Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş’ın TÜBİTAK desteği ile geliştirdiği Tohum Sayma Makinesi’ne ait “Çoklu Görüş Yöntemi ile Yüksek Doğrulukta Nesne Saydırma Sistemi” isimli ulusal patent başvurusu Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi.
YURT İÇİ SATIŞLARI BAŞLADI
TÜBITAK BİGG desteği ile şirketini kuran ve Ar-Ge projelerini Niğde TEKNOPARK A.Ş. bünyesinde sürdüren Aktaş, TÜBİTAK BİGG ve TEYDEB 1507 desteklerinin yanı sıra KOSGEB destekleri ile tohum sayma makinesi projesini tamamladı. Devam eden süreçte yurt içi satışlarının başladığı makine ile 2021 yılının eylül ayında patent başvurusu yapıldı ve yine aynı yılın kasım ayında Antalya Growtech Fuarı’nda sergilendi.

AKTAŞ'IN GELİŞTİRDİĞİ MAKİNEYLE TOHUM SAYABİLEN TEKNOLOJİYE SAHİP BEŞ ÜLKENDEN BİRİ OLDUK
Konuyla ilgili açıklama yapan NÖHÜ Rektörü ve Niğde TEKNOPARK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, Türkiye’nin ilk ve tek yerli tohum sayma makinesini geliştiren Dr. Öğr. Üyesi Hakan Aktaş'ı tebrik ederek geliştirdiği teknoloji sayesinde görüntü işleme yöntemleri ile tohum sayabilen beş ülkeden birisi olduğumuzu ve geliştirilen makinenin sadece tohum saymada değil, endüstride birçok alanda kullanılabileceğini ifade etti.
Bilim, AR-GE, teknoloji ve inovasyonda öncü olan NÖHÜ’nün ve Niğde TEKNOPARK A.Ş. bünyesinde yeni çalışmaların devam edeceğini belirten Rektör Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin ulusal düzeydeki marka değerini uluslararası ölçekte daha da fazla artıracağını belirterek sözlerini sonlandırdı.
TÜRKİYE’DE YASTIK ALTINDA KAÇ TON ALTIN VAR?
Son seçim anketinde dengeler değişti!
Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’tan çekildi
Niğde’de İş Yerine Kurşunlama: Şans Eseri Yaralanan Olmadı
Motorine indirim yolda!
Niğde’de eczanelerin çalışma saatleri yeniden düzenlendi
TÜRK GEMİSİNE SALDIRI SU ALMAYA BAŞLADI!
YERLİ VE MİLLİ ZIRHLI!
EVLİLİK İÇİN “İDEAL YAŞ” 27!
EKLEMLERDEKİ “ÇITLAMA” SANDIĞINIZ GİBİ TUZLA İLGİLİ DEĞİL
Gıdada yanıltıcı ifadeye sıkı denetim: “%100 doğal” ve “ev yapımı” ifadelerine yasak
Yaşlılara Saygı Haftası’nda huzurevine anlamlı ziyaret
ATA TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR
BABASINI BOĞARAK ÖLDÜRDÜ BURSA'DA YAKALANDI!
İşsizlik yüzde 8,3’e geriledi
TÜRKİYE TL SAVUNMASI İÇİN 135 MİLYAR DOLARLIK ALTIN KULLANACAK!
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için kritik mutabakat!
Niğde'de binlerce fidan toprakla buluşturuldu!
Niğde’de hentbol heyecanı başladı
Enflasyon beklentileri yükseldi
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN NİĞDE GAZETECİLER CEMİYET BAŞKANI SEÇİLEN LÜTFİ DEMİRSOY’A TEBRİK ZİYARETİ
OTOMOBİLE BIÇAK GİBİ SAPLANDI!
HİZMET SEKTÖRÜNDE GÜVEN AZALDI
MEHMET ÂKİF ERSOY’UN TORUNU SELMA ERSOY ARGON BUGÜN NİĞDE’DE
Niğde’de 120 hemşire adayı üniforma giydi
GÜRER: “ÇALIŞARAK YOKSULLAŞILIYOR”
NİĞDE’DE POMPADA SON DURUM!
ÜNLÜLER UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA!
BOR’DA KAÇAK TÜTÜN OPERASYONU: BİNLERCE ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, “SAVAŞIN BEDELİNİ TÜM DÜNYA ÖDÜYOR”
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Perşembe 10.7 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 12.6 ° / 0.3 ° Güneşli
- Cumartesi 14.1 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı






