Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Niğde dışında ilk dikimini Nevşehir’de gerçekleştirdi.
Geliştirdiği yerli ve milli patates topumu çeşitleri ile tohumda dışa bağımlılığı azaltmak adına başarıla çalışmalar yürüten Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Niğde dışında ilk dikimini Nevşehir’de yaptı.
Türkiye’de sadece Niğde’de bulunan patates araştırma enstitüsü, ıslah – adaptasyon denemeleri ve tescile aday çeşitlerin olduğu çeşit tescil denemelerinin dikimini Nevşehir’de Kuyulutatlar lokasyonunda gerçekleştirdi. Patates tohumu ile ilgili olarak AR-GE kuruluşu olan Niğde Patates Araştırma Enstitüsü daha öncede ürettiği yerli ve milli patates tohumları ile dikkat çekmişti.

FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
23 Haziran 2015 tarihinde Bakanlar Kurulunun 2015 / 7706 sayılı kararı ile kurulan Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü olarak faaliyetini arasında: Orta Anadolu Patates Islahı Projesi (2021-2025). Niğde Koşullarında Farklı İkim Nöbeti Sistemlerinin Patateste Verim ve Kalite Özellikleri İle Ürünün Ekonomik Değeri Üzerine Etkileri Projesi (2017-2021), Patates Mini Yumru Üretiminde Akan Su Kültürü, Aeroponik ve Topraklı Ortam Yöntemlerinin Verim ve Verim Unsurları Yönleriyle Karşılaştırılması (2020-2022), Bazı Patates Çeşitleri ve Islah Klonlarının Patateste Altın Kist Nematodu (Globodera rastochiensis, Wollenweber)’na Karşı Dayanıklılığının Belirlenmesi (2021-2023), İleri Patates (Solanum tuberosum L.) Islah Hatlarının Su Kullanım Etkinliğinin Belirlenmesi (2022-2023), Farklı Et Rengine Sahip Patates Genotiplerinde Yumru Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi (2022-2024), Türkiye’deki Bazı Patates Genotiplerinin SSR Markörleri Kullanılarak Moleküler Karakterizasyonu ve Genetik Çeşitliliklerinin Belirlenmesi (2022-2023), Patates Siğili Hastalığı Üzerine Çalışmalar, Çeşit Tescil Denemeleri (Devamlı), Patates Çeşitleri Adaptasyon Denemeleri (Devamlı) projeleri bulunuyor.
Islah-Adaptasyon Denemeleri” ve tescile aday çeşitlerin olduğu "Çeşit Tescil Denemeleri"nin başarılı sonuç vermesi bekleniyor.

Çardaklı Gençlerden 18 Mart’a Yakışan Hareket
BAYRAMDA NİĞDE’DE 3429 PERSONEL GÖREV ALACAK!
18 Mektupla Şehitlere Vefa
Niğde’de Şehitler İçin Anlamlı Tören
Niğde-Ankara Otoyolunda Korkutan Kaza
Niğde’de Gıda Denetimleri Artırıldı
Niğde Emniyeti’nden narkotik bilgilendirme atağı
Niğde Belediyespor hazırlıklarını sürdürüyor, hedef play-off hattı
Niğde’de narkotik operasyonu: 4 tutuklama
Memura bayram ikramiyesi çağrısı!
BU DESTEĞE İHTİYACINIZ VARSA NİĞDE’DE ÜCRETSİZ!
Niğde’de Down Sendromu Farkındalık Günü Etkinliği Düzenlenecek
Çanakkale Geçilmez!
Gürer: “Nerede o eski bayramlar! Neşe dolu mutlu anlar”
Niğde-Ankara Otoyolu’nda kaçak sigara operasyonu
Niğde’de elektrik trafosu patladı
Niğde-Kayseri yolunda can pazarı: Uygulama noktasına giren araç sürücüsü hayatını kaybetti
NİĞDE’DE GÖNÜLLÜ MAKASLAR SEVİNDİRDİ!
Çanakkale Ruhu Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor
Bayramda Yağışlı Hava Etkili Olacak: Niğde ve Türkiye Genelinde Kapalı Gökyüzü
Erdoğan: “Kur’an Bülbülleri Gönül Bahçemizi Yeşertiyor”
Hedefimiz 14 bin kilometre olan demiryolu ağımızı 2028 yılında 17 bin 300 kilometrelere çıkarmak"
Niğde’de 70 Kişilik Temizlik Personeli Alımı İçin Kura Çekildi
Türkiye’de Covid-19’da İlk Can Kaybının Üzerinden 6 Yıl Geçti
Konut fiyatlarında artış sürüyor, reel düşüş dikkat çekiyor
MURTAZA KÖYÜ’NDE ÖĞRENCİLERLE İFTAR BULUŞMASI
Bayram öncesi baklava fiyatları cep yakıyor
Niğde’de uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli yakalandı
Ramazan Sonrası Kilo Dengesine Dikkat!
Bayram şekeri cep yakıyor: Bir yılda yüzde 30 ile yüzde 65 arasında artış
Yükleniyor
-
A-
-
A+
- Çarşamba 13.5 ° / 0.7 ° Güneşli
- Perşembe 10 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cuma 9.6 ° / 3.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı








