Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi mensubu olduğu Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından 8-9 Kasım tarihlerinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen II. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri programında, Üniversitemizde gerçekleştirilen ar-ge, inovasyon ve teknoloji projeleri sergilendi.

Rektör Uslu Programın Açılış Törenine Katıldı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün süren programın açılış törenine NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, AÜB üyesi Üniversitelerin Rektörleri ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, böylesine önemli bir programda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür etti.
Anadolu'nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı Üniversitemizin paydaşlarla iş birliğine dayanan çalışmalarının devam edeceğini belirten Rektör Uslu, ayrıca akademisyen ve öğrencilerimiz ile Niğde Teknopark A.Ş. bünyesindeki girişimcilerimizin ar-ge, teknoloji ve inovasyon projeleriyle bu programa katılımlarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Rektör Uslu son olarak programın Birlik üyesi tüm üniversitelere hayırlı olmasını diledi.

ÜNİVERSİTELERİN STANTLARINDA AR-GE PROJELERİ SERGİLENDİ
Anadolu Üniversiteler Birliğine (AÜB) Üniversitemiz ile birlikte 15 üye yükseköğretim kurumunun ar-ge, inovasyon ve teknoloji projelerinin sergilendiği programda, jüri kurulu ve katılımcılar üniversitelerin çalışmalarını yakından inceleme şansı buldu.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, akademisyen ve öğrencilerimiz ile Niğde Teknopark A.Ş. bünyesindeki girişimcilerimize ait toplam sekiz projeyle programda yer aldı. Bu kapsamda Prof. Dr. Neslihan Doğan Sağlamtimur, Geri Dönüşebilen Ambalaj Atıkları İçin Akıllı Ayırma ve Sayma Cihazı; Dr. Öğr. Üyesi Tuba Artan Onat, Biobeads-İmmobilize Bakteriyel Boncukların Remazol Brilliant Blue Gideriminde Kullanılması; Iraz Aktay, Tarımsal Atıklarından Azotobacter Yardımıyla Mikrobiyal Gübre Üretimi ve Siyanobakterilerin Mikrobiyal Gübre Olarak Kullanım Potansiyellerinin Araştırılması; Halil İbrahim Şimşek, Yeşil Kimya Yöntemlerinde Süperkritik Ekstraksiyon Sistemiyle Alıç Ekstraktı Elde Edilmesi; Yaşar Issı, İbrahim Bircan ve Mert Demir WEARDRONES; Beyza Özkan ve Rümeysa Yığıngan, Davetigo ve Mustafa Kızılay ise MusicRP başlıklı projeleriyle programa katıldı.
NÖHÜ Rektörü Uslu, ayrıca açılış töreninin akabinde Üniversitelerin çalışmalarının yer aldığı stantları da ziyaret ederek ar-ge, teknoloji ve inovasyon alanlarındaki projeler hakkında bilgi aldı.
Çalışmalarından dolayı akademisyen, öğrenci ve girişimcileri tebrik eden RektörUslu, katılımcılara başarı temennisinde bulundu.

MANDAL'DAN NÖHÜ STANDINA ZİYARET
Programda yoğun ilgi gören NÖHÜ standını ayrıca TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile AÜB üyesi üniversitelerin Rektörleri ziyaret etti. Akademisyen ve öğrencilerimiz ile Niğde Teknopark A.Ş. bünyesindeki firmalarımızın çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu'dan bilgi alan Prof. Dr. Hasan Mandal, Rektör Uslu ve katılımcılara başarı temennisinde bulundu.

ÜÇ KATEGORİDE DERECEYE GİREN KATILIMCILARA ÖDÜL VERİLECEK
Etkinlikte Mühendislik ve Temel Bilimler, Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri ve Tarım, Gıda ve Çevre Bilimleri olmak üzere üç farklı kategoride dereceye giren katılımcılara 132.000 TL ödül verilecek.
BOR’DA ÇİFTÇİYE SAHADA EĞİTİM: ÜRETİCİYLE BİREBİR BULUŞMA
DEFNE, ÇAM BALI VE KEKİKTE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ
MSB duyurdu: Kazada 1 asker şehit oldu!
NAKLİYECİLER KONTAK MI KAPATIYOR?
NİĞDE ESNAFINA FİNANSMAN DESTEĞİ: NESOB İLE TEB ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
3 LİG 2. GRUP’TA PLAY-OFF İÇİN KRİTİK MAÇLAR
NİĞDE’DE 1 HAFTADA 276 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI
OKULLARDA SANAL KUMARA KARŞI DERS!
Gürer: “Borç Yapılandırmasında İşler Bozuk”
Uzkurt’tan Niğde’ye taşkın koruma yatırımı müjdesi
Niğde’de bugün vefat edenler!
LGS başvuruları başladı: Son tarih 10 Nisan
Niğde–Bor Arası Halk Otobüsü Fiyatlarına Zam!
Niğde’nin gururu para taekwondocular milli takım yolunda
Ünlü yapımcı 16. kattan düşerek hayatını kaybetti
Altın piyasasında makas rekoru: Satışlar durma noktasına geldi
Niğdeli sporcu Türkiye Open’da milli formayla mücadele edecek
Dün gece uyuyamadınız mı?
Aladağlar’da Yaban Hayatı Büyüledi
Sazlıca’nın Genç Süvarisi: Halil Vural’ın At Sevgisi Yaşam Tarzına Dönüştü
Niğde’de Bayramda Doğaya Destek!
Dipsiz Kanyon Baharla Birlikte Canlandı!
Niğde’de Çiçekler Açtı
Niğde İlk Uygulanacak İller Arasında
Hakan Eği’den esnafa “bereketli hafta” mesajı
NÖHÜ’de Hemşirelik Bölümü Üniforma Giyme Töreni düzenlenecek
NİĞDE’DE TMY’Lİ 4 KAMU İŞÇİSİ ALINACAK!
NİĞDE’DE SİBER DOLANDIRICILIK OPERASYONU 7 GÖZALTI!
Altın çakıldı!
Enerji piyasalarında alarm zilleri!
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Salı 9.5 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 8.7 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








