Güne peş peşe meydana gelen depremlerle uyanan Adanalılar diken üstünde duruyor.
Prof. Dr. Okan Tüysüz, Adana'da meydana gelen depremler için uyarılarını peş peşe sıralarken herkesi korkutan o sözleri söyledi. Kimse bitti sanmasın “Devam edecek”...
Deprem ülkesi Türkiye'de sallantıların ardı arkası kesilmiyor. Her gün farklı bir noktada deprem meydana gelirken Adana güne peş peşe meydana gelen depremlerle başladı. Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremler hakkında ilk açıklamalarda bulundu. Kozan ilçesinde saat 05.32'de 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken depremin 7,6 kilometre derinlikte olduğu tespit edildi. Saat 05.33'te 4.5 ve saat 0534'de 4 büyüklüğünde depremler meydana gelirken saat 05.58'de 3.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Adanalıları korkutan depremler hakkındaki ilk değerlendirme ise Prof. Dr. Okan Tüysüz’den geldi.
Prof. Dr. Okan Tüysüz, yaptığı açıklamalarda Saimbeyli fayını işaret eden Tüysüz, bu tür depremlerin bölgede yakın zamanda yaşanabileceğini belirterek 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından sıkışan enerjinin boşaldığını vurguladı.
6 ŞUBAT'IN ETKİLERİ
6 Şubat 2023 tarihli meydana gelen 2 büyük depremin ardından bölgede biriken stresin zaman içerisinde dışarı çıkacağını belirten uzman isimler bu depremlerin bunların artçıları olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tüysüz, "6 Şubat 2023'te meydana gelen iki büyük depremin ardından bölgede biriken stresin boşalması gerekiyordu ve bu depremlerle birlikte boşaldı. Bu depremleri, 6 Şubat artçısı olarak değerlendirebiliriz" dedi.
Tüysüz, bu tarz depremlerin orta büyüklükte olduğunu ifade ederek bu şiddetin üstünde bir deprem beklemediğini vurguladı. Bölgede hareketlilik yaşanabileceğine dikkat çeken uzman isim 1 sene boyunca sallantıların devam edebileceğini aktardı. Deprem sonrasında herhangi bir hasar rapor edilmediğine dikkat çeken uzman isim endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Deprem büyüklüğü 4.5 veya 4.6, en büyük şiddet 5.7 ve odak derinliği 10 km olan depremler yaşandı. Şu ana kadar herhangi bir hasar bildirilmedi"