelişmeler, hayvan hakları savunucuları ve yerel halk tarafından genellikle olumlu karşılanıyor. Ancak, yasanın uygulanmasında yaşanan zorluklar ve belediyelerin kaynak yetersizlikleri de eleştirilere neden oluyor. Niğde’deki gibi şehirlerde bu tür yasal düzenlemelerin, hem hayvanların refahını hem de toplumun güvenliğini korumada önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.
Niğde Belediyesi ve yerel hayvan hakları grupları, sokak hayvanlarının refahını iyileştirmeye ve sokaklarda dolaşan köpek sayısını azaltmaya yönelik çabalarını sürdürme konusunda kararlı olduklarını ifade ediyorlar. Bu gelişmeler, hem hayvan hakları hem de şehir estetiği açısından olumlu sonuçlar doğuruyor.
Muhabir
HATİCE ÜNLÜ
Emekliye Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaş Ödemeleri 14–19 Mart Arasında Yapılacak
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
ANKARA’DA DEPREM!
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı
Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 1300 Kişilik Birlik ve Kardeşlik İftarı
Akaryakıta İndirim!
Niğde’de “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları”
Niğde Halk Eğitimi Merkezinden Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Eğitim İş Birliği
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor: Aşılama Oranı %45’e Ulaştı
Vali Nedim Akmeşe Huzurevi Sakinleriyle İftarda Buluştu
Et ve Süt İçin Sorunlu Yıl Olacak!
APP Plaka Cezaları İptal Edildi
Niğdeli Taekwondocular Türkiye Finallerine Yükseldi
Engelli ve Eski Hükümlülere İş Kurma Desteği Artırıldı
Türk Telekom Altyapı Çalışması Mağduriyet Yarattı
Niğde’de Silah ve Çalıntı Motosiklet Ele Geçirildi
Niğde’de Zirai İlaç Uygulayıcı Eğitimi Düzenlenecek
Malatya’ya Patriot Hava Savunma Sistemi Konuşlandırılıyor
CHP’li Erhan Adem: “Çözüm İthalat Değil, Üretimi Güçlendirmek”
Patates Araştırma Enstitüsü Personeli İftar Programında Buluştu
Yoğurt ve Keten Tohumu İkilisine Dikkat: Doğal Destek Olarak Öne Çıkıyor
Sinsi İlerleyen Göz Hastalığına Dikkat: Niğde’de Görme Kaybı Riskine Karşı Uyarı
Ulukışla’da TIR Dorsesinde 8 Milyon 800 Bin Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Niğde’de Bir İsim Son Yolculuğuna Uğurlanıyor!
NİĞDE’DE 100 ARAÇ TRAFİKTEN MEN!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 9 ° / -2.4 ° Güneşli
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli






