Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin (NÖHÜ) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan sergi, Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi 1071 Salonu’nda saat 14.30’da açılacak.
“Kadim Kültür, Müzekent Niğde ve Kültür Mirası Farkındalığı” başlığıyla düzenlenecek olan etkinlik, Anadolu’nun köklü tarihine ışık tutmayı hedefliyor. Çorum’dan Niğde’ye uzanan kültürel izler, farklı sanatçıların eserleri aracılığıyla sergilenecek.
Serginin küratörlüğünü Bünyamin Ağbal üstlenirken, birçok sanatçı eserleriyle etkinlikte yer alacak. Etkinliğin konuşmacısı ise Akçaabat Belediyesi Şehir Müzesi’nden Kadir Şişkinoğlu olacak.
NÖHÜ yönetimi, sergiye tüm Niğde halkını davet ederek, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.