Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Derneği tarafından düzenlenen “Çağdaş Eğitim Sisteminde Değerler Eğitimi” konulu II. Milli Eğitim Zirvesi'ne katılarak, “Yükseköğretimde Değer Temelli Eğitim Öğretim ve Bilim” başlıklı sunum gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Uslu, sunumunda eğitim sistemlerinin yalnızca bilgi aktaran yapılar olmaması gerektiğini vurgulayarak, ahlak, empati, öz disiplin ve toplumsal sorumluluk gibi değerleri benimseyen bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekti. Günümüzün bireyselci yaklaşımlarına karşı, toplumsal bütünlüğü esas alan bir eğitim ve bilim anlayışının altını çizdi.

“NÖHÜ, TÜRK MİLLETİNİN VE NİĞDE’NİN DEĞERLERİNİ YAŞATIYOR”
Rektör Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin Türk milletinin ve Niğde'nin köklü değerlerini esas alan bir eğitim ve bilim modeli benimsediğini belirterek; ortak akıl, akademik özgürlük, yenilikçilik, çevreye duyarlılık ve toplumsal katkı ilkeleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade etti.
Üniversitenin adını taşıdığı 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in temsil ettiği milli ve manevi değerlerin, kurumsal kimlik açısından ayrı bir anlam taşıdığını da vurgulayan Uslu, bu değerlerin ışığında eğitim ve bilimsel çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

NİĞDE’NİN KÜLTÜREL MİRASINA VE BÖLGESEL KALKINMAYA VURGU
Sunumunda ayrıca Niğde’nin tarihi ve kültürel zenginliklerine de değinen Rektör Uslu, üniversitenin bölgesel kalkınmaya katkı sağlama hedefiyle toplumla iç içe çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen sunum, yükseköğretimde değerler temelli eğitim ve bilimin nasıl model haline getirilebileceğine dair önemli perspektifler sundu. Zirvede, NÖHÜ’nün vizyonu ve uygulamaları örnek gösterilerek takdir topladı.
Muhabir
KUDDUSİ ARSLAN
NİĞDE’DE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI
NİĞDE BELEDİYESPOR SAHASINDA KAYIP: 0-1
APP PLAKALARLA İLGİLİ YENİ MESAJ: “MESELE YALNIZCA ŞEKİL DEĞİL, GÜVENLİK”
TABUTUNA GELİNLİK BIRAKTILAR ZELİHA BAŞAK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
SON 72 SAAT: MALİYE YAKIN TAKİPTE!
UZKURT’TAN SEVGİ EVLERİ’NDEKİ ÇOCUKLARA ANLAMLI HEDİYE
BUNU BİLİRSENİZ RADARA GİRMEZSİNİZ! NİĞDE’DEN ADANA’YA 13 KONTROL NOKTASI 3 RADAR!
130 BİN TON DAHA SATIŞA AÇILDI NİĞDE’DE YEM MALİYETLERİNE NEFES OLACAK MI?
DİZEL ARAÇTA 100 KİLOMETRE MALİYETİ 500 TL’Yİ BULDU
TÜRKİYE BUNA SESSİZ KALMAZ!
BAŞKAN GEÇİM, “AİLE MESELESİ DEĞİL AÇIKÇA KADIN CİNAYETİ”
BÖLGE VETERİNERLERİ SORUNLARI NİĞDE’DE KONUŞTU!
NİĞDE’DE BUGÜN VEFAT EDENLER
TÜRKİYE HIZLA YAŞLANIYOR: HANELERİN %57’SİNDE ÇOCUK YOK
TACİZ İDDİASIYLA GÜNDEME GELEN 16 YAŞINDAKİ GENÇ KAZADA AĞIR YARALANDI
NİĞDE’DE HAVA SÜRPRİZLİ: GÜNEŞ, RÜZGAR VE YAĞMUR AYNI ANDA
NİĞDE BAROSU’NDAN KADIN CİNAYETİNE SERT TEPKİ: “BU DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
AK PARTİ NİĞDE MİLLETVEKİLİ UZKURT’TAN BELEDİYELERE ÇIKARMA: BOZKÖY’DE KATILIM RESMİLEŞTİ
BAHÇELİ’DEN NET MESAJ: TÜRKİYE BARIŞ İÇİN SAHADA
ARTIK UÇAKLARDA KULLANILMAYACAK!
NİĞDE’DE OKÇULAR KIYASIYA YARIŞTI!
KOCASI TARAFINDAN BIÇAKLANAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ
1 NİSANA KADAR SÜRE VERİLMİŞTİ, SÜRE UZAYABİLİR
YEŞİLGÖLCÜK’TE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ BAŞLIYOR
MHP’DE DİKKAT ÇEKEN İSTİFA: BAHÇELİ’DEN AÇIKLAMA
NİĞDE’DE LAHANA HASTALIKLARI KONUŞULDU!
BOR’DAKİ BIÇAKLI OLAYA AİT YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
CHP’DEN MUAMMER ÇELİKBAŞ’A PARTİ DEĞİŞİKLİĞİ TEPKİSİ
YARALI ÇİFT HASTANEYE GETİRİLDİ DURUMLARI AĞIR
BOR’DA DEHŞET: EŞİNİ BIÇAKLADI, KENDİNİ YARALADI
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Pazar 8.4 ° / 3.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 9.6 ° / 1.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 11 ° / 3.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






