Niğde Merkez Elmalı Gölet’inde çalışmalar devam ediyor. Gövde dolgusu imalatlarının devam ettiği projede % 60 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA projeyi bitirmek için adeta zamanla yarıştıklarını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
GÖVDE DOLGU İMALATI TAMAMLANMAK ÜZERE
Elmalı Gölet’inde şu anda gövde dolgusu imalatlarının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, “İnşaatta; gövde, dipsavak kazı imalatları, memba batardosu ve enjeksiyon işleri tamamlanmıştır. Gövde dolgu imalatlarında ise %75 oranında gerçekleşme sağladık.” diye konuştu.
3 BİN 130 DEKAR TARIM ARAZİSİ MODERN SULAMAYA KAVUŞACAK
3 bin 130 dekar araziye can suyu verecek Elmalı Gölet’inin bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “Gölet sayesinde modern sulama ile tanışacak 3 bin 130 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, yetiştirebilecek.” dedi.
1 MİLYON 267 BİN METREKÜP SU DEPOLAYACAK
Temelden yüksekliği 26 metre olan Elmalı Gölet’inin gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildi. 1 milyon 267 bin m3 depolama hacmine sahip olacak baraj, 3 bin 130 dekar araziye can suyu verecek.
ÜLKE EKONOMİSİNE YILLIK 20 MİLYON TL KATKI
DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif BALTA Elmalı Gölet’inde çalışmalar tamamlandığında ve bölgede yapılacak sulu tarımla 2023 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 20 milyon TL yıllık katkı sağlanması hedeflenmektedir’’ dedi.
Niğde’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu
Niğde’nin Projeleri TBMM’de Masaya Yatırıldı
Türkiye SiberVatan Programı NÖHÜ Ev Sahipliğinde Başladı
Bakan Bolat’ın Niğde Programı Belli Oldu
Emekliye Bayram Müjdesi: İkramiye ve Maaş Ödemeleri 14–19 Mart Arasında Yapılacak
KOKAİN, ESRAR, METAMFETAMİN 3 TUTUKLAMA!
Niğde Belediyespor’dan Aile Tribünü Projesi: Kadın ve Çocuklara Ücretsiz Maç İmkânı
Niğde’de “Biz Bir Takımız” Projesi Başlıyor
Niğde’de Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Aralıksız Sürüyor
Niğde’de Öğrencilere Ahilik Kültürü Anlatıldı
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Uygulaması Başladı
ANKARA’DA DEPREM!
NiTSO’dan Ramazan’da 600 Aileye Gıda Yardımı
Yeşilgölcük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 1300 Kişilik Birlik ve Kardeşlik İftarı
Akaryakıta İndirim!
Niğde’de “Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları”
Niğde Halk Eğitimi Merkezinden Erasmus+ Projesiyle Uluslararası Eğitim İş Birliği
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor: Aşılama Oranı %45’e Ulaştı
Vali Nedim Akmeşe Huzurevi Sakinleriyle İftarda Buluştu
Et ve Süt İçin Sorunlu Yıl Olacak!
APP Plaka Cezaları İptal Edildi
Niğdeli Taekwondocular Türkiye Finallerine Yükseldi
Engelli ve Eski Hükümlülere İş Kurma Desteği Artırıldı
Türk Telekom Altyapı Çalışması Mağduriyet Yarattı
Niğde’de Silah ve Çalıntı Motosiklet Ele Geçirildi
Niğde’de Zirai İlaç Uygulayıcı Eğitimi Düzenlenecek
Malatya’ya Patriot Hava Savunma Sistemi Konuşlandırılıyor
CHP’li Erhan Adem: “Çözüm İthalat Değil, Üretimi Güçlendirmek”
Patates Araştırma Enstitüsü Personeli İftar Programında Buluştu
Yoğurt ve Keten Tohumu İkilisine Dikkat: Doğal Destek Olarak Öne Çıkıyor
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Perşembe 8.5 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 8.8 ° / -1.4 ° Güneşli
- Cumartesi 9.2 ° / -0.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı







